Home » Film & Seriale » 20 de filme cu Jennifer Lopez, mai mult sau mai puțin bune. De ce unele dintre ele nu au avut succesul dorit

20 de filme cu Jennifer Lopez, mai mult sau mai puțin bune. De ce unele dintre ele nu au avut succesul dorit

Manolică Anca / 20.02.2022, 15:07
20 de filme cu Jennifer Lopez, mai mult sau mai puțin bune. De ce unele dintre ele nu au avut succesul dorit

Dansatoare, cântăreață, actriță, producătoare și femeie de afaceri, Jennifer Lopez este una dintre cele mai longevive staturi internaționale, care are o carieră demnă de toată admirația noastră. Este o obișnuită pe platourile de filmare încă din anii ’90, având în portofoliul său câteva filme excelente, dar și unele mai puțin bune. Facem o trecere în revistă a carierei sale cinematografice, de la cel mai slab rol la cel mai bun!

Filme cu Jennifer Lopez, mai mult sau mai puțin bune

În vârstă de 52 de ani, superba cântăreață americană, J. Lo, este admirată și foarte iubită de oameni din toată lumea. A muncit din greu pentru a își construi o carieră impresionantă. Msn.com a realizat un top cu filme în care a jucat Jennifer Lopez, de la cel mai slab rol la cel mai bun. Iată cum arată:

1. Gigli (2003)

Este considerat, în general, cel mai prost film al lui Jennifer Lopez și unul dintre cele mai mari eșecuri de la Hollywood! Ea joacă rolul unei mafiote trimise să ajute un alt criminal (Ben Affleck) să reușească în misiunea sa. Filmul combină o regie slabă, un scenariu sărăcăcios, dialoguri proaste și numeroase clișee despre lesbiene și persoane cu dizabilități.

2. The Boy Next Door (2015)

Pelicula a fost inspirată de evenimente reale trăite de scenarista Barbara Curry. Totuși, asta nu face ca filmul să fie mai bun sau mai puțin problematic! Jennifer Lopez joacă rolul unei profesoare care are o aventură de vară cu vecinul (Ryan Guzman) și eventualul ei student, un tânăr care nu are încă 20 de ani. Acesta din urmă dezvoltă o obsesie față de profesoară care îi amenință viața de familie.

3. Filme cu Jennifer Lopez, mai mult sau mai puțin bune. The Wedding Planner (2001)

Pe hârtie, The Wedding Planner avea toate atuurile unei comedii romantice de succes despre o dragoste imposibilă. Jennifer Lopez joacă rolul unei organizatoare de nunți care se îndrăgostește de mire (Matthew McConaughey). Pe ecran, însă, chimia nu a funcționat, iar filmul se bazează pe o poveste de dragoste bazată pe înșelăciune.

Filme cu Jennifer Lopez, mai mult sau mai puțin bune. The Wedding Planner
Filme cu Jennifer Lopez, mai mult sau mai puțin bune. The Wedding Planner

4. Jack (1996)

Regizat de nimeni altul decât Francis Ford Coppola și avându-l ca protagonist pe regretatul Robin Williams, Jack este despre un băiat care suferă de un sindrom care îl face să crească prea repede. Jennifer Lopez o interpretează pe profesoara de școală primară de care Jack se îndrăgostește (așa cum numai un copil poate). Ceea ce ar fi trebuit să fie o comedie sensibilă despre fragilitatea vieții devine o colecție de glume vulgare și momente neplăcute și neplăcute.

5. The Back-Up Plan (2010)

Cu un scor foarte scăzut de 17% pe Rotten Tomatoes, The Back-Up Plan se numără printre cele mai slabe filme ale lui J.Lo. Jennifer joacă rolul unei tinere hotărâte să aibă copii pe cont propriu, dar îl întâlnește pe bărbatul visurilor ei (Alex O’Loughlin) în ziua în care este inseminată. Criticii au spus că că intriga a fost extrem de previzibilă, personaje de neiubit, au existat o multitudine de clișee și glume care pică foarte prost.

6. Filme cu Jennifer Lopez, mai mult sau mai puțin bune. Monster in Law (2005)

Jane Fonda și Jennifer Lopez se înfruntă într-o comedie care, din păcate, nu prea stârnește râsul. Cele două actrițe fac tot ce pot în rolul unei soacre malefice și al unei viitoare nurori, dar intriga nu atrage, glumele sunt învechite, iar personajele sunt prea stereotipe pentru a fi simpatice sau originale.

7. Anaconda (1997)

Jumătate aventură, jumătate horror, Anaconda face parte dintr-un lung șir de filme cu monștri uriași. Jennifer Lopez se regăsește într-o echipă de la National Geographic care salvează viața unui bărbat misterios care caută un anaconda legendar. Efectele speciale de slabă calitate și intriga lipsită de umor a unui film de serie B explică recenziile proaste, în ciuda unui succes relativ la box office.

8. Lila & Eve (2015)

Lila & Eve, film cu J. Lo
Lila & Eve, film cu J. Lo

Viola Davis și Jennifer Lopez fac echipă în Lila & Eve, în rolul unor mame îndurerate devenite justițiari atunci când poliția nu reușește. Filmul, regizat de Charles Stone III, a primit recenzii mixte. Interpretarea excelentă a lui Viola Davis a fost lăudată, la fel ca și latura mai serioasă a lui Jennifer Lopez, însă răsturnarea de situație din film a părut deplasată.

9. Second Act (2018)

Cei mai mulți critici au făcut imediat comparații (deloc măgulitoare) cu iconicului Working Girl, dar Second Act nu este de fapt o imitație atât de slabă. Recenzile au evidențiat farmecul lui Jennifer Lopez în rolul unei vânzătoare de magazin căreia i se refuză o promovare binemeritată și care începe să mintă pentru a urca pe scara ierarhică într-o companie mare.

10. Filme cu Jennifer Lopez, mai mult sau mai puțin bune. Maid in Manhattan (2002)

Mai emoționant decât alte comedii romantice ale lui J.Lo, pelicula este un adevărat basm. Un caz de greșeală de identitate îl face pe un viitor senator (Ralph Fiennes) să creadă că o angajată a unui hotel (Jennifer Lopez) provine din înalta societate. Intriga este mai degrabă absurdă, iar dialogul atinge rareori ținta, dar personalitatea simpatică a lui J.Lo și chimia cu Ralph Fiennes funcționează.

11. Home (2015)

Jennifer Lopez își împrumută vocea personajului Lucy Tucci, mama unui pământean care scapă în timpul unei invazii extraterestre, în Home, un film bazat pe cartea The True Meaning of Smekday. Acest film colorat, bazat pe umor de situație, s-a adresat mai mult copiilor decât părinților. De fapt, aceștia din urmă nu erau la curent cu glumele de gradul doi și cu referințele la cultura pop care umpleau cartea.

12. An Unfinished Lif (2005)

După cum sugerează și numele, O viață neterminată pare, potrivit criticilor, incomplet. Filmul oscilează între momente reale de vulnerabilitate între Robert Redford și Jennifer Lopez, în rolul nurorii sale care fuge de un soț abuziv, și o scriitură care invită la supraactualizare și la false emoții. Nu este rău, dar nici nu este cel mai bun film pe care regizorul Lasse Hallström (Chocolat) la făcut.

13. Filme cu Jennifer Lopez, mai mult sau mai puțin bune. The Cell (2000)

The Cell, primul film al regizorului Tarsem Singh, combină crima și groaza în timp ce un psiholog (Jennifer Lopez) folosește o tehnologie experimentală pentru a intra în mințile unor persoane în comă, dintre care una este un criminal în serie (Vincent D’Onofrio). În timp ce mulți critici au subliniat prioritatea acordată de film esteticii asupra intrigii, alții sunt convinși că lumea fantastică a lui Singh a fost pur și simplu înaintea timpului său.

14. U Turn (1997)

Pelicula regizorului Oliver Stone a marcat revenirea acestuia la filmele polițiste în stilul lui Natural Born Killers. În acest film destul de violent, dar tipic lui Oliver Stone, Jennifer Lopez joacă rolul unei femei atrăgătoare care ar vrea să-și ucidă soțul (Nick Nolte) și invers. Aceștia dau întâmplător peste un criminal (Sean Penn) care este dispus să ucidă pentru a-și plăti datoria față de un gangster. Criticii nu au fost atât de duri pe cât te-ar putea face să crezi nominalizarea lui Stone la premiul Zmeura de Aur.

15. Blood and Wine (1996)

În Blood and Wine, Jennifer Lopez joacă rolul amantei cubaneze a unui negustor de vinuri interpretat de Jack Nicholson, care încearcă să se folosească de ea pentru a fura un colier de diamante valoros. Regizat de Bob Rafelson, acest film noir a primit recenzii pozitive, remarcându-se respectul pentru gen, precum și jocul actoricesc. Filmul nu a făcut istorie, dar a fost departe de a fi un eșec!

16. Filme cu Jennifer Lopez, mai mult sau mai puțin bune. Shall We Dance (2004)

Cu Richard Gere în rolul principal, filmul este un remake al unei pelicule japoneze din 1996 despre un om de afaceri căsătorit care, din capriciu, se înscrie la o școală de dans unde predă Paulina (Jennifer Lopez), o dansatoare care și-a pierdut gustul pentru competiții. Prietenia lor ia o turnură neașteptată. Mai mulți critici, printre care Roger Ebert, au apreciat filmul în ciuda devierii sale de la versiunea originală și mult mai puțin convențională din Japonia.

17. Selena (1997)

Abilitățile de dansatoare ale lui J.Lo au ajutat-o să realizeze un portret realist al Selenei Quintanilla, un simbol al muzicii Tejano care a murit în mod tragic. Selena, scris și regizat de Gregory Nava, nu numai că a propulsat cariera lui Jennifer Lopez, dar a prezentat-o și pe Selena publicului din afara rădăcinilor sale mexicane și latino.

Jennifer Lopez în filmul Selena
Jennifer Lopez în filmul Selena

18. Antz (1998)

Antz a fost al treilea film de animație pe calculator realizat vreodată și prima producție a DreamWorks Animation. Din distribuția sa de vedete fac parte Sharon Stone, Gene Hackman, Sylvester Stallone, Christopher Walken, Dan Aykroyd, Danny Glover, Woody Allen, Anne Bancroft și, bineînțeles, Jennifer Lopez.

Aceasta din urmă își împrumută vocea personajului Azteca, prietena furnică muncitoare a personajului principal. Filmul a fost lăudat pentru intriga inventivă despre trocul de încredere al individualității versus colectivitate, animația de înaltă calitate și capacitatea de a transforma furnicile în personaje captivante!

19. Out of Sight (1998)

Împărțind afișul cu George Clooney, Jennifer Lopez joacă rolul unui șerif american aflat în urmărirea unui infractor de care se îndrăgostește. Regizat de Steven Soderbergh, Out of Sight a primit nominalizări la Oscar pentru cel mai bun scenariu și montaj și chiar a intrat pe lista celor mai sexy 50 de filme din toate timpurile întocmită de Entertainment Weekly în 2009!

20. Filme cu Jennifer Lopez, mai mult sau mai puțin bune. Hustlers (2019)

În Hustlers, Jennifer Lopez oferă cea mai bună performanță a carierei sale în timp ce ajută un grup de colege stripteuze să se răzbune pe clienții lor bogați. Bazat pe un articol din New York Magazine și regizat și scris de Lorene Scafaria, filmul a fost un succes de box-office, a fost aclamat aproape în unanimitate de critici și a primit numeroase premii (inclusiv câteva pentru interpretarea lui Lopez) și nominalizări.