Home » Life & Style » 11 personalități născute chiar în ziua de Crăciun. Semnificația specială a numelui Cristian/Cristina

11 personalități născute chiar în ziua de Crăciun. Semnificația specială a numelui Cristian/Cristina

Toader Mihai / 21.11.2021, 14:22
11 personalități născute chiar în ziua de Crăciun. Semnificația specială a numelui Cristian/Cristina

Unele persoane sunt născute în ziua de Crăciun, iar printre acestea se află și personalități cunoscute la nivel internațional. Află care sunt acestea și ce semnificație are numele de Cristian sau Cristina.

Care este semnificația numelui Cristian sau Cristina

Persoanele care sunt născute de Crăciun nu sunt multe însă se spune că acestea au parte de noroc de-a lungul vieții. Această zi este de o importanță foarte mare pentru creștini. În cazul celor care se numesc Cristian sau Cristina și sunt năcuți de Crăciun, aceștia au un motiv dublu de sărbătoare.

Se spune că cei născuți în această zi sfântă au parte de o aură aparte, același lucru spunându-se și despre cei care se numesc Cristina sau Cristian. În prima zi a Crăciunului, cei care poartă acest nume își serbează onomastica, iar aceste nume provin din latină de la Christianus și Christiana.

Aceste nume sunt derivate de la numele lui Hristos, care în latină este scris Christus, care provine de la verbul grecesc ”chriein”, însemnând ”a unge”. În lima română, ”Christus” este derivat de la ”Christianus”, iar numele de Cristian sau Cristina apar pentru prima dată în documente ce datează încă din secolul XI, făcând referire la persoanele care practicau cultul creștin.

născute de crăciun
Paula Seling este artista care s-a nascut in ziua de Craciun

Personalități născute în ziua de Crăciun

Există și persoane celebre care s-au născut în ziua de Crăciun, indiferent că vorbim despre oameni de știință, actori sau cântăreți. Află care sunt aceste celebrități care sunt născuți în ziua sfântă.

Isaac Newton

Isaac Newton este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de știință ai tuturor timpurilor. Datorită descoperirilor acestuia, lumea științifică a primit un important aport, iar teoriile acestuia se aplică inclusiv în zilele noastre. Acesta era alchimist, teolog, matematician, fizician și astronom.

Annie Lennox

Cântăreața de origine britanică s-a născut în data de 25 decembrie 1954. Ea a reușit să cunoască faima în momentul în care a cântat alături de Dave Steward, împreună formând una dintre cele mai cunoscute trupe ale anilor 80, Eurythmics.

Helena Chirstensen

Miss Danemarca a anului 1986, s-a născut la Copenhaga, Danemarca în data de 25 decembrie 1968. Aceasta a fost una dintre cele mai cunoscute fotomodele din lume, făcând parte din generația lui Heidi Klum, Claudia Schiffer, Eva Herzigova dar și multe alte femei frumoase care au defilat pe cele mai cunoscute podiumuri ale lumii.

Muhammad Anwar Al-Sadat

Politicianul de origine egipteană și totodată cel de-al treilea președinte al Egiputului s-a născut în data de 25 decembrie 1918. Acesta a devenit președinte în 28 septembrie 1970, dar a fost asansinat în anul 1981. Se consideră că acesta a avut o foarte mare influență asupra Egiptului dar și a Orientului Mijlociu.

Sissy Spacek

Actrița americană s-a născut în data de 25 decembrie 1949, fiind nominalizată de șase ori la premiul Oscar. În anul 1980, actrița a fost premiată cu celebra statuetă pentru rolul pe care l-a jucat în pelicula ”Coal Miners Daughter”.

Stuart Wilson

Actorul de origine britanică s-a născut în data de 25 decembrie 1946. Acesta a reușit să cucerească toți fanii filmului ”Masca lui Zorro”, în care a interpretat rolul lui Don Rafael Montero.

Alannah Myles

Cunoscuta artistă de origine canadiană s-a născut în data de 25 decembrie 1958. Datorită vocii sale inconfundabile, aceasta a reușit să urce în topurile lumii ale anilor 90 cu melodia ”Black Velvet”.

Armin van Buuren

Unul dintre cei mai cunoscuți DJ ai lumii de origine olandeză este născut în data de 25 decembrie 1976. Acesta activează atât ca DJ cât și ca producător și este un mare fan al festivalului Untold din Cluj.

Humphrey Bogart

Unul dintre cei mai cunoscuți actori hollywoodieni, Humphrey Bogart s-a născut în data de 25 decembrie 1899. Acesta a primit premiul Oscar datorită talentului actoricesc de care a dat dovadă.

Dido

Dido este o cântăreață de origine britanică care s-a născut în data de 25 decembrie 1971. Aceasta a reușit să câștige premiul BRIT și totodată a fost nominalizată la premiile Grammy. Faima a câștigat-o în momentul lansării albumului ei de debut ”No Angel” din anul 1999.

Paula Seling

Una dintre cele mai cunoscute cântărețe din România, Paula Seling s-a născut în data de 25 decembrie 1978, la Baia Mare. Aceasta a participat de două ori la concursul internațional de muzică Eurovision.