Home » Film & Seriale » Alexandru Arșinel – 8 lucruri neștiute. Momentul care i-a schimbat viața actorului

Alexandru Arșinel – 8 lucruri neștiute. Momentul care i-a schimbat viața actorului

Manolică Anca / 20.04.2021, 13:44
Alexandru Arșinel – 8 lucruri neștiute. Momentul care i-a schimbat viața actorului

Unul dintre cei mai iubiţi actori ai teatrului de revistă din România, actorul Alexandru Arşinel are o poveste de viață impresionantă, cu multe greutăți. Până să ajungă actor și să-și câștige proprii bani, acesta a cunoscut din plin foametea și sărăcia, ducându-și traiul de pe o zi pe alta. Iată câteva lucruri neștiute despre Alexandru Arșinel.

Lucruri neștiute despre Alexandru Arșinel

Orice român l-a văzut măcar odată ori pe scena teatrului „Constantin Tănase” ori la televizor, în programele speciale de revelion sau în emisiunile de divertisment difuzate de televiziunea națională de-a lungul timpului. Alături de regretata Stela Popescu, a format unul din cele mai iubite și apreciate cupluri de revistă din România, și nu numai, participând la mii de spectacole. Iată, însă, câteva lucruri neștiute despre viața lui Alexandru Arșinel.

1. Alexandru Arșinel s-a născut pe 4 iunie 1939, Dolhasca, Baia, azi Suceava, într-o familie modestă. Cartea biografică a lui, lansată în urmă cu câțiva ani, scoate la iveală detalii tulburătoare despre viața și activitatea sa. Perioada în care s-a născut era foarte grea și dificilă pentru toți români, fiind în preajma izbucnirii celui De-al Doilea Război Mondial. Astfel, primii săi ani de viață au fost marcați de bombardamente, dar mai ales de sărăcie și foamete, bucuria și jucăriile sale fiind armamentele rămase după război.

2. Deși de mic a cunoscut greul, Alexandru Arșinel nu s-a plâns niciodată de condiția sa. Cu toate că poate vedea în jurul lui copii care atunci când își doreau ceva și părinții le dădeau imediat. El a învățat că trebuie să muncească din greu pentru a obține tot ceea ce își dorește. Nici familia sa nu l-a sprijinit foarte mult, în special tatăl său care era un om dintr-o bucată, al cărui cuvânt era „lege” pentru el. Acesta povestește cum tatăl lui și-a dorit să îi calce pe urme și să lucreze la CFR. Cum nu a intrat la facultatea respectivă, actorul a fost o perioadă de timp tratat cu înjurături și cuvinte grele de tatăl lui.

Alexandru Arșinel – lucruri neștiute. A urmat, mai apoi, calea actoriei. Însă.. nu a fost deloc ușor

3. Însă, viața avea să aibă alte planuri pentru el. Ajutat de un un prieten de-ai tatălui său, acesta a descoperit calea actoriei. Ajuns la București, a intrat primul la Facultatea de Teatru, însă primii ani nu au fost deloc ușori. Arșinel a locuit într-o micuță cămară de alimente. După ce și-a făcut buletin de București, a primit o casă, cu baie și toaletă pe hol, la comun, unde și-a adus și soția. Tot acolo li s-a născut și primul copil.

Alexandru Arșinel în studenție
Alexandru Arșinel în studenție

4. În anul 1960 a fost ales să prezinte alături de colega sa, Cici Dumitrache un spectacol televizat, în regia marelui Valeriu Lazarov, care reunea studenții de la Actorie, Regie și Conservator. Aceea a fost prima sa întâlnire cu divertismentul și cu Televiziunea, dragoste la prima vedere, care durează de peste 60 de ani.

5. În anul 1962 a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, la clasa profesorilor Irina Răchițeanu Șirianu și Ion Olteanu. Mai apoi, împreună cu mari nume din promoția sa a plecat la Târgu Mureș, unde au înfiinţat secţia română la Teatrul Maghiar.

Alexandru Arșinel
Alexandru Arșinel

A adunat zeci de roluri și mii de reprezentații în spectacole

6. Din anul 1967, joacă la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, al cărui director este astăzi, şi la Grădina Boema, construindu-și o carieră colosală în teatru, film, televiziune si teatru radiofonic. Zeci de roluri și spectacole cu mii de reprezentații. Pentru întreaga activitate artistică a fost distins cu numeroase premii, medalii, ordine. Pe 30 mai 2015, Alexandru Arşinel a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor, în semn de imensă apreciere pentru întreaga activitate în domeniul teatrului şi filmului.

7. Alexandru Arşinel a format împreună cu regretata actriţă Stela Popescu (1935-2017), începând din 1978, un cuplu artistic deosebit, devenit cunoscut atât în ţară, cât şi peste hotare. Au fost vedetele incontestabile ale teatrului de revistă. În stagiunea 2008-2009, spectacolul „Aplauze, aplauze” a marcat împlinirea a 30 de ani de activitate a cuplului Stela Popescu – Alexandru Arşinel. Pentru toată activitatea lor, cei doi mari actori au fost răsplătiţi, în 2002, cu Premiul special al UNITER pentru teatrul de revistă.

Regretata Stela Popescu și Alexandru Arșinel
Regretata Stela Popescu și Alexandru Arșinel

Momentul care i-a schimbat viața actorului

8. În anul 1968, actorul s-a căsătorit cu Marilena Arșinel, cea care îi este și astăzi soție. Fiind de o frumusețe răpitoare, aceasta l-a cucerit imediat pe marele artist. Cei doi au împreună doi băieți, Bogdan și Cristian. Din păcate, în urmă cu câțiva ani, viața le-a dat o puternică lovitură. Un accident care le-a marcat viața amândurora.

În anul 2017, la grădinița nepotului, aceasta a căzut pe scări direct în cap, după ce tocul pantofilor i s-a blocat. Deși a ajuns de urgență la spital și a fost operată pe creier,  pentru a fi operată, aceasta a rămas cu sechele. Soția lui Alexandru Arșinel a ajuns imobilizată în scaun cu rotile, având în permanență nevoie de îngrijiri.

„Problemele de sănătate au apărut de când a căzut în cap, acum 3 ani şi jumătate. A fost la serbarea lui Rares, nepoțelul. Când a coborât pe scări, i s-a agăţat tocul şi a căzut în cap. A fost operată, dar a rămas paralizată toată, exceptând mâna dreaptă şi capul. Acum e o femeie în permanenţă lângă ea, care o ajută, găteşte, face curăţenie. Soţia mea e un om deosebit, un partener de viaţă extraordinar, care nu mi-a pus frâne şi m-a lăsat să-mi fac meseria.”, a povestit Alexandru Arșinel.

Alexandru Arșinel și soția, testați pozitiv cu Covid-19, la două luni de la vaccin

Actorul Alexandru Arșinel și soția sa au fost diagnosticați pozitiv cu Covid-19, la doar două luni după ce s-au vaccinat. Totul a început de la câteva simptome specifice pe care actorul le avea, moment în care a decis să se testeze. În prezent, Alexandru Arșinel și soția sa, Marilena, sunt mâinile medicilor de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti. . Vestea bună este că actorul nu se află pe secţia de Terapie Intensivă.

„Da, este adevărat! Nu ne simțim bine, în general, mai ales că am făcut și vaccinul. Asta este! Sunt în spital acum, nu vreau să apară comentarii! Dumneavostră și vreo trei vreți să fiu bine, dar sunt mulți care sunt jigodii ordinare. Nu mai contează nimeni în țara asta! Și soția mea este internată în spital!”, a declarat Alexandru Arșinel, în exclusivitate pentru fanatik.ro.

Alexandru Arșinel și soția lui
Alexandru Arșinel și soția lui

Actorul spune că nu ştie de unde a luat virusul. De altfel, atât el cât şi soţia credeau în existența acestuia, motiv pentru care nu au ezitat să se vaccinele. În luna ianuarie au primit prima doză a serului Pfizer, iar rapelul la începutul lunii februarie. Acum, cei doi speră ca forma bolii să fie una cât mai ușoară și să se întoarcă repede acasă.