Home » Life & Style » 11 destinații europene mai puțin cunoscute de vizitat. Locuri superbe unde poți merge în vacanță, fără să dai de aglomerație

11 destinații europene mai puțin cunoscute de vizitat. Locuri superbe unde poți merge în vacanță, fără să dai de aglomerație

Cojocaru Cristian / 02.01.2022, 11:00
11 destinații europene mai puțin cunoscute de vizitat. Locuri superbe unde poți merge în vacanță, fără să dai de aglomerație

Străzi pline, cozi lungi pentru a intra în toate locurile „must see” și prețurile exorbitante sunt, din păcate, cele care însoțesc vizitele în orașele turistice. Cu toate acestea, multe locuri din lume sunt la fel de frumoase, sau poate chiar mai mult decât nume cunoscute precum Veneția, Londra și Paris. Află ce destinații europene te așteaptă cu peisaje de vis.

Destinații europene de care te vei îndrăgosti

Poți consulta lista de mai jos cu destinații europene, astfel că te vei putea gândi deja despre următorul loc pe care îl vei vizita. Cu siguranță vei rămâne uimit de peisajele pe care le oferă și totodată vei afla că te costă mult mai puțin decât cunoscutele locuri de vacanță.

Aveiro, Portugalia

Cu toții știm despre frumusețea Veneției, dar puțini oameni au auzit de Veneția Portugaliei, Aveiro. Acest oraș uimitor de canal este plin de case cu gresie colorată care dețin un farmec aparte. De asemenea, este situat pe coastă, lângă un estuar, ceea ce îi conferă rețeaua sa de canale fluviale. Ca și Veneția, poți merge cu gondole sau „moliceiros” în portugheză, în jurul orașului, fără aglomerație. Acest lucru face din Aveiro orașul de vară perfect pentru o vacanță europeană, cu plaje și lagune de vizitat în afara centrului orașului.

Pacentro, Italia

Acest sat este cocoțat pe vârfurile dealurilor italiene din regiunea Abruzzo și este de fapt unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Italia. A fost nominalizat drept unul dintre „Borghi più belli d’Italia” – „Cele mai frumoase sate din Italia” și este ușor de înțeles de ce, cu străzile întortocheate și casele sale de piatră, pline de caracter. Este cu adevărat o destinație pentru o experiență autentică a unui oraș italian.

Carcassonne, Franța

Vei găsi această bijuterie situată în regiunea uimitoare Aude, din sudul Franței. Este de fapt un fort vechi, ceea ce înseamnă că întregul oraș se află în interiorul unui zid de castel medieval cu un labirint de străzi de descoperit. Orașul este înconjurat de podgorii și, în interior, poți găsi multe restaurante fermecătoare și colțuri ascunse pentru a te bucura de bucătăria și băuturile autentice franceze.

Durham, Anglia

Acest oraș universitar istoric este o modalitate excelentă de a experimenta adevărata Anglie, în timp ce sari peste aglomerația și prețurile mari din Londra. Ascuns în partea de nord-est a țării, acest oraș are de toate, de la castele până la ceainării ciudate. De asemenea, este locul unde au fost filmate unele dintre filmele Harry Potter, așa că nu este un loc de ratat dacă ești fan.

destinații europene
Orasul York din Anglia este un oras medieval care nu merita ratat

Split, Croația

Fiind pe litoral, Split este un oraș plin de viață care reușește cumva să scape de mulțimile de turiști în fiecare an. Poate fi o alternativă perfectă la un oraș de coastă spaniol plin, deoarece te puteți bucura de propriul spațiu atât în ​​oraș, cât și pe una dintre numeroasele plaje și golfuri mici din jurul acestuia. Bucură-te de o seară în Piața Poporului din centrul orașului vechi, plină de locuri de mâncare.

Le Mont-Saint-Michel, Franța

Aici, poți trăi un vis pe această insulă-mănăstire din Normandia, Franța. Este, de fapt, la aproximativ 2 km de mal, conectată printr-un pod pietonal și rutier. Acesta este unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Franței și o destinație pe care ar trebui să o cunoaștem cu toții, cu străzile abrupte și priveliștile panoramice din vârful mănăstirii.

Insula Nisyros, Grecia

Problema cu multe dintre insulele Greciei este aglomerația, așa că dacă nu îți place mulțimea de oameni și prețurile mari din Mykonos sau Santorini, acest loc mai puțin cunoscut este pentru tine. Are farmecul străzilor pietruite și al clădirilor albe cu coaste curate, precum și bonusuri, cum ar fi izvoarele termale naturale, de vizitat. Este un magnet pentru artiști și nu trebuie ratat dacă ești în căutarea unei aventuri de vară.

Tallinn, Estonia

Această capitală nord-europeană trece adesea sub radar, în ciuda frumuseții și a farmecului pur. Cu toate acestea, acest lucru înseamnă că poți descoperi orașul în liniște, de la centrul său istoric până la coasta sa baltică. Orașul este cunoscut pentru arta stradală unică, ascunsă în colțuri, creată de localnici. De la istorie la cultură și mâncare, Tallinn are tot ce ți-ai putea dori mai mult!

Óbidos, Portugalia

Dacă ești în căutarea unei experiențe liniștite și autentice a culturii portugheze, atunci aceasta ar putea fi destinația perfectă pentru tine. Situat la nord de capitala Lisabona, acest oraș medieval de pe deal este satul rustic ideal. Cu o populație mică și case care par să fie înghețate în timp, poți petrece zilele rătăcind pe străzi și intrând în magazinele de artă și cafenelele locale.

York, Anglia

Situat în zona de nord a Angliei, acest oraș te poate face să te simți ca și cum mergi pe un stradă din filmul Harry Potter, cu toată magia și atmosfera incluse. Fiecare colțișor al acestui oraș antic merită văzut, ideal pentru pasionații de istorie sau pentru cei care admiră o atmosferă istorică și estetică. De asemenea, merită să petreci timp aici iarna pentru piețele de Crăciun și cultura muzicală plină de viață.

Perast, Muntenegru

Cumva, această bijuterie este ascunsă, în ciuda cadrului idilic și a orașului frumos conservat. Nu este departe de orașul mai mare și mai cunoscut Kotor, care se află la o distanță mică, în jurul golfului. Acest oraș de pe litoral este evadarea perfectă din mulțime și viața orașului,  doar cu soare, mare și mâncare delicioasă. Este, fără îndoială, unul dintre cele mai fotogenice locuri din Muntenegru.