Home » Film & Seriale » Seriale românești de succes. Șase producții care au intrat în istoria televiziunilor din România

Seriale românești de succes. Șase producții care au intrat în istoria televiziunilor din România

Alexandru Cazacu / 31.05.2021, 16:12
Seriale românești de succes. Șase producții care au intrat în istoria televiziunilor din România

Fie datorită poveștilor interesante, fie că ne-am regăsit uneori în pielea personajelor, serialele românești pe care le-am urmărit de-a lungul vremii sunt apreciate de foarte mulți dintre noi. Mai departe îți vom prezenta câteva seriale românești de succes, pe care mulți dintre noi le-am vizionat și pe care cu siguranță le-am vedea din nou cu plăcere.

Seriale românești de succes care au intrat în istoria televiziunilor din România

Multe din serialele românești difuzate de-a lungul vremii au intrat în topul preferințelor noastre. Fie că au fost de acțiune, de dragoste sau de comedie, ne amintim cu mare drag de ele. Iată care sunt unele dintre cele mai îndrăgite seriale românești care au rămas în istoria televiziunilor din România.

Vacanța Mare

Cu siguranță vă aduceți aminte de celebrul serial românesc de comedie. Acesta a fost difuzat la ore de maximă audiență la sfârșit de săptămână, pe postul de televiziune Pro TV începând din anul 1999, până în 2007. Cu toate acestea, la începutul lui 2007, serialul s-a mutat de la Pro TV la postul de televiziune, Kanal D. Se pare că prima de instalare a fost de 300.000 de euro, însă contractul s-a încheiat în luna aprilie 2009. Potrivit playtech.ro, din când în când, televiziunea mai difuzează unele episoade din îndrăgitul serial.

Numai iubirea

Probabil multe doamne și domnișoare din România așteptau cu sufletul la gură noile episoade din prima telenovelă românească, ”Numai Iubirea”. Serialul produs de Media Pro Pictures a început pe data de 2 octombrie 2004 și a fost difuzat pe Acasă Tv și pe Pro TV. În serialul format din 100 de episoade a câte 60 de minute fiecare au jucat actori celebri precum Oana Zăvoranu, Alexandru Papadopol, Bianca Neagu, Dan Bordeianu, Adela Popescu, Corina Dănilă și mulți alții.

Seriale românești de succes care au intrat în istoria televiziunilor din România
Seriale românești de succes

Trăsniții sau Trăsniți din NATO

Potrivit sursei citate, serialul difuzat de Prima TV este cel mai longeviv sitcom din lume. Ba chiar a depășit până și serialul ”The Simpsons”. Cu peste 2.000 de episoade, serialul a fost difuzat sub trei denumiri (”Trăsniţi în N.A.T.O.”, ”Trăsniţi din N.A.T.O.” şi ”Trăsniţii”). Primul episod din această serie de comedie a fost difuzat pe 20 septembrie 2003. Începând cu sezonul al 13-lea, serialul a rămas doar cu numele ”Trăsniţii”. Cu toate acestea, șapte ani mai târziu, în noiembrie 2020, producătorii au decis să încheie serialul românesc de umor.

Lacrimi de iubire

De asemenea,”Lacrimi de Iubire” este un serial românesc produs de Media Pro Pictures. Acesta a fost difuzat prima pe 19 septembrie 2005 la postul de televiziune Acasă TV. Serialul a fost difuzat timp de 8 luni de zile și a avut un număr de 200 de episoade a câte 45-55 de minute. În plus, telenovela românească s-a bucurat de succes și în alte țări precum Bosnia și Muntenegru, Republica Moldova, Tadjikistan, Turkmenistan, Kazakhstan, Kargazstan și/sau Azerbaidjan.

La bloc

Un alt serial românesc care a intrat în istorie este ”La Bloc”. Acesta a fost difuzat din anul 2002 până în 2007. Seria a fost inspirată din umorul vremurilor respective, de pe ”scara blocului”. Nu mai puțin de 2.620 de ore s-a lucrat la filmarea celor 525 de episoade. Personajele principale sunt taximetristul Nelu Curcă și prietenul său, gestionarul Costel Jurcă, care visează alături de soțiile lor, Suzi și Lilli, la o viață mai bună și la o îmbogățire rapidă.

Producții românești care au rămas în istoria televiziunilor
Producții românești care au rămas în istoria televiziunilor

Mondenii

De asemenea, mulți români s-au bucurat de parodia produsă de de Paprika și difuzată de postul de televiziune Prima Tv. Serialul a fost difuzat între 2006 și 2014 și are nu mai puțin de șase sezoane cu un număr total de 114 episoade. Serialul românesc în care actorii Mihai Bendeac, Mirela Zeța, Andreea Grămoșteanu, Dragoṣ Stoica și Angel Popescu, intră în pielea personajelor din lumea mondenă din România, a fost difuzat și în străinătate (Statele Unite și Italia). Printre cele mai cele mai prezente personaje din serial s-au numărat Gigi Becali, Andreea Marin Bănică, Ștefan Bănică Jr., Mihaela Rădulescu, Elena Udrea, Traian Băsescu, Marian Vanghelie, Silviu Prigoană și Bahmuțeanca și Mircea Solcanu.