Home » Film & Seriale » Când apare filmul Matrix 4 și când va fi disponibil și în România

Când apare filmul Matrix 4 și când va fi disponibil și în România

Violeta Badea / 16.05.2021, 13:01
Când apare filmul Matrix 4 și când va fi disponibil și în România

Când apare filmul Matrix 4 și când va fi disponibil și în România. Veste bună pentru fanii francizei Matrix! Finalul acestui an va aduce pe piață cea de-a patra parte a seriei. Reprezentanții au anunțat că Matrix 4 nu va mai fi lansat în aprilie 2022, ci anul acesta. Care este noua dată veți afla din materialul următor.

Când apare filmul Matrix 4

Iubitorii francizei Matrix sunt extrem de entuziasmați, după ce în presa americană a apărut noua dată a lansării a celei de-a patra parte a seriei. Matrix 4 este filmul pe care toți fanii seriei îl așteaptă cu sufletul la gură de peste un deceniu. Oficialii au anunțat că producția nu va mai fi lansată în luna aprilie a anului viitor, ci pe data de 22 decembrie 2021.

Filmul este scris şi regizat de celebra Lana Wachowski, care a avut un rol important în producția și în realizarea scenariului precedentelor trei filme. O altă veste bună este că Matrix 4 îi va avea în centrul atenției tot pe Neo şi Trinity, interpretaţi de carismaticul Keanu Reeves şi îndrăgita actriță Carrie-Anne Moss, deşi cele două personaje au murit la finalul filmului „The Matrix Revolutions”.

Din distribuția filmului mai fac parte: Jada Pinkett Smith, Lambert Wilson, Yahya Abdul-Mateen II și Daniel Bernhardt. Ultimul film din Matrix a apărut în anul 2003. De-a lungul actor ani, fanii și-au dorit încă o nouă producție, dar aceasta s-a lăsat așteptată până acum.

Keanu Reeves
Keanu Reeves

Când va fi disponibil și în România

Filmările pentru Matrix 4 au început pe data de 4 februarie 2020, la San Francisco, dar și în locații din Germania și Chicago. Acțiunea e la cel mai înalt nivel, ceea ce a dus la nemulțumirea locuitorilor din San Francisco, pentru pagubele create. În martie 2020, filmările au fost suspendate până în luna august.

Filmul trebuia să fie lansat în luna mai a acestui an, dar din cauza pandemiei de coronavirus, producătorii au amânat momentul pentru data de 1 aprilie 2022. După ce lucrurile s-au mai îmbunătățit, aceștia au decis să lanseze filmul mai devreme. Data oficială la care va fi lansat este 22 decembrie 2021.

Producția va putea fi urmărită pe HBO Max şi în cinematografele din Statele Unite ale Americii. Probabil vă întrebați când apare în România. Ei bine, oficialii nu au dat nicio informație despre data la care va putea fi vizionat şi în Europa. Presa americană a scris că mai mult ca sigur, nu va dura mai mult de o lună de la lansarea în SUA până când filmul se va vedea şi în Europa.

Așa cum știți, HBO Max există doar Statele Unite ale Americii, cel puțin la ora scrierii acestui articol. Așadar, singura soluția să-l vezi va fi să te bucuri de el într-o sală de cinema, dacă acestea se vor menține deschise sau prin intermediul unor mijloace mai puțin legale.

Matrix a apărut în anul 1999 și s-a bucurat de un real succes, datorită efectelor speciale. Filmul a obținut 4 premii Oscar și a avut încasări de peste 465 de milioane de dolari, iar bugetul a fost de doar 63 de milioane de dolari. Următorul film a apărut în 2003, sub numele de „The Matrix Reloaded”, iar în rol principal s-a aflat tot Keanu Reeves.

Încasările au fost de 739 de milioane de dolari, la un buget de circa 150 de milioane de dolari. În același an, producătorii au lansat cel de-al treilea film din această franciză, The Matrix Revolutions. Acesta nu a mai avut același succes. Încasările au fost de aproximativ 427 de milioane de dolari, la un buget de 150 de milioane de dolari.