Home » Film & Seriale » Harry Potter actori – transformări remarcabile. Ce fac și cum arată acum copiii din lumea magiei. FOTO

Harry Potter actori – transformări remarcabile. Ce fac și cum arată acum copiii din lumea magiei. FOTO

Voicu Costin / 05.12.2021, 07:56
Harry Potter actori – transformări remarcabile. Ce fac și cum arată acum copiii din lumea magiei. FOTO

Povestea lui Harry Potter a făcut vâlvă în întreagă lume, strângând milioane de fani. O serie foarte populară. Cele 8 volume aparțin genului fantastic și au fost scrise de către autoarea britanică J. K. Rowling. Cărțile te introduc într-o  lume a vrăjitorilor, protagonist fiind un tânăr vrăjitor numit Harry Potter. Ce fac și cum arată actorii la 2 decenii de la lansarea primului film, aflaţi în articolul de mai jos.

Harry Potter adorat de milioane de copii

De la lansarea primului volum, „Harry Potter și piatra filozofală”  în 1997, cărțile au câștigat o imensă popularitate și un succes comercial în întreaga lume.  Cele opt volume s-au vândut în peste 450 milioane de exemplare, fiind traduse în peste 63 de limbi.

Cea de-a șaptea carte din seria Harry Potter, „Harry Potter și Talismanele Morții”, a fost lansată pe 21 iulie 2007. Editorii au anunțat un record de 12 milioane de exemplare vândute în Statele Unite ale Americii, pentru prima ediție.

Cele șapte volume ale seriei au fost ecranizate de-a lungul timpului de regizorii fascinaţi de povestea tânărului vrăjitor.

Actorii principali din Hogwarts

Lumea vrăjitorilor îl are că protagonist pe Harry Potter, un tânăr cu puteri magice. Alături de prietenii lui, Ron Weasley și Hermione Granger, ei trec prin diferite încercări ca să ajungă cei mai buni magicieni. Povestea se desfășoară în cea mai mare parte la Hogwarts, Școala de Magie, Farmece și Vrăjitorii. Subiectul central al cărții îl reprezintă lupta dintre Harry și întunecatul vrăjitor Lord Voldemort, cel care i-a ucis părinții în misiunea sa de a domină lumea vrăjitorilor.

Pentru a marca 20 de ani de la lansarea primei ecranizări a cărții, actorii Daniel Radcliffe, Emma Watson şi Rupert Grint se revăd cu alţi membrii din distribuţia francizei care a acaparat lumea. Protagoniștii seriei, copii fiind când au pășit prima dată pe un platou de filmare, nu s-ar fi gândit atunci că se vor bucura de un succes răsunător în lumea filmului.

Prima carte transformată în film, „Harry Potter și Piatră Filozofală”, a avut premieră în anul 2001, iar ultimul film al seriei, „Harry Potter și Talismanele Morții. Partea ÎI”, a avut premiera în anul 2011. Momentele petrecute pe platourile de filmare i-au ajutat să se apropie și să se simtă ca în familie, iar micii vrăjitori își vor aduce aminte mereu cu plăcere de această experiență trăită împreună.

„Suntem cu toții foarte ocupați, facem lucruri diferite și rareori ni se intersectează drumurile. Dar știi, există  întotdeauna acest lucru și această experiență care ne vor lega pentru totdeauna. Cu siguranță nu vom uita asta”, a spus Daniel Radcliffe, în august 2019, potrivit US Magazine.

Iată cum arată și cu ce se ocupă actorii din „Harry Potter”

Daniel Radcliffe (Harry Potter)

Daniel Radcliffe - Harry Potter
Daniel Radcliffe – Harry Potter

Daniel Jacob Radcliffe, născut pe 23 iulie 1989 în Londra, Marea Britanie, este un actor britanic. S-a făcut cunoscut pentru interpretarea personajului Harry Potter din filmele cu același nume, bazate pe seria de cărți. Radcliffe a apărut în mai multe filme și show-uri de televiziune.

El a jucat în filmul „Horns”, în 2013, apoi  în „Swiss Army Man”, în 2016. De asemenea, a interpretat și câteva roluri pe Broadway, în „How to Succeed în Business Without Really Trying”, „The Cripple of Inishmaan” și „The Lifespan of a Fact”. Netflix i-a oferit ocazia de a interpreta un rol în filmul „Unbreakable Kimmy Schmidt: Kimmy vs. Reverend” în 2020. În plus, Daniel Radcliffe și-a mai făcut apariția în filmele „The Woman în Black”, „Kill Your Darlings”, „Victor Frankenstein” sau „Jungle”.

În ceea ce priveșre viața sentimentală, actorul are o relație cu Erin Darke din 2012.

Emma Watson (Hermione Granger)

Emma Watson - Hermione Granger
Emma Watson – Hermione Granger

Emma Watson sau Hermione Granger a interpretat un rol memorabil în seria de filme „Harry Potter”. Fetița cu părul roșcat, acum în vârstă de 31 de ani, s-a bucurat de același succes răsunător după rolul interpretat.

După rolul din ultimul film „ Harry Potter și Talismanele Morții. Partea II”, aceasta a jucat și în filmele „My Week with Marilyn” (2011), „The Perks of Being a Wallflower” (2012) și „The Bling Ring” (2013). Rolul lui Meg March din „Little Women”, film regizat de Greta Gerwig, a atras admirația fanilor ei în număr mare.

În 2019, își cunoaște actualul iubit pe nume Leo Robinton.

Rupert Grint (Ron Weasley)

Rupert Grint - Ron Weasley
Rupert Grint – Ron Weasley

Interpretând un rol de excepție în rolul lui Ron Weasley, Rupert Grint a cunoscut același succes în urma seriei de filme. Un an mai târziu, după încheierea capitolului „magicienii”, acesta acceptă un rol în filmul „Into the White (2012)”, poveste inspirată de cel de-al Doilea Război Mondial. De asemenea, el a jucat și în serialul „Servant”.

Orientat spre actele de caritate, actorul a donat obiecte vestimentare.

Rupert Grint are o frumoasă relație din 2011 cu Georgia Groome, fiind și părinții a unei fetițe în vârstă de 1 an.