Home » Cum să faci orice » Salată de vinete cu ardei copți. Ce ingredient nu trebuie să lipsească din rețetă. Acesta este de fapt secretul gospodinelor

Salată de vinete cu ardei copți. Ce ingredient nu trebuie să lipsească din rețetă. Acesta este de fapt secretul gospodinelor

Alexandru Cazacu / 13.07.2021, 13:59
Salată de vinete cu ardei copți. Ce ingredient nu trebuie să lipsească din rețetă. Acesta este de fapt secretul gospodinelor

Salata de vinete este cu siguranță printre preferatele românilor. Cu toate acestea o salată de vinete cu ardei copți este absolut delicioasă. Haideți să vedem cum se prepară această salată și care este ingredientul care nu trebuie să lipsească din această rețetă.

Rețetă de salată de vinete cu ardei copți

Toamna, când sunt multe legume, gospodinele din România prepară fel și fel de bucate delicioase. Printre acestea se află și salata de vinete cu ardei copți. În următoarele rânduri, noi îți vom prezenta o rețetă pentru o astfel de salată, care pe lângă faptul că este extrem de delicioasă, cu arome deosebite, este și foarte ușor de făcut. Așadar, pentru această rețetă vom avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 – 5 vinete (în funcție de mărime)
  • 3 ardei capia (pot fi și gogoșari sau ardei grași)
  • 100 ml de ulei
  • o ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • puțină zeamă de lămâie
  • sare după gust

Modul de preparare

Este important să menționăm faptul că, în cazul în care ardeii și vinetele sunt congelate, aceste legume trebuie scoase din timp la dezghețat și lăsate la scurs foarte bine. Pe de altă parte, dacă legumele sunt proaspete, atunci o să le spălăm și le ștergem bine, după care o să le coacem direct pe o tavă la foc mediu spre mare.

Așadar, vom coace vinetele, întorcându-le pe toate părțile. Este de asemenea important de menționat faptul că atunci când vinetele încep să elimine lichid și să pocnească, acestea trebuie întoarse sau verificate dacă s-au copt. După ce am copt vinetele, le decojim și le trecem rapid printr-un jet de apă rece, după care le vom lăsa la scurs. Coacem și ardeii capia, întorcându-i pe toate părțile, însă după ce s-au copt, îi vom pune într-un vas acoperit, unde îi vom lăsa pentru aproximativ 15 minute ca să se aburească, deoarece se curăță mult mai ușor. După ce a trecut acest timp îi vom curăța de cotoare și semințe și îi lăsăm să se scurgă.

Salată de vinete și ardei copți. Ce ingredient nu trebuie să lipsească din rețetă
Salată de vinete și ardei copți / Sursă Foto: Food Story

Nu folosi metal la tocat vinete

După ce s-au scurs vinetele, le vom toca cu un satâr din lemn sau plastic, după care le punem într-un vas tot din lemn sau plastic. De ce facem acest lucru? Ei bine, este important să evităm contactul vinetelor cu metalul pentru ca acestea să nu se oxideze. Acum, vom tăia ardeii în cubulețe și îi vom pune peste vinete.

Mai departe, urmează să tocăm ceapa foarte mărunt, zdrobim usturoiul și le punem peste celelalte legume, peste care vom adăuga și puțină sare. Amestecam bine toate legumele și începem să adăugăm în fir subțire uleiul, amestecând cu o lingură de lemn. Este important să respectăm modul de amestecare a ingredientelor, adică vom amesteca ca atunci când facem maioneza. Principiul fiind același, legumele vor încorpora uleiul și își vor mări volumul. Gustam să vedem dacă mai este nevoie de sare, iar spre sfârșit adăugăm și puțină zeamă de lămâie. Acum nu mai trebuie decât să dăm bolul cu salata noastră de vinete cu ardei copți la frigider pentru aproximativ 2 ore, după care se poate servi.