Home » Film & Seriale » 5 filme în care a apărut Zelenski, până să intre în politică. A jucat chiar și rolul unui președinte care apără țara împotriva Rusiei

5 filme în care a apărut Zelenski, până să intre în politică. A jucat chiar și rolul unui președinte care apără țara împotriva Rusiei

Cojocaru Cristian / 02.03.2022, 10:59
5 filme în care a apărut Zelenski, până să intre în politică. A jucat chiar și rolul unui președinte care apără țara împotriva Rusiei

Zelenski este obișnuit să fie pe scenă, doar că de această dată este pe scena reală a vieții, fiind unul dintre cei mai importanți actori de pe scena politică mondială, dar și pe cea a unui război. Anterior, Volodimir Zelenski a fost actor și a jucat în mai multe filme, printre care și rolul unui președinte care apără țara.

Filme în care a jucat Zelenski

Volodimir Zelenski alături de poporul său este cel care ține piept uriașei mașini de război a lui Putin. Tot mai mulți sunt de părere că un film ar putea lua naștere bazându-se pe viața președintelui Ucrainei. Cu toate acestea, anterior, el și-a jucat propriul rol. Zelenski ajungea la putere în anul 2019, atunci când promite și că va pune capăt războiului dus cu separatiștii pro-ruși cu ajutorul cărora, Rusia a anexat Crimeea în anul 2014.

Anterior acestor fapte, Zelenski a ajuns foarte popular datorită rolului său pe care l-a jucat într-o comedie difuzată la TV, fiind numită „Slujitorul poporului”. Rolul său era cel al unui profesor de istorie destul de naiv dar onest, care ajunge să fie președinte după ce un elev al său publică pe internet discursul său anticorupție.

Nu a durat mult până când această scenă a devenit realitate, astfel că Zelenski își anunța candidatura la președinție în data de 31 decembrie 2018.

„Dragi ucraineni, promit să candidez la președinția Ucrainei și îmi îndeplinesc imediat promisiunea: candidez la președinția Ucrainei. Hai, s-o facem împreună! La mulți ani! Vă felicit, veți avea un nou slujitor al poporului!”, a spus el atunci.

Cu toate că mulți credeau că este o glumă, mai ales că partidul se numește precum serialul în care a jucat rolul de președinte: Partidul Slujitorul Poporului. În luna aprilie 2019, câștiga alegerile cu 70 de puncte procentuale. El devenea cel de-al șaselea președinte al Ucrainei, la vârsta de 41 de ani. Excluzând serialul „Slujitorul Poporului”, el a mai apărut în alte patru producții. Iată care sunt filmele în care a jucat Zelenski.

Slujitorul Poporului – film artistic (2016)

Datorită succesului înregistrat cu serialul care poartă același nume, a fost realizat și un lungmetraj. Rezumatul acestuia redă:

„Ce-ar fi dacă un om obișnuit și cinstit, un profesor de istorie devine președinte? Va fi el în stare să supraviețuiască în lumea jocurilor politice, să depășeașcă toate obstacolele și corupția, să confrunte oligarhii și toți oponenții politici?”.

Ei bine, nu a durat decât 6 ani, iar acest lucru a devenit realitate, acum când Zelenski aduce în viața reală rolul său de slujitor al poporului ucrainean.

The 8 Best Dates (2016)

Anterior, a fost difuzată seria de comedie „8 First Dates”, în anul 2018. Aceasta a continuat cu „8 New Dates” în 2014, încheindu-se cu „The 8 Best Dates” în anul 2016. Zelenksi joacă rolul unui veterinar care are de-a face cu nenumărate aventuri pline de umor alături de iubita/soția sa. În ultima parte, aceștia se despart și ajung să se trezească alături de partenerul ideal, însă cei doi își dau seama că, de fapt, ei se iubeau foarte mult așa imperfecți cum erau.

Love in Vegas (2014)

O altă comedie „Love in Vegas” este continuarea părților „Love in the Big City” din 2009 și „Love in the Big City 2” din 2012. Zelenski intepreta rolul lui Igor, un medic stomatolog care își întâlnește dragostea în New York. În cea de-a doua parte a seriei, el și ai lui prieteni ajung să fie părinți după ce, în cadrul unei vacanțe în Thailanda, ating o statuie cu puteri magice care vindeca infertilitatea.

În ultima parte a filmului, cei trei prieteni care sunt deja tați sunt nevoiți să rămână acasă alături de copii în timp ce soțiile lor ajung la Las Vegas. Cu toate că la prima vedere nimic nu pare complicat, toată povestea ajunge să fie destul de similară cu „Marea Mahmureală”. În această ultimă parte apar și Sharon Stone care are un rol episodic.

Rzhevsky Versus Napoleon (2012)

Zelenski invada în anul 2012 Rusia alături de armata franceză. Acesta juca rolul lui Napoleon, alături de care apare și Van Damme. Pelicula respectivă a atras nenumărate critici negative, iar încasările au fost dezastruoase, având în vedere că acestea au însumat 7,8 milioane de dolari, în timp ce bugetul alocat a fost de 8,5 milioane de dolari.