Home » Life & Style » Titanic actori. Transformarea remarcabilă. Cum arată la 24 de ani de la premiera filmului. FOTO

Titanic actori. Transformarea remarcabilă. Cum arată la 24 de ani de la premiera filmului. FOTO

Voicu Costin / 12.12.2021, 08:29
Titanic actori. Transformarea remarcabilă. Cum arată la 24 de ani de la premiera filmului. FOTO

Au trecut 24 de ani de la lansarea filmul romantic Titanic. Vizionat de milioane de fani ai genului romantic din întreagă lume, Titanic este încă printre filmele preferate din toate timpurile. Generațiile tinerilor de atunci încă își aduc aminte cu plăcere de revederea scenelor îndragitului film, unele povești de dragoste începând în sala de cinema după vizionarea lui. Transformarea actorilor, la peste 20 de ani de la lansarea filmului, o puteți vedea în rândurile de mai jos.

Titanic, povestea de succes a lui James Cameron

Titanic este un film romantic, dar și dramatic, lansat în 1997, regizat, scris și co-produs de James Cameron. Este o adaptare fictivă a scufundării navei RMS Titanic, care îi are în rolurile principale pe Leonardo DiCaprio (Jack Dawson) și Kate Winslet (Rose DeWitt Bukater). Aceștia sunt membrii unor clase sociale diferite și se îndrăgostesc la bordul vaporului, în timpul călătoriei sale de inaugurare.

Inspirația lui Cameron pentru film a venit din fascinația sa pentru epave. A simțit că o poveste de dragoste amestecată cu pierderea de vieți omeneşti ar putea atrage atenţia cinefililor. Producția a început în 1995, când regizorul a inceput sa filmeze un material cu epava reală a Titanicului. Scenele ce au loc în film au fost realizate la bordul navei Akademik Mstislav Keldysh. Modele la scară redusă şi tehnologia folosita de computer au putut crea o replică a Titanicului şi scufundarea lui.

După lansarea de pe 19 decembrie 1997, Titanic a avut un succes răsunător. Nominalizat la 14 categorii de premii Oscar a câștigat 11, inclusiv la categoria pentru Cel mai bun film și Cel mai bun regizor. Cu încasări inițiale de 1,84 miliarde $, Titanic a fost primul film care a depășit pragul de 1 miliard de dolari. A rămas filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile până când Avatar, regizat tot de James Cameron, l-a întrecut în 2010.

O versiune 3D a filmului Titanic a fost lansată pe 4 aprilie 2012 pentru a comemora 100 de ani de la dezastru. În 2017, filmul a fost relansat pentru a aniversa 20 de ani de la data lansării și a fost ales pentru a fi păstrat în Registrul Național de Filme al Statelor Unite.

Cum arată acum Jack si Rose?

Jack Dawson — Leonardo DiCaprio

Jack Dawson — Leonardo DiCaprio
Jack Dawson — Leonardo DiCaprio

Actorul a devenit celebru în 1993, când el și Johnny Depp au apărut în „What’s Eating Gilbert Grape”. A fost prima dată când a fost nominalizat la Oscar și la Globul de Aur. În 2016, după 5 nominalizări, a primit în sfârșit Oscarul pentru rolul din „The Revenant”.

Din 2014, DiCaprio ajută organizațiile de mediu și finanțează documentare despre schimbările climatice.

Rose DeWitt Bukater — Kate Winslet

Rose DeWitt Bukater — Kate Winslet
Rose DeWitt Bukater — Kate Winslet

Rolul lui Rose i-a adus lui Kate Winslet prima nominalizare la Oscar. În 2009, Winslet a primit un Oscar pentru rolul din filmul „The Reader”. Având trăsături natural frumoase, ea accepta  apară pe micile ecrane chiar și fără machiaj sau cu părul nespălat. Winslet a insistat să arate cât mai naturală în rolul ei din Mare of Easttown.

În 2022, va fi lansat Avatar 2, cu Winslet în rol principal.

Caledon Hockley, soțul lui Rose— Billy Zane

Caledon Hockley, soțul lui Rose— Billy Zane
Caledon Hockley, soțul lui Rose— Billy Zane

Billy Zane s-a născut într-o familie de imigranți greci. A devenit celebru încă din 1989 pentru rolul lui Hughie din „Dead Calm”. De cele mai multe ori, Zane a interpretat antagoniști și a fost nominalizat pentru cel mai bun răufăcător la MTV Movie Awards pentru rolul lui Hockley în „Titanic”. După aceea, Zane nu a mai apărut în niciun alt film mare.

În acest moment, lucrează la „Waltzing With Brando”, unde îl interpretează însuși pe Marlon Brando.

Ruth, mama lui Rose — Frances Fisher

Ruth, mama lui Rose — Frances Fisher
Ruth, mama lui Rose — Frances Fisher

După succesul din Titanic, actrița a apărut în roluri de mamă, cum ar fi, de exemplu, în „Laws of Attraction” în 2004 și „Holiday” în 2020.

Actrița este încă în industria cinematografică, iar în 2021, Netflix va lansa sezonul 4 din „The Sinner” cu Fisher în el. De asemenea, în 2021 va fi lansat „Grace and Grit”, unde o interpretează pe mama personajului principal.

John Jacob Astor IV — Eric Braeden

John Jacob Astor IV — Eric Braeden
John Jacob Astor IV — Eric Braeden

La vârsta de 18 ani, Eric Braeden și familia sa s-au mutat din Germania în SUA. Din 1980, apare în popularul serial american, „The Young and the Restless”, care a apărut pentru prima dată pe micul ecran în 1973.

Pe lângă rolurile din seriale TV, Braeden iubește sportul și chiar a câștigat un campionat de atletism în Germania când era tânăr.

Sursa foto: brightside.me