Home » Film & Seriale » Săruturi celebre din filme. 7 momente pasionale care au rămas memorabile

Săruturi celebre din filme. 7 momente pasionale care au rămas memorabile

Voicu Costin / 14.02.2022, 10:16

Filmele romantice celebre au umplut mereu sălile de cinema. Fie că actorii celebri au interpretat roluri memorabile, fie că povestea filmului a fost foarte bine realizată, momentele romantice au rămas și ele părți semnificative. Săruturile nu au lipsit nici ele și au rămas celebre odată cu filmele în care au fost surprinse. Haideți să vedem o lista cu cele mai memorabile săruturi din istoria cinematografiei!

7 săruturi celebre din filme

  1. Dirty Dancing (1987)

Sărutul dintre Johnny Castle (Patrick Swayze) și Frances ‘Baby’ Houseman (Jennifer Grey) a devenit la fel de celebru ca și filmul în care joacă. Un colos al cinematografiei, Dirty Dancing spune povestea de dragoste dintre Baby, o adolescentă de 17 ani, și instructorul de dans, Johnny Castle. Toată povestea de dragoste se îmbină frumos pe ritmuri de dans și melodii romantice, care au rămas celebre.

  1. Gone With The Wind (1939)

Chiar dacă v-ați născut mai târziu este imposibil să nu fi auzit de celebrul film Pe aripile vântului. Este unul dintre cele mai vizionate filme din istoria cinematografiei mondiale, decenii la rând bucurând și mai bucură încă milioane de cinefili. „New York Herald Tribune” scria la vremea apariției filmului că este „Un spectacol cinematografic monumental”, iar „New York Times” că este „Cea mai mare înscenare cinematografică văzută până azi și cel mai ambițios film de acțiune din istoria spectaculoasă a Hollywoodului”.

A primit zece premii Oscar, un record deținut timp de douăzeci de ani. Sărutul dintre Rhett Butler (Clark Gable) și Scarlett O’Hara (Vivien Leigh) este surprins de întreagă lume și devine la fel de celebru ca și filmul.

  1. Breakfast At Tiffany’s (1961)

Considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume, actrița Audrey Hepburn a jucat un rol memorabil în filmul la fel de celebru, Breakfast At Tiffany’s, turnat în anul 1961.

În New York-ul anilor ’60, Holly Golightly (Audrey Hepburn), o tânăra frumoasă și sofisticată, duce o viață ușoară și fără obligații. Viața ei devine interesantă în momentul în care îl întâlnește pe Paul (George Peppard), noul ei vecin, un tânăr care visează să ajungă un scriitor de succes. Chiar dacă afară plouă cu găleată,  scenă sărutului din ploaie a fost memorabilă.

  1. Titanic (1997)

Multe femei au suspinat după ce au vizionat acest film dramatic. O poveste interesantă de iubire dintre doi tineri, din două lumi diferite reușește să atragă toate privirile și face filmul o capodoperă a cinematografiei semnată de James Cameron. Jack Dawson (Leonardo DiCaprio) și Rose DeWitt Brubaker (Kate Winslet) își trăiesc povestea de dragoste doar pentru scurt timp, până când Titanicul se va scufunda. Chiar dacă nu are happy end, filmul s-a bucurat de un succes răsunător, fiind văzut și în prezent de milioane de cinefili.

  1. Casablanca (1942)

Filmul a fost atât de celebru că a făcut cunoscut orașul unde s-a filmat. Cine nu a auzit măcar o dată de Casablanca? Alte filme celebre au fost filmate tot în acest oraș. Ambii actori la fel de frumoși au reușit să atragă privirile cinefililor, Rick Blaine (Humphrey Bogart) și Ilsa Lund (Ingrid Bergman). Poveste de dragostea a celor doi, a cucerit din prima clipă, iar scena sărutului este una plină de pasiune.

  1. Spider-Man (2002)

Vă prezentăm și un film mai aparte în acest articol. Filmul nu a devenit celebru pentru sărutul dintre Peter Parker (Tobey Maguire) și Mary Jane Watson (Kirsten Dunst), ci datorită rolului celebru realizat de Tobey. Avantajul lui a fost și personajul celebru pe care îl interpretează, Spider-Man. Agățat cu capul în jos, pe ploaie și sărutul a fost sarea și piperul scenei de dragoste.

  1. Pretty Woman (1990)

Povestea la fel de celebră ca și filmul surprinde doi oameni din două lumi total opuse. Vivian (Julia Roberts) este o damă de companie, iar Edward Lewis (Richard Gere) este un tânăr bogat care dorește să își petreacă câteva zile în prezența femeii. Ciudat este că cei doi nu consumă nici o scenă de dragoste, cum s-ar fi așteptat mulți. Povestea devine interesantă, iar sărutul din final al celor doi a făcut toți cinefilii să suspine.