Home » Film & Seriale » Cine este și în ce filme a jucat Rosamund Pike, câştigătoarea Globurilor de Aur 2021

Cine este și în ce filme a jucat Rosamund Pike, câştigătoarea Globurilor de Aur 2021

Manolică Anca / 01.03.2021, 14:55
Cine este și în ce filme a jucat Rosamund Pike, câştigătoarea Globurilor de Aur 2021

Seară extrem de importantă pentru actorii de la Hollywood. S-au aflat câștigătorii mult râvnitelor premii ale celei de-a 78-a ediție a Globurilor de Aur. Iată cine este și în ce filme a jucat Rosamund Pike, câştigătoarea titlului de „Cea mai bună actriţă”. A fost refuzată de toate universitățile de Actorie la care s-a înscris.

Cine este și în ce filme a jucat Rosamund Pike

Rosamund Mary Ellen Pike s-a născut pe 27 ianuarie 1979, în Hammersmith, Londra. Provine dintr-o familie de artiști, mama ei, Caroline, fiind cântăreaţă de operă, iar tatăl ei, Julian Pike, profesor de muzică, deținătorul unei funcții de conducere la Conservatorul Birmingham. Părinții său i-au insuflat dragostea pentru muzică, învățând încă de mică să cânte la pian și violoncel. Până la vârsta de 7 ani, aceasta a colindat toată Europa, alături de părinții ei, ajungând să iubească să apară pe scenă. La vârsta de 11 ani s-a înscris la şcoala Badminton din Bristol,  apoi, de la 16 ani, a început The National Youth Theatre.

Debutul actoricesc pe scenă a venit la 18 ani, atunci când a jucat în „Romeo şi Julieta”. Apreciată de un impresat, aceasta a fost sfătuită să se axeze mai mult în această direcție. Din păcate însă, a fost refuzată de toate facultăţile de Actorie la care s-a înscris, rămânându-i unica opțiune de a studia engleza la Universitatea Oxford. În vremea studenţiei, a fost nevoită să accepte câte un rol pe ici, pe colo, pentru a îşi putea plăti studiile. După primul an, a decis să oprească studiile, pentru a se dedica mai mult pasiunii sale, actoria.

Cine este și în ce filme a jucat Rosamund Pike, câştigătoarea Globurilor de Aur 2021
Cine este și în ce filme a jucat Rosamund Pike, câştigătoarea Globurilor de Aur 2021

A reușit să termine studiile în 2001, însă, profund dezamăgită de lipsa oportunităţilor profesionale, s-a angajat la o librărie. După doar câteva luni, viața avea să i se schimbe complet. În 2002, i-a surâs norocul atunci când a primit un rol în pelicula „Die Another Day”, filmul cu James Bond, primind premiul Empire pentru „Cel mai bun debutant”.

Pelicule în care a jucat Rosamund Pike

După descoperirea ei, au urmat multe alte roluri importante. A câștigat Premiul BIFA pentru „Cea mai bună actriță în rol secundar” pentru „The Libertine” (2004) și a interpretat-o ​​pe Jane Bennet în „Pride & Prejudice” (2005). Au urmat apariții în filmul științifico-fantastic „Doom” (2005), filmul thriller-mister „Fracture” (2007), drama „Fugitive Pieces” (2007), drama „An Education” (2009), rol care i-a aus o nominalizare la London Film Critics Circle Award pentru „Actrița secundară britanică a anului”. De asemenea, a primit nominalizări la British Independent Film Award pentru„ An Education” și „Made in Dagenham” (2010) și a fost nominalizată la Premiul Genie pentru versiunea „Barney” (2010). Celelalte filme ale sale includ comedia de acțiune spion „Johnny English Reborn” (2011), „Wrath of the Titans” (2012) și thrillerul de acțiune Jack Reacher (2012).

În 2014, interpretarea ei în thrillerul psihologic „Gone Girl” a fost extrem de apreciată pe scară largă, câștigând Premiul Saturn pentru „Cea mai bună actriță” și primind o nominalizare la Oscar pentru „Cea mai bună actriță”. Pike a primit aprecieri suplimentare și pentru rolul lui Ruth Williams Khama în drama biografică „A United Kingdom” (2016) și pentru portretizarea jurnalistei Marie Colvin în drama biografică de război „A Private War” (2018), pentru care a fost nominalizată la Globul de Aur, pentru „Cea mai bună actriță”.

În serialul „I Care a Lot”, Rosamund Pike o interpretează pe Marla Grayson
În serialul „I Care a Lot”, Rosamund Pike o interpretează pe Marla Grayson

Anul 2021 a început cum nu se putea pentru ea, câștigând primul său premiu la Globurile de Aur pentru rolul ei ca Marla Grayson în pelicula „I Care a Lot”. Acest lucru a luat-o și pe ea prin surprindere, având în vedere că în cursă existau multe nume grele, precum Michelle Pfeiffer, Kate Hudson, Anya Taylor-Joy sau Maria Bakalova.