Home » Cum să faci orice » Trucul simplu pentru cea mai bună salată de vinete. Secretul uimitor, oferit de chef Florin Dumitrescu

Trucul simplu pentru cea mai bună salată de vinete. Secretul uimitor, oferit de chef Florin Dumitrescu

Alexandru Cazacu / 03.07.2021, 15:55
Trucul simplu pentru cea mai bună salată de vinete. Secretul uimitor, oferit de chef Florin Dumitrescu

Salata de vinete se află cu siguranță printre preparatele preferate de români. Dar care este secretul uimitor pentru o salată de vinete delicioasă? Ei bine, acest lucru îl vei putea afla în următoarele rânduri. Haideți să vedem ce spune chef Florin Dumitrescu despre acest preparat minunat.

Trucul simplu pentru cea mai bună salată de vinete

În cadrul unei ediții a emisiunii ”Chefi la cuțite”, de la Antena 1, maestrul în arta culinară, Chef Florin Dumitrescu, a dezvăluit care este secretul care l-a ajutat să facă mereu o salată de vinete delicioasă. Se pare că la începutul carierei sale în bucătărie, Florin Dumitrescu făcea cantități impresionante de vinete. Iată care este secretul celebrului bucătar.

”La începutul meseriei de bucătar am avut o perioadă în care făceam 30-40 de kg de vinete zilnic. Evident, le făceam pe grătar, le scurgeam în sita de plastic, le tocam de mână cu un satâr de lemn și nu le puneam decât lângă roșii proaspete și pâine prăjită. Doamne, câte vinete am reușit să coc în perioada aceea!!! Și astăzi, dacă simt miros de vinete coapte, nu îmi amintesc decât de diminețile în care porneam grătarul și mă apucam să coc vinete”, spune Chef Florin, potrivit impact.ro.

Rețetă simplă pentru o salată de vinete delicioasă

Pentru această rețetă vom avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 kilograme de vinete
  • 450 ml de ulei de floarea soarelui
  • 3 cepe
  • sare și piper după gust
Cum să faci cea mai bună salată de vinete
Care este trucul simplu pentru o salată de vinete delicioasă

Salată de vinete – Mod de preparare

Pentru început, vom spăla vinetele, una câte una, după care le vom șterge bine de surplusul de apă. Așadar, urmează să coacem vinetele, pe care le vom întoarce pe rând, până când coaja este destul de coaptă. Este important să menționăm faptul că, atunci când vinetele încep să elimine lichid și să pocnească, înseamnă că ele trebuie întoarse sau verificate dacă s-au copt.

După ce vinetele noastre s-au copt, le curățăm de coajă și le vom lăsa la scurs într-un vas de plastic sau lemn. De ce trebuie să facem acest lucru? Ei bine, este important să evităm contactul vinetelor cu orice tip de metal pentru a nu se oxida. Este de asemenea important să lăsăm vinetele să se scurgă foarte bine pentru ca salata să nu iasă amară sau iute.

După ce am constatat că vinetele s-au scurs bine, le tocăm cu ajutorul unui satâr de lemn, pe un tocător din plastic sau tot din lemn. În continuare, vom toca și ceapa, pentru care recomandat să nu folosiți aparate, ci să o tocați cu cuțitul, pentru a nu lăsa apă.

După ce am terminat de tocat, amestecăm vinetele cu ceapa, tot cu ajutorul unei linguri de lemn, adăugând ușor uleiul, în fir subțire. Trebuie să menționăm că este foarte important să respectați modul de amestecare al ingredientelor. Adică, vom amesteca ca atunci când facem maioneza. Deoarece folosim același procedeu, vinetele și ceapa vor încorpora uleiul și își vor mări volumul. Acum puteți gusta salata de vinete și adăugați sare și piper după gust.