Home » Film & Seriale » 5 filme motivaționale pe care să le vezi pe Netflix atunci când ești cu moralul la pământ

5 filme motivaționale pe care să le vezi pe Netflix atunci când ești cu moralul la pământ

Ileana Mladinoiu / 18.06.2021, 11:47

Un film motivațional este întotdeauna cel mai bun medicament, după o zi lungă și încărcată cu tot felul de probleme. Vizionarea unui astfel de film, mai ales atunci când se știe că se bazează pe evenimente reale, vă trezește imaginația care poate să vă conducă cu entuziasm spre planuri personale, spre păstrarea speranței.

Cum te pot ajuta filmele motivaționale

Filmele motivaționale vă pot determina să acționați, în momentul în care sunteți cu moralul la pământ, fiindcă în timp ce le vizionați o voce mică v-ar spune: “Haide! Scoală-te ! Mergi și fă ca visele tale să devină realitate!

Acest gen de filme vă pot transforma modul în care vedeți lucrurile, dar și modul în care luați decizii. Ele par să fi fost create pentru a inspira pe toată lumea, pentru a alimenta focul voinței fiecăruia.

Vă pot oferi alte perspective asupra unor aspecte din viată sau vă pot atrage atentia asupra unor lucruri pe care le neglijați sau pe care nu le tratați așa cum ar trebui.

Ce filme motivaționale ar trebui să vezi pe Netflix atunci când ești cu moralul la pământ

1.If I Had Wings

Este un film motivațional care, în ciuda simplității sale de producție, oferă un mesaj de depășire și perseverență. Reprezintă povestea a doi adolescenți ce duc vieți foarte diferite. Alex, complet orb de la vârsta de doi ani (din cauza unei infecții), visează să alerge și să fie în echipa de cross a școlii sale, dar ambele vise nu par a-i fi la îndemână, din cauza handicapului.

Cu toate acestea, tatăl său este persistent și îl convinge pe antrenor să găsească pe cineva care să alerge cu el și să-i ofere astfel lui Alex șansa de a se califica pentru cross-country. În scenă intră Brad, un delincvent minor aflat în drum spre un centru de detenție juvenilă.

Brad Coleman își petrece cea mai mare parte a timpului fugind de lege. Când Brad este prins într-o tentativă de jaf, Geoff, tatăl lui Alex, face o înțelegere pentru a-l ține departe de închisoare și a-l aduce înapoi la școală. Îi apropie pe cei doi băieți și, în ciuda unui început stâncos din cauza diferențelor lor, se formează o prietenie puțin probabilă.

Cu detalii minuscule și realiste este prezentat modul în care se deplasează Alex (un baston când nu este acasă, atingând peretele sau orice altceva) sau cum „aleargă” singur, urcând și coborând scările. Îi vedem limitele, când cade de câteva ori în timp ce aleargă, dar niciodată nu sunt menite să-l arate ca o figură jalnică.

Filmul îl arată pe Alex ca pe o figură puternică, capabilă să-și asume controlul asupra vieții sale și să ia propriile decizii. Când se întâmplă ceva din cauza orbirii, iar prietenii, antrenorul etc. intervin pentru a gestiona situația, Alex se indignează. Are nevoie de ajutor, dar asta nu înseamnă că ar trebui să fie un obiect de milă. Un mesaj cu adevărat pozitiv pentru persoanele cu dizabilități.

La final se aud versurile melodiei “If I Had Wings”, dar versiunea Netflix are câteva bucăți de dialog ce au fost cenzurate.

2.The Pursuit of Happiness

Will Smith joacă rolul unui tată (Chris Gardner) care trebuie să se confrunte cu ruina economică și abandonul soției sale pentru a continua să ofere o îngrijire bună fiului său, în vârstă de 5 ani, precum și mamei sale, Thandie Newton.

Lipsa ajutorului unei societatăți individualiste în care este scufundat nu îl va face să abandoneze lupta, căutând cu încăpățânare o slujbă mai bine plătită, pentru ca el și fiul său să poată trăi cu demnitate.

O lecție de viață care ne învață cât de importanț este să continuăm lupta chiar și atunci când circumstanțele nu sunt promițătoare.

3.Appolo 13

Tom Hanks, Kevin Bacon și Bill Paxton joacă rolul astronauților asediați și adevărați din tot ceea ce s-a dovedit a fi cea mai crudă misiune, a 7-a, a NASA, atunci când problemele tehnice scot misiunea Apollo 13 în 1970, riscând viața astronautului Jim Lovell și a echipajului.

Este povestea adevărată a modului în care o misiune lunară timpurie aproape s-a transformat în prima tragedie spațială a Americii.

Regizorul Ron Howard crește suspansul în timp ce Ed Harris îl interpretează pe Gene Krantz, controlorul de la sol care încearcă să-i îndrume acasă. Acest film este, desigur, unul dintre cele mai bune filme motivaționale de pe Netflix. A câștigat Premiile Academiei pentru editare și sunet.

4.Forrest Gump

În Forest Gump, Tom Hanks joacă rolul unui tânăr cu un coeficient de inteligență scăzut Însă, buna lui credință și dorința exemplară de a cuceri, îl vor face să trăiască mii de vieți, pline de aventuri, reușind să câștige un loc în inimile oamenilor.

Este un film clasic dintre cele mai bune filme motivaționale de pe Netflix. Acest lucru ne arată că o dizabilitate intelectuală nu consituie o barieră în a-ți pune amprenta în această lume.

După ce se căsătorește cu singura lui iubire, Jennie, ea rămâne însărcinată, dar moare dupa ce îi naste fiul. Singur, bărbatul trebuie să se asigure că, indiferent de situatie, îi va asigura copilului o viață normală.

Povestea debutează cu o pană ce cade la piciorul lui Forrest, pe care o pune in geantă. Așa se explică motivul pentru care viața sa este aidoma acelei pene.

5.A Beautiful Mind

Acest film ne spune povestea adevărată a matematicianului John Nash. Nash este luminos, dar excentric și suferă de schizofrenie. Prin urmare, relația sa cu oamenii și lumea din jur nu este deloc ușoară.

În ciuda suferinței sale, Nash a intrat în lumea intelectuală publicând importante teorii politice care i-au adus premiul Nobel pentru economie din 1994.