Home » Film & Seriale » Top 7 cele mai bine plătite roluri din filme. Cine este actorul care a primit o sumă record

Top 7 cele mai bine plătite roluri din filme. Cine este actorul care a primit o sumă record

Voicu Costin / 13.04.2022, 14:11
Top 7 cele mai bine plătite roluri din filme. Cine este actorul care a primit o sumă record

Actorii celebrii de la Hollywood reușesc să adune sume fabuloase în conturile lor, după interpretarea rolurilor din filmele celebre care adună miliarde de dolari din încasările cinematografelor, din întreaga lume. În ultimii ani, platformele de streaming au acaparat piața cinematografică, iar marii actori au reușit să atragă atenția publicului chiar și de pe micile ecrane. Care sunt actorii plătiți cei mai bine de la Hollywood?

Cei mai bine plătiți actori de la Hollywood

Marlon Brando a câștigat primul million de dolari

Marlon Brando a depășit primul prag de 1 milion de dolari oferit pentru rolul din filmul „Mutiny On The Bounty‟, apărut în anul 1962. Actorii erau plătiți atunci pe baza contractelor de studio de la Hollywood şi nu pot fi comparate cu sumele câștigate de actorii din ziua de azi. Salariile de la Hollywood au ajuns la un nivel record, pentru că oamenii urmăresc din ce în ce mai multe filmele în care apăr actori faimoşi. Acest fapt a dus și la mărirea sumelor de bani încasate de actori și de a câștiga milioane de dolari pentru rolurile celebre din filme.

Cu toate acestea, cele mai importante roluri sunt recompensate cu salarii mari și cu un procent din vânzările totale.

Bruce Willis a câştigat 115 milioane de dolari după apariţia în „Al şaselea simţ‟

Cu un câştig de 20 de milioane de dolari, Bruce Willis și-a negociat contractul înainte de a juca în rolul doctorului Malcolm Crowe din filmul „Al şaselea simţ‟. Actorul a primit 17% din câștigurile de box-office. În total, Bruce Willis a câștigat peste 115 milioane de dolari din vânzările totale ale filmului.

Rolul din „Men In Black 3‟ i-a adus lui Will Smith 100 de milioane de dolari

Pentru a reveni la a treia lansare a francizei de succes „Men In Black 3‟ în rolul agentului J, Will Smith a primit câștiguri care au dus la suma incredibilă de 100 de milioane de dolari.

Tom Cruise a primit 100 de milioane de dolari pentru rolul din „Războiul Lumilor‟

Rolul interpretat de Tom Cruise i-a adus câștiguri record celebrului star de la Hollywood. Personajul pe care l-a interpretat, un muncitor portuar pe nume Ray Ferrier, din filmul „Războiul Lumilor‟, regizat de Steven Spielberg, în 2005 i-a mai adăugat în cont o suma generoasa de bani. Cruise a decis să ia un procent din recordul total al filmelor la box office, care a ajuns la aproximativ 100 de milioane de dolari.

Keanu Reeves a luat câte 83 de milioane de dolari pentru fiecare film „Matrix”

Unul dintre cei mai cunoscuți actori de la Hollywood, Keanu Reeves, a câștigat 250 de milioane de dolari din cele trei filme ale trilogiei „Matrix‟. A fost plătit cu 10 milioane de dolari cu un profit de 10% pentru primul film și 15 milioane de dolari cu un profit de câte 15% pentru a doua și a treia peliculă. A avut un câştig de 83 de milioane de dolari pentru fiecare film în care l-a întruchipat pe Neo.

Robert Downey Jr. a încasat 75 de milioane de dolari pentru „Avengers: Infinity War‟

Actorul Robert Downey Jr. a fost un pionier în aducerea filmelor Marvel la viață cu „Iron Man‟. A negociat un acord cu producătorul Kevin Feige, care i-a adus câștiguri masive de-a lungul anilor. A câștigat 75 de milioane de dolari doar pentru rolul din filmul celebru SCI-FI, „Avengers: Infinity War‟, film care a încasat peste 2 miliarde de dolari din încasările cinematografelor la nivel mondial.

Daniel Craig a încasat 100 de milioane de dolari pentru „Knives Out‟

Cu 100 de milioane de dolari, Daniel Craig domină lista celor mai mari salarii ale starurilor de cinema ale momentului. Acest clasament prezintă 17 cele mai mari salarii de actori şi actriţe. Primul loc este ocupat de Daniel Craig, plătit cu 100 de milioane de dolari de Netflix, pentru două continuări ale thrillerului „Knives Out” de Rian Johnson.