Home » Știri » Știri externe » Copilul care la 12 ani termină liceul și facultatea în același timp. Cine este și cum a reușit performanța

Copilul care la 12 ani termină liceul și facultatea în același timp. Cine este și cum a reușit performanța

Manolică Anca / 29.04.2021, 09:54
Copilul care la 12 ani termină liceul și facultatea în același timp. Cine este și cum a reușit performanța

Copilul care la 12 ani termină liceul și facultatea în același timp. Deși ar părea puțin ciudat, ei bine, acesta va deveni absolvent de facultate încă de la o vârstă foarte fragedă. Iată cine este și cum a reușit performanța

Copilul care la 12 ani termină liceul și facultatea în același timp

Dacă unii elevi au considerat cursurile oline din acest an mai mult o joacă, ei bine, un tânăr de 12 ani din Carolina de Nord a folosit această perioadă de pandemie pentru a studia suplimentar. Pentru că se plictisea prea mult în izolare, a decis să ia ore suplimentare, iar acum urmează să absolve liceul și facultatea în același timp

Copilul de 12 ani se numește Mike Wimmer și este din Salisbury. El a terminat patru ani de școală într-un singur an: doi ani de liceu și un colegiu de doi ani. Astfel, va primi diploma de absolvent al Colegiului Comunitar Rowan-Cabarrus pe data 21 mai, iar pe cea de la Liceul Concord Academy, pe 28 mai.

Deși este cel mai mic dintre toți colegii săi de la liceul sau din colegiu, băiatul spune că se înțelege bine cu toată lumea. Ba mai mult, el a fost nominalizat anul trecut la Homecoming Court, o tradiție cu renume în multe licee, colegii și biserici din Statele Unite.

Este pasionat de matematică și știință

Copilul este foarte interesat de robotică și a declarat pentru CNN că este genul de persoană pasionată „de matematică și știință”. Încă de mic a avut o afinitate pentru tehnologie, spunând că la vârsta de un an și jumătate, când a primit primul său iPad, s-a întrebat cum funcționează.

Mike Wimmer
Mike Wimmer

Astfel, a început să se documenteze despre programare și robotică singur, prin intemediul videoclipurilor de pe internet, și și-a creat propriul startup, numit Reflect Social, care „combină platformele sociale populare cu dispozitive Internet of Things (IoT), oferind o nouă experiență socială dinamică”, potrivit site-ului său, Next Era Innovation.

„Scopul meu antreprenorial este să construiesc o tehnologie care să le permită oamenilor să ducă o viață mai bună”, a declarat Mike Wimmer.

Părinții lui Wimmer sunt foarte mândri de el

Părinții săi au spus că sunt mândri de persoana care a devenit fiul lor. „Dacă o ușă este încuiată, va găsi un mod de a-și îndeplini obiectivele”, a declarat mama lui, Melissa Wimmer.

Copilul care la 12 ani termină liceul și facultatea în același timp spune că are mai multe opțiuni în minte. Acestea includ oferte de locuri de muncă în și în afara Statelor Unite, mai multe oportunități de a-și continua studiile și i s-a oferit și o bursă pentru a-și dezvolta startup-ul.

Însă, în primul rând, Mike vrea ca lumea să știe că este încă un copil și își face timp și pentru joacă. În place să joace baschet și să construiască lego. „O mulțime de oameni cred că am renunțat la copilărie sau cumva am pierdut-o, dar eu mă distrez de minune”, a spus băiatul de 12 ani.