Home » Film & Seriale » 15 greșeli majore din filme și seriale. Ce gafe s-au strecurat în producții legendare

15 greșeli majore din filme și seriale. Ce gafe s-au strecurat în producții legendare

Cojocaru Cristian / 28.12.2021, 17:45
15 greșeli majore din filme și seriale. Ce gafe s-au strecurat în producții legendare

Filmele au puterea de a te transporta într-o altă lume, însă ele sunt create de oameni, astfel că pot apărea erori de producție. În această listă vei afla cum chiar și cei mai cunoscuți regizori și actori au făcut anumite greșeli în filmele lor. Află ce greșeli majore există în anumite filme și seriale care au reușit să încaseze milioane de dolari.

Greșeli majore care sunt întâlnite în filme și seriale

Cu toate că sunt filme văzute de majoritatea dintre noi, multe dintre ele conțin erori pe care, probabil că nu le-ai sesizat încă. Află ce greșeli au fost comise în producții foarte cunoscute.

The Aviator

Filmul din 2004 a fost un succes critic și comercial. Într-una dintre scenele filmului, Howard Hughes (interpretat de Leonardo DiCaprio) cumpără prăjituri cu ciocolată. Ei bine, este o eroare pentru că scriitorii nu și-au dat seama că prăjiturile cu ciocolată nu au fost inventate până în 1930, adică la doi ani după ce acțiunea filmului se desfășura.

Django Unchained

Acest film de succes din 2012 a făcut o eroare pe care mulți oameni au observat-o și mulți nu au făcut-o. În film, Django (interpretat de Jamie Foxx) a purtat ochelari de soare. Totuși, la acea vreme, ochelarii de soare nu erau atât de cunoscuți și erau prescriși doar de medici. Având în vedere că Jamie Foxx a fost atât de bun în film, cei mai mulți dintre noi pur și simplu am ignorat sau am iertat această mare greșeală.

Titanic

Titanic a devenit unul dintre cele mai mari filme din toate timpurile și a fost un succes masiv în rândul publicului și al criticilor. Cu toate acestea, majoritatea telespectatorilor nu au observat că Jack (Leonardo DiCaprio) i-a spus lui Rose că el și tatăl său obișnuiau să pescuiască în Lacul Wissota. A fost o poveste bună de spus unei fete, dar problema este că Titanicul s-a scufundat în 1912, iar Lacul Wissota s-a format în 1917.

Braveheart

Acest film de război a fost nominalizat la zece premii Oscar și a câștigat cinci. Dar problema este că personajul William Wallace (Mel Gibson) a purtat un kilt. Scoțienii obișnuiau să le poarte, dar nu în 1300 când a fost plasat filmul. Purtarea unui kilt a devenit populară în anii 1600.

Forrest Gump

Bine, aceasta este una dintre acele erori care ar putea face pe oricine să râdă. În film, Forrest Gump primește o scrisoare de la Apple, dar filmul a fost plasat în 1975. În mod surprinzător, faimosul logo curcubeu al Apple nu a fost proiectat decât în ​​anul următor, iar Apple a devenit o companie cotată public în 1981.

Gladiatorul

Sunteți fani ai lui Russell Crowe și al celebrului său rol de Maximus Decimus Meridius? Ei bine, personajul său din film se mai numește și „Spaniolul”, care este, de fapt, un vechi cuvânt francez care a fost inventat în anii 1300. A fost o greșeală prostească din partea scriitorilor, deoarece filmul Gladiatorul a fost plasat în 180 d.Hr., cu o mie de ani mai devreme!

The Dark Knight

Christopher Nolan este adesea numit un perfecționist, dar se pare că a existat o greșeală pe care el și echipa sa nu au observat-o și anume scrierea cuvântului „Heist” greșită. Apropo, cuvântul „Hiest” poate chiar să-i înfurie puțin pe fanii lui Money Heist.

Harry Potter și Camera Secretelor

Poți găsi nenumărate greșeli în faimoasa serie de filme Harry Potter. Probabil pentru că majoritatea actorilor din filme erau copii. Dar există o eroare specială care este absurdă și de necrezut. Poate îți amintești scena în care Malfoy se află la pământ, iar studenții de la Hogwarts se uită la el. În acea scenă, poți vedea clar un cameraman și ne face să credem că editorii nu erau atenți în timpul post-producției.

Pirații din Caraibe

Dacă ești fan al filmelor Pirații din Caraibe, poate ai observat că lui Barbossa îi place să mănânce mere. Într-o scenă, îl poți vedea cu un măr, Granny Smiths, care nici măcar nu a existat până în 1868, la aproximativ 140 de ani de la plasarea filmului. Chiar dacă îți plac merele și Pirații din Caraibe, suntem siguri că nu știai despre acest lucru.

greșeli majore filme
In Stapanul Inelelor, Gandalf poarta un ceas

Stăpânul Inelelor

Știm cu toții cât de grozav este vrăjitorul Gandalf, dar nu ne așteptam la asta de la el. Gandalf nu era doar după Inel, ci și ceasuri. Într-o scenă de luptă, poți observa că purta un ceas. Deși nu mulți oameni au observat greșeala, unii oameni s-au grăbit să o sublinieze. Chiar dacă întregul public ar fi văzut ceasul, cu siguranță ar fi fost în continuare fani ai filmului.

Back to the Future

Dacă ești un mare fan al filmului, probabil că ți-ai amintit de scena când Marty McFly călătorește înapoi în timp în 1955 și merge la un bal de liceu pentru a cânta la o chitară Gibson ES-345. Este o eroare mare pentru că ES-345 nici măcar nu a fost produsă până în 1958. Poate că se întâmplă doar în călătoriile în timp.

Troia

Filmul din 2004 a fost un succes uriaș deoarece are toate ingredientele pentru a fi un film memorabil. Personajul principal, Ahile (interpretat de Brad Pitt), a fost genial, iar regizorul, Wolfgang Petersen, a fost de asemenea foarte bun. Cu toate acestea, filmul în sine nu a fost perfect, deoarece are multe greșeli în el. Oamenii au observat un avion zburând deasupra lui Ahile în timpul unei scene în aer liber. Mai târziu s-a dovedit a fi o farsă photoshopată ca parte a unui concurs. Totuși, există multe erori și greșeli în film și tot ce trebuie să faci este să te uiți cu atenție.

Sherlock Holmes

Sherlock Holmes este un film excelent de vizionat, mai ales scena de urmărire de la sfârșitul filmului, care a început în canalizare și s-a încheiat la Tower Bridge. Cu toate acestea, problema este că acea canalizare de la Houses of Parliament și Tower Bridge sunt la peste trei kilometri una de cealaltă, deci nu este deloc credibil.

Spider Man

Nu va fi greșit să spunem că Omul Păianjen a început tendința filmelor cu supereroi încă din 2002. În film, Peter Parker (interpretat de Tobey Maguire) își descoperă capacitatea de a trage pânze și începe să experimenteze în camera lui, ceea ce duce la spargerea unei lămpi. Cu toate acestea, câteva momente mai târziu poți vedea că lampa este din nou pe raft și nu există nici măcar o zgârietură pe ea.

Independence Day

În film, clădirea Empire State explodează, dar nu mulți oameni au observat că locația clădirii este diferită de adresa clădirii din viața reală. În film, adresa clădirii este strada 53, dar Empire State Building este pe strada 34 în viața reală.