Home » Life & Style » 10 lucruri știute sau mai puțin știute despre câinii din rasa Golden Retriever

10 lucruri știute sau mai puțin știute despre câinii din rasa Golden Retriever

Voicu Costin / 03.02.2022, 13:40

Dacă nu aveți încă un cățel în familia voastră, luați în considerare achiziționarea unui Golden Retriever. Golden Retrieverii sunt cele mai bune animale de companie dedicate familiei, deoarece au grijă de copii și sunt întotdeauna atenți la nevoile stăpânilor săi. Trebuie să analizați toate avantajele și dezavantajele înainte de a obține un Golden. Avem o listă cu cele mai cunoscute sau mai puțin cunoscute lucruri despre această rasă uimitoare!

Lucruri esențiale pe care e bine să le știi despre Golden Retriever

  1. Golden Retriever este o rasă britanică de câine de mărime medie. Se caracterizează printr-o natură blândă și afectuoasă.
  2. Cei din rasa Golden Retrieveri au nimerit în mod consecvent în vârful listei celor mai îndrăgiți câini de companie adresați familiei. Adesea, asociați cu copiii și cu dragostea lor față de apă, precum și cu abilitatea înnăscută de salvatori, de recuperatori, aceștia sunt parteneri, inclusiv pentru mersul la vânătoare.
  3. Timp de zeci de ani, s-a vehiculat că Golden Retriever este descendent din câinii de circ ruși. Această teorie a fost dezmințită când au fost publicate înregistrările lui Lord Tweedmouth din Inverness, Scoția. În 1864, Lordul Tweedmouth a cumpărat un „retriever galben” pe nume Nous și l-a împerecheat cu un Tweed Water Spaniel de culoare maro, pe nume Belle. Golden Retrieverii pe care îi cunoaștem astăzi sunt descendenți din Nous și Belle.
  4. Goldenii sunt adesea folosiți ca şi câini de terapie pentru a calma oamenii. Simpaticii blănoși par să aibă rezerve de empatie și iubire necondiționată. Ei poate calma și consola pe oricine, de la copii mici până la pacienți în vârstă.

Sunt energici și jucăuși

  1. Oferă câinelui tău una sau două ore de mișcare în fiecare zi, altfel îți va da peste cap casa. Sunt câini inteligenți și atletici, concurenți excepționali în sporturi pentru câini.
  2. Rasa a fost în topul celor mai populare zece rase de câini din Statele Unite, zeci de ani, cel mai recent pe locul 3 din 195. Verii lor, Labrador Retriever, au deținut primul loc timp de 28 de ani.
  3. Durata de viață a Golden Retriever este de aproximativ 10 până la 12 ani.
  4. Goldenii creează legături puternice cu stăpânii lor, ceea ce înseamnă că sunt câini grozavi de familie. Sunt dispuși să-și mulțumească oamenii și le place să fie în preajma copiilor de toate vârstele, deoarece copiii sunt întotdeauna gata să se joace. Lăsându-ți câinele de unul singur toată ziua, îl va face doar să sufere, ceea ce în timp, poate genera depresie, anxietate și, în unele cazuri, comportament distructiv.
  5. Acestor câini le place să care lucruri și, de multe ori, când se plictisesc, vor începe să-ți mute lucrurile prin casă. Sunt faimoși pentru obiceiurile lor de a mesteca, așa că oferă-i jucării rezistente, special făcute pentru ei. Nu ar trebui să i se dea niciodată resturi de cină, deoarece consumul de hrană umană poate dăuna rasei.
  6. Cercetătorii de la Universitatea din California au descoperit că sterilizarea are efecte negative asupra rasei crescând șansele câinelui tău de a avea probleme articulare și cancer. Chiar dacă alegeți să nu vă sterilizați câinele, acesta este încă predispus la o listă lungă de afecțiuni medicale care includ:
  • Hipotiroidism
  • displazie de șold și cot
  • cancer
  • tulburări ocular
  • probleme ale pielii.