Home » Film & Seriale » Actori de la Hollywood care au făcut mari sacrificii pentru rolurile lor. Ashton Kutcher a încercat să devină Steve Jobs

Actori de la Hollywood care au făcut mari sacrificii pentru rolurile lor. Ashton Kutcher a încercat să devină Steve Jobs

Cojocaru Cristian / 03.11.2021, 12:56
Actori de la Hollywood care au făcut mari sacrificii pentru rolurile lor. Ashton Kutcher a încercat să devină Steve Jobs

Producțiile demne de Oscar necesită și cele mai bune roluri și interpretări ale acestora. Alfă ce sacrificii au făcut diferiți actori hollywoodieni pentru rolurile pe care le-au avut în diferite pelicule.

Ce sacrificii au făcut cei mai celebri actori pentru rolurile lor

Pentru mulți actori, cariera este pe primul loc. În baza acestei prioritizări, unii dintre ei ajung să facă sacrificii foarte mari pentru a obține un rol și totodată pentru a-l interpreta. Alfă ce au fost nevoite să facă unele staruri de cinema pentru a intra în pielea personajului pe care l-au jucat.

Michelle Williams- ”My Week with Marilyn” (2011)

Visul multor actrițe este de a o juca pe celebra Marilyn Monroe. Cu toate acestea, oricât de bine s-ar descurca în interpretarea rolului, nu toate ajung să se pună în pielea celebrei Marilyn. Michelle Williams este cea care a primit rolul principal în filmul ”My Week with Marilyn”, astfel că aceasta a trebuit să facă mari sacrificii.

Zile la rând actrița a ascultat mai multe interviuri ale celebrei Marilyn pentru a învăța intonația acesteia dar și pronunția cuvintelor. Totodată, Williams alegea niște curele pentru a-și strânge picioarele și a învăța mersul sex simbolului anilor 50. Datorită interpretării ireproșabile, aceasta a primit în anul 2012 Globul de Aur, fiind nominalizată și la Oscare pentru cea mai bună acrtiță în rolul principal.

Shia LaBeouf- ”Fury” (2014)

În filmul ”Furia”, Shia LaBoeuf interpretează rolul lui Boyd Bible Swan care face parte din echipajul unui tanc. Pentru a-și intra cât mai bine în pielea personajului său, Shia a decis să se înroleze la Garda Națională acolo unde a avut parte de exerciții militare. Pentru a fi cât mai aproape de ceea ce însemna Boyd, acesta și-a scos un dinte și nu s-a mai spălat vreme de câteva saptămâni. Pentru că el a considerat că machiajul nu este tocmai ceea ce își dorea, s-a tăiat singur pe obraz.

Halle Berry- ”Jungle Fever“ (1991)

Halle Berry este una dintre cele mai cunoscute acrtițe de la Hollywood datorită interpretărilor de excepție pe care le-a avut de-a lungul carierei sale. În cadrul filmului ”Jungle Fever”, Halle joacă în rolul unei dependente de droguri. Atunci când a participat la casting, regizorul Spike Lee nu a acceptat-o pe motiv că este prea frumoasă și îngrijită.

Cu toate că nu a început să consume substanțe interzise, actrița a decis să frecventeze locurile în care se adunau oamenii care aveau acest viciu, în scopul de a le observa atât comportamentul cât și felul în care aceștia vorbesc. Totodată, Halle Berry nu a făcut duș timp de două luni, iar cu toate aceste sacrificii, starul a primit rolul principal ulterior.

actori sacrificii rolurile
Heath Ledger este unul dintre actorii care a platit pretul suprem pentru rolul lui Joker

Robert De Niro – ”Cape Fear“ (1991)

Robert De Niro a jucat rolul unui criminal pe nume Max Cady care, ieșit din închisoare, caută răzbunare împotriva procurorului. Pentru a primi rolul în acest thriller psihologic, faimosul actor i-a cerut medicului său stomatolog să îi spargă dinții și totodată să le schimbe culoare. Actorul a afirmat că în realitate, o astfel de persoană nu poate avea un zâmbet perfect precum starurile de pe covorul roșu.

Costul acestei proceduri l-a lăsat pe actor fără cinci mii de dolari. După ce filmările s-au încheiat,  De Niro și-a refăcut dantura, iar de această dată, suma a fost mult mai mare. Pentru acest rol, Robert De Niro a fost nominalizat la Oscar, însă premiul i-a fost decernat lui Anthony Hopkins pentru rolul său din ”Tăcerea mieilor”.

Liam Neeson – ”The Grey“ (2011)

Cunoscutul actor, mai ales pentru seria ”Taken” a fost nevoit la rândul său să facă sacrificii pentru un rol în filmul ”The Grey”. Acesta a fost nevoit ca într-o scenă să consume carne crudă de lup, iar ”preparatul” nu era unul proaspăt, fiind ținut la congelator aproape jumătate de an. Liam a declarat utlerior că este obișnuit să consume astfel de preparate datorită originilor sale.

Heath Ledger – ”The Dark Knight“ (2008)

Pentru rolul de Joker din ”The Dark Knight”, Heath Ledger a fost nevoit să locuiască singur timp de o lună, într-o cameră de hotel unde își nota fiecare gând și sentiment , utilizând toate aceste detalii în timpul filmărilor. Pentru acest lucru, actorul a plătit prețul sănătății, ajungând să intre în depresie, după care a decedat. Cu toate că a fost nominalizat la premiile Oscar, prețul pe care l-a plătit a fost unul mult prea mare. Acesta a murit în urma unui cocktail de somnifere și antidepresive, chiar înainte ca filmul să fie lansat în cinematografe.

Hilary Swank- ”Boys Don’t Cry (1999)

Actrița Hilary Swank a fost nevoită să se transforme în bărbat pentru rolul său din ”Boys Don’t Cry”. Aceasta s-a tuns scurt, a purtat haine de bărbați, a slăbit făcând foarte multe exerciții în scopul de a-și tonifia musculatura. Totodată, actrița și-a îmbunătățit și mersul masculin și și-a schimbat vocea. Pentru a intra și mai bine în rol, aceasta își lega sânii. Hilary Swank a obținut Oscarul în anul 1999 pentru acest rol.

Ashton Kutcher – ”Jobs” (2013)

Ashton Kutcher este un alt actor care a recurs la multe sacrificii pentru a rolul său din ”Jobs”, intepretându-l pe celebrul Steve Jobs. Starul de cinema a luat cât se poate de în serios acest rol, iar cea care l-a ajutat pe acesta să interpreteze cât mai bine personajul a fost Mila Kunis. Ashton Kutcher a ajuns la spital în încercarea de a deveni Steve Jobs.

Jobs era cunoscut pentru dieta sa cu fructe și legume, aceasta fiind și modalitatea prin care Kutcher a încercat să intre în pielea personajului său. Pentru o bună perioadă, acesta consuma doar mâncăruri vegetariene, aducându-i mari probleme de sănătate. Kutcher a declarat că: ”Am ajuns la spital, iar pancreasul meu era nebun. Am spus atunci că aceasta este fantoma lui Steve Jobs care îmi controlează pancreasul”.

”A mâncat doar struguri la un moment dat. Era atât de stupid. A ajuns la spital, de două ori, cu pancreatită. A fost cu adevărat, prost. Cu două săptămâni înainte de a începe filmările, dintr-odată a avut aceste dureri de spate şi, pe parcursul nopţii, starea lui se înrăutăţea din ce în ce mai rău‟, a declarat Mila Kunis.