Home » Life & Style » 10 evenimente istorice despre care nu știai că s-au petrecut în aceeași perioadă. Marilyn Monroe și Regina Elisabeta a II-a s-au născut în același an

10 evenimente istorice despre care nu știai că s-au petrecut în aceeași perioadă. Marilyn Monroe și Regina Elisabeta a II-a s-au născut în același an

Voicu Costin / 11.05.2022, 12:16

Istoria ne dovedește că timpul trece foarte repede și că anumite evenimente importante care s-au petrecut în „vremuri îndepărtate”, sunt de aceeași vârstă cu unele companii fondate la aceea vreme, care funcționează și în ziua de astăzi. Care sunt unele dintre principalele evenimente istorice care au marcat lumea de atunci, dar și de acum?

Evenimente istorice întâmplate în același an

Coca-Cola este cu doar 25 de ani mai tânără decât Italia

Cea mai veche versiune de Coca-Cola a fost brevetată în 1885 și a debutat în 1886. Între timp, Italia a devenit o țară unificată în 1861. Înainte de acel moment, țara fusese parte a diferitelor imperii. Cel mai recent, înainte de reunificare, părți din Italia au fost sub stăpânirea Imperiului Francez al lui Napoleon. Acesta a devenit republică în 1946 după cel de-al Doilea Război Mondial.

Van Gogh şi Nintendo

„Noaptea înstelată” a fost pictată în 1889, cu un an înainte de moartea lui Vincent van Gogh. Atunci, Nintendo, a fost fondată în 1889. Inițial a fost o companie de cărți de joc și a făcut diverse tipuri de pachete de cărți de joc până la începutul anilor 1960, când au început să facă și jocuri.

Salvador Dalí a ascultat melodia “Bad” a lui Michael Jackson

Salvador Dalí era în viață când Michael Jackson a lansat hit-ul Bad. Bad a fost lansat în 1987. Deși ne gândim mai mult la Dalí ca la un artist din anii 1930 și 1940, când a creat multe dintre cele mai faimoase lucrări ale sale, el a trăit o viață destul de lungă și a murit la vârsta de 84 de ani în 1989.

Marilyn Monroe și Regina Elisabeta a II-a

Marilyn Monroe și Regina Elisabeta a II-a s-au născut în același an. Marilyn Monroe, pe numele său real Norma Jeane Mortenson, s-a născut la 1 iunie 1926. Regina Elisabeta s-a născut pe 21 aprilie 1926. Am putea să ne gândim la ele ca fiind din epoci diferite din moment ce Monroe a murit atât de tânără (36 de ani).

Microsoft de-o vârstă cu democraţia din Spania

Mulți oameni tind să se gândească la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial ca la sfârșitul fascismului în Europa (cel mai probabil din cauza separării geografice), dar Spania a rămas sub regimul fascist până în 1975, anul în care a fost fondată compania Microsoft, iar statul iberic a trecut la democrație.

Universitatea Oxford este mai veche decât civilizația aztecă

Școala a început să predea într-o anumită formă încă din anul 1096. După majoritatea relatărilor, aztecii nu și-au început civilizația decât la începutul secolului al XIII-lea.

George Washington a murit înainte de a fi descoperite rămășițele dinozaurilor și nici n-a bănuit despre existența lor

Primul președinte al Statelor Unite ale Americii, George Washington a murit pe 14 decembrie 1799 la vârsta de 67 de ani. La fel ca toți oamenii de acea perioadă, el nu a auzit niciodată despre existent dinozaurilor, pentru ca aceasta a fost recunoscută de savanți abia în 1824, când englezul William Buckland a descris un megalozaur.

Anna Frank și Martin Luther King s-au născut în același an

Evreica Anne Frank a murit într-un lagăr de concentrare nazist în 1945. A devenit celebră după publicarea postumă a „Jurnalul Annei Frank” în care a descris viața de pe timpul ocupației naziste din perioada 1942-1944 din Țările de Jos. Martin Luther King Jr. a fost un preot și activist baptist care a condus în 1954 mișcarea pentru drepturile persoanelor de culoare din Statele Unite și a fost ucis în 1968.

„Războiul stelelor” a apărut în anul în care în Franța a avut loc ultima execuție pe ghilotină

Premiera „Star Wars” a avut loc în SUA în 25 mai 1977. Pe 10 septembrie a aceluiași an, în Franța, Hamid Jandubi a fost executat pe ghilotină pentru torturarea și uciderea unei fete. Aceasta a fost ultima execuție în Europa de Vest și în Uniunea Europeană.

Prințesa Diana și Maica Tereza au murit la o diferență de câteva zile

Prințesa Diana a murit într-un accident la Paris, pe 31 august, iar Maica Teresa a murit pe data de 5 septembrie 1997.