Home » Cum să faci orice » Rugăciune pentru sporul casei. Ce e bine să rostești în perioadele grele

Rugăciune pentru sporul casei. Ce e bine să rostești în perioadele grele

Alexandru Cazacu / 17.12.2021, 15:16
Rugăciune pentru sporul casei. Ce e bine să rostești în perioadele grele

Se poate întâmplă uneori ca, din diferite motive, lucrurile să nu meargă așa cum ne-am dori, iar în acel moment să ne pierdem credința. Ei bine, dacă te afli în această situație, trebuie să știi că poți apela la ajutorul divin. Mai exact, există o rugăciune pentru sporul casei, care te poate ajuta în momentele de cumpănă și în perioadele grele din viața ta.

Ce e rugăciune este bine să rostești în momentele grele din viață

Fiecare credincios apelează la ajutorul lui Dumnezeu pentru diferite trebuințe. Cu toate acestea, pentru a primi ajutorul divin, este important să ne rugăm, să mergem la biserică, să ținem post și să renunțăm la gândurile necurate.

Fețele bisericești ne învață că este bine să rostim o rugăciune pentru sporul casei, atunci când suntem copleșiți de griji și probleme sau de fiecare dată când simțim că nimic nu merge cum am vrea noi. Așadar, noi ți-am pregătit astăzi o rugăciune, cu ajutorul căreia ai putea să treci mai ușor peste greutățile vieții. Iată cum sună această.

Rugăciune pentru sporul casei:

„Stăpâne, Doamne, Dumnezeul nostru, care întru cele înalte locuiești și spre cele smerite privești, binecuvântează casa noastră și cu puterea Ta, întărește-ne pe noi, robii Tăi (numele), cei ce locuim în ea.

Bine este, Doamne, ca și casa noastră să ne fie ca o doua biserică, în care noi ne închinăm înaintea sfintelor icoane și ne rugăm Ție. Binecuvântează, Doamne, gospodăria noastră și înmulțește în ea toate bunătățile, ca să uităm de grijile și nevoile pământești și să putem lucra mai cu osârdie pentru dobândirea vieții cele veșnice și pentru a ajunge în locașurile Tale cele sfinte.

Îndepărtează de la noi toate cursele vrăjmașului celui pierzător de suflete, trimite pe îngerul Tău cel milostiv, ca să ne păzească și să ne ferească de toată răutatea și să ne povățuiască spre lucrarea tuturor faptelor celor bune și spre împlinirea sfintelor porunci.

Că ție ti se cuvine a ne milui și a ne mântui, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțăm, Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!”.

Rugăciune pentru sporul casei. Ce e bine să rostești pentru prosperitate
Rugăciune pentru sporul casei. Ce e bine să rostești în clipele grele din viață

Când este bine să rostim o rugăciune care aduce prosperitate în casă

Cu siguranță, toți creștinii știu că rugăciunile au puteri vindecătoare. Ba chiar mai mult de atât, dacă le rostim sincer, cu multă evlavie și credință, acestea ne vor alina supărarea și suferințele, iar astfel ne vom putea rezolva toate problemele și vom trece mai ușor peste clipele mai grele din viața noastră.

După cum spuneam și anterior, din diferite motive, unii oameni sunt copleșiți de deznădejde și simt că nu mai fac față problemelor. Așadar, duhovnicii ne spun că este bine să cerem ajutorul lui Dumnezeu prin rugăciune, ori de câte ori trecem prin momentele fără speranță. În concluzie, pentru ca lucrurile să ne meargă bine în casă și familie, este bine să spunem în fiecare zi atât rugăciunea pentru sporul casei, cât și multe alte rugăciuni ajutătoare.