Home » Film & Seriale » Cine sunt, de fapt, componenții trupei Zurli

Cine sunt, de fapt, componenții trupei Zurli

Manolică Anca / 08.06.2021, 10:42
Cine sunt, de fapt, componenții trupei Zurli

Gașca Zurli este cea mai îndrăgită trupă din România atât în rândul copiilor, cât și în rândul părinților. A depășit cu mult acel șablon de petreceri de copii. Fondatoarea trupei, Mirela Rețegan, a venit cu o rețetă proprie, în care pune mult suflet și merge și către zona de teatru. Un teatru reinventat, personalizat, în care la bază stă transmiterea de lucruri importante și educative copiilor. Iată cine sunt componenții trupei Zurli.

Cine sunt componenții trupei Zurli. Fetița Zurli

Cine sunt componenții trupei Zurli. Fetița Zurli
Cine sunt componenții trupei Zurli. Fetița Zurli

Fetița Zurli este cea mai draguță și iubită fetiță din lume! Adoră să cânte, să danseze, să inventeze jocuri, să asculte povești, să petreacă timp cu prietenii ei, să mănânce înghețată, să meargă la grădiniță. De asemenea, îi place să facă multe, multe glume, vorba ei preferată fiind „aucilică mămăligă”.

Prietenia este foarte importantă pentru Fetița Zurli, de aceea visul ei este să devină prietenă cu toți copiii din lume. Să cânte și să danseze cu toții „Am o căsuță mică”. „Spatele drept, burta-n față, nasul în vânt” este expresia ei preferată și o va folosi de fiecare dată când începe să organizeze un joc. La final, nu te va lăsa să pleci fără o îmbrățișare plină de iubire.

Pe numele său real Veronica Caliman, simpatica blondină îmbrăcată colorat din cap până în picioare s-a născut la 1 octombrie 1988 în orașul Roman, județul Neamt și a absolvit Facultatea de Arte, secția Actorie, din cadrul Universității Hyperion din București.

Cine sunt componenții trupei Zurli. Vrăjimăturica

Vrăjimăturica
Vrăjimăturica

Vrăjimăturica are puteri magice, pentru că din numai două mișcări lasă ordine și curățenie în urma ei. Este coloată și plină de viață, bună prietenă cu Gașca Zurli. Îi place să se joacă cu toți copiii și îi învață mereu cum să își facă ordine singuri la jucării și să lase curat în urma lor, oriunde ar merge.

Vrăjimaturica este cea mai bună prietenă a Fetiței Zurli și, împreună, cântă și dansează cât este ziua de lungă. Pe numele ei real Andreea Ștefania Ghiță, ea este trainer în cadrul Credo-Centru de Resurse Educație și Dezvoltare. Împreuna cu Lucia Popescu și Raluca Campea predă cursuri de dezvoltare personală pentru copii și tineri de la 6 la 16 ani.

Tanti Prezentatoarea

Tanti Prezentatoarea, Mirela Retegan
Tanti Prezentatoarea, Mirela Retegan

Tanti Prezentatoarea este sufletul Gașca Zurli și dă cele mai multe îmbrățisări. Pe numele său real, Mirela Retegan, ea este cea care a pus bazele acestei trupe atât de iubită și apreciată. A făcut radio, televiziune, a fost corespondent BBC, Mediafax, PRO Tv, a realizat emisiuni la Național Fm și la ItsyBitsy, iar astăzi este speaker, scrie cărți și este mama unei adolescente.

Părinții o iubesc, iar copiii nu mai spunem, o adoră. Ea a scris cântecele, i-a învățat pe toți coregrafiiile și are puterea magică de a ridica întreaga sală în picioare.

Cine sunt componenții trupei Zurli. Zâna Bună

Truli și Zâna Bună
Truli și Zâna Bună

Zâna Bună este așa cum și-o imaginează toți copiii: blondă, înaltă, foarte frumoasă, îmbrăcată cu o frumoasă rochie roz. Are pantofi magici şi o baghetă și locuieşte pe o steluţă, de unde vede și aude tot. Zâna Bună le aminteşte copiilor că fiecare a primit la naştere o steluţă care îi poartă numele şi de care trebuie să aibă grijă.

Tot ea îi învaţă pe copii cum să îşi pună dorinţe şi să fie curajoşi. Este răbdătoare, foarte optimistă, știe multe formule magice, îi plac zâmbetele, copiii veseli şi îi face pe cei mici să se simtă în siguranță.

Lulu

Simpaticul bucătar Lulu
Simpaticul bucătar Lulu

Lulu este cel mai simpatic bucătar din lume. Haios, vesel, colorat, mereu cu zâmbetul la purtător, are un mare vis: să ajută mare bucătar. De asemenea, îi place să mănânce mult și toată ziua stă în bucătărie pe lângă bucătărașul Zurli, să învețe cum se prepară cea mai gustoasă mâncare. Are câte o vorbă bună pentru fiecare și râde cu poftă atunci când cei din jur fac glume.

Cine sunt componenții trupei Zurli. Zdrăngănel

Cine sunt componenții trupei Zurli. Zdrăngănel
Cine sunt componenții trupei Zurli. Zdrăngănel

Zdrăngănel este sportivul din Gașca Zurli. Pentru el, ziua fără mișcare este considerată pierdută. Îi place să facă mișcare prin sport sau prin dans, și este întotdeauna plin de energie și gata de joacă. El știe că sportul nu numai că poate să le schimbe viața în bine, dar poate fi și o activitate foarte amuzantă. Așadar, el vine cu o super propunere pentru toți prietenii lui: 10 minute pe zi de mișcare cu veselie pentru fiecare!

Truli

Truli
Truli

Truli este cel mai inteligent personaj din gașcă, iar cea mai mare pasiune a lui este călătoria prin toată lumea, pentru că da, el asta visează, să vadă lumea întreagă. Este înzestrat cu multă răbdare și îi place cel mai mult să îi învețe pe părinți și pe copii adevărata joacă. Îi plac și mașinuțele și are o colecție impresionantă cu care crede că poate să facă înconjurul lumii.

Cine sunt componenții trupei Zurli. Clopoțel

Cine sunt componenții trupei Zurli. Clopoțel
Cine sunt componenții trupei Zurli. Clopoțel

Clopoțel este băiat  foarte simpatic, este pus mereu pe şotii și cea mai mare problemă a lui este micul-dejun pentru că nu se poate hotărî ce să mănânce. Este foarte ordonat și se îmbracă mereu elegant. Îi place să își provoace prietenii la jocul clopoțel, joc la care el mereu câștigă, mai puțin când se joacă cu Tanti Prezentatoarea. De asemenea, pune o mulțime de întrebări și vrea lămuriri la fiecare pas.

Băiețelul Zurli

Fetița Zurli și Băiețelul Zurli
Fetița Zurli și Băiețelul Zurli

Băiețelul Zurli este un băiețel prietenos, isteț, glumeț, descurcăreț și harnic. Îi place să se joace și să se plimbe mult. Nu se teme de nimic, fiindcă este foarte curajos, motiv pentru care toată lumea îl îndrăgește. Visul lui este să crească, să fie un om mare, curajos și înțelept.

Cine sunt componenții trupei Zurli. Yuppi

Yuppi este constructorul găștii, bun la toate. Este foarte harnic, creativ și amuzant. El își ajută mereu prietenii să construiască jucării și diferite obiecte, mai ales din materiale reciclabile. Adoră natura și este fascinat de lucrurile frumoase.

Este inventiv, distractiv și reușește de fiecare dată să își impresioneze prietenii cu lucrările lui. Construcția sa de suflet este „Căsuța animăluțelor de pluș” cu care se mândrește în fiecare spectacol.

Vrăjitoarea Tura Vura

Fetița Zurli și vrăjitoarea Tura Vura
Fetița Zurli și vrăjitoarea Tura Vura

Tura Vura este cea mai caraghioasă vrăjitoare din lume. Spune numai lucruri neadevărate şi încearcă mereu să îi păcălească pe cei mici cu poveşti în care nu mai crede nimeni. Crede că este vocea de aur a României şi cea mai mare dansatoare, însă este antitalent.

Nu ştie să vorbească deloc corect şi urăște petrecerile. În schimb, adoră să să spargă baloanele şi să strice torturile copiilor. Mănâncă ciocolată şi cartofi prăjiţi, nu îi place să se spele şi nu s-a mai pieptănat de 300 de ani.

Cine sunt componenții trupei Zurli. Tashu și Tasha

Cine sunt componenții trupei Zurli. Tashu și Tasha
Cine sunt componenții trupei Zurli. Tashu și Tasha

Tashu și Tasha sunt cei mai buni prieteni ai Găștii Zurli. Sunt doi cățeluși plini de viață, ce iubesc copiii și, dacă ar putea, s-ar juca încontinuu cu fiecare copil. Este de ajuns să latre de câteva ori și toată lumea se înveselește pe loc. Sunt blănoși, pufoși și au o energie explozivă. Singura care nu îi are la suflet este Tura Vura.