Home » Film & Seriale » Megan Fox: viața și cariera. Cum a ajuns celebră și de ce nu a mai apărut în filme în ultimii ani

Megan Fox: viața și cariera. Cum a ajuns celebră și de ce nu a mai apărut în filme în ultimii ani

Manolică Anca / 14.01.2022, 11:32

Megan Fox a avut o carieră fructuoasă, obținând roluri în francize uriașe precum Transformers și Teenage Mutant Ninja Turtles. Filmul ei din 2009, Jennifer’s Body, a devenit de succes în ultimii ani, ceea ce a transformat-o într-un simbol pentru tinerele femei și pentru iubitorii de film de pretutindeni! Totuși, ce a dus la o pauză considerabilă în cariera sa?

Totul despre celebra artistă Megan Fox

Megan Denise Fox, născută pe 16 mai 1986, în Rockwood, Tennessee, SUA, este o actriță americană bine cunoscută pentru celebrele roluri din filme de acțiune, în special în seria Transformers sau Teenage Mutant Ninja Turtles. Actrița și-a petrecut prima pare a copilăriei în Tennessee, fiind crescută într-o casă de religie penticostală. A început să ia lecții de teatru și dans încă de la vârsta de cinci ani.

Fiindcă părinții săi au divorțat mai târziu, iar mama ei s-a recăsătorit, cele două, alături de sora mai mare a lui Megan s-au mutat în St. Petersburg, Florida. Până la vârsta de 13 ani, Fox a început să joace și să facă modeling, câștigând  mai multe premii la Convenția americană de modeling și talente din 1999 de la Hilton Head, Carolina de Sud.

Colegii de clasă de la liceul ei creștin au ridiculizat-o pentru ambiția ei de a deveni actriță, așa că și-a terminat școala urmând cursuri prin corespondență, iar mai târziu s-a mutat în Los Angeles. Megan Fox și-a făcut debutul pe ecran în pelicula Holiday in the Sun (2001), un film cu Mary-Kate și Ashley Olsen. În 2002-2003 a apărut în rolul lui Ione Starr în serialul de televiziune Ocean Ave. Între 2004 și 2006, Fox a avut un rol secundar în rolul lui Sydney Shanowski în serialul TV Hope & Faith.

A avut roluri în o mulțime de pelicule de succes

Rolul ei de mare succes a venit atunci când a fost distribuită în rolul eroinei de liceu, Mikaela Banes, în filmul de succes al lui Michael Bay Transformers (2007) și în prima sa continuare, Transformers: Revenge of the Fallen (2009). Ea a asigurat vocea lui Banes pentru jocurile video Transformers: The Game (2007) și Transformers: Revenge of the Fallen (2009), precum și vocea iubitei lui Superman, Lois Lane, în filmul de televiziune Robot Chicken: DC Comics Special (2012).

Megan Fox în Transformers
Megan Fox în Transformers

Dornică să treacă dincolo de benzile desenate și jocurile video, Fox a jucat rolul unui zombi mâncător de bărbați în comedia Jennifer’s Body (2009), iar în Jonah Hex (2010) a interpretat rolul unei prostituate cu o inimă de aur. În 2014, a apărut în rolul neînfricatei și ambițioasei jurnaliste de televiziune April O’Neil în reboot-ul live-action pe marele ecran Teenage Mutant Ninja Turtles; a reluat rolul doi ani mai târziu în Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows: Out of the Shadows.

De ce nu a mai apărut în filme în ultimii ani

Megan Fox a devenit cunoscută încă de acum mulți ai, când a jucat în Transformers. Acolo a prins gustul celebrității, însă cariera sa în plină ascensiune avea să primească o lovitură grea peste doar doi ani. Un comentariu la adresa lui Michael Bay, regizorul filmului, i-a adus o serie de probleme mai târziu.

În anul 2011, a fost dată afară din cauza „comportamentului de divă” şi înclouită cu actriţa Rosie Huntington-Whiteley. Aceasta l-a comparat în mod public pe Michael Bay cu Hitler, iar atitudinea sa considerată exgaerată a contruibuit decisiv la concedierea ei.

„El (Michael Bay – n.r.) este ca Napoleon, vrea să-şi creeze reputaţia de nebun. Pe platourile de filmare vrea să fie ca Hitler şi chiar reuşeşte. Este un coşmar să lucrezi cu el, dar când părăseşte platourile şi iese din rolul de regizor, chiar îmi place să petrec timp în preajma lui pentru că are o personalitate incredibil de ciudată.

Nu are niciun fel de abilităţi sociale. E fermecător să-l priveşti. Este vulnerabil şi fragil în viaţa reală, dar când e pe set se transformă într-un tiran.”, a declarar Megan Fox la momentul respectiv, pentru revista Wonderland.

Megan Fox și regizorul Michael Bay
Megan Fox și regizorul Michael Bay

A fost nevoită să se împace cu ideea că nu se va întoarce în a treia serie din franciză și, mai mult, în afară de rolurile din Jennifer’s Body, din 2009, și din Țestoasele Ninja, aceasta nu a mai prins niciun rol până în 2020. Criticile pe care le-a primit atunci au făcut-o să se retragă pentru un timp de la Hollywood.

S-a concentrat doar pe viața de familie, fiind căsătorită din 2010 cu Brian Austin Green, cu care are trei copii. „A trebuit să mă blindez atât de mult în interiorul meu și a trebuit să fiu atât de dură să procesez acest preț cu adevărat nebun”.

Megan Fox și Machine Gun Kelly s-au logodit

Megan Fox s-a logodit cu Machine Gun Kelly la mai puțin de doi ani de la despărțirea de Brian Austin Green. Actrița în vârstă de 35 de ani a postat pe Instagram un videoclip în care rapperul, al cărui nume real este Colson Baker, se pune într-un genunchi și o cere în căsătorie sub un arbore banyan.

„În iulie 2020, am stat sub acest arbore banyan (..) Cumva, un an și jumătate mai târziu, după ce am trecut împreună prin iad și am râs mai mult decât mi-am imaginat vreodată că este posibil, m-a cerut în căsătorie”. a scris Fox pe contul său de Instagram.

Nu este surprinzător faptul că cei doi au decis să se căsătorească pentru că, de când a început povestea lor de dragoste, cuplul a fost peste tot, lăudându-se constant unul pe celălalt ca doi adolescenți care se îndrăgostesc pentru prima dată.

Megan Fox și Machine Gun Kelly s-au logodit. Sursă foto: captură Instagram
Megan Fox și Machine Gun Kelly s-au logodit. Sursă foto: captură Instagram

Megan Fox și Machine Gun Kelly s-au întâlnit în timpul filmărilor pentru pelicula Midnight in the Switchgrass. Cei doi și-au asumat public relația vara trecută, după ce ea a apărut în videoclipul Bloody Valentine al iubitului.