Home » Life & Style » 15 curiozități despre japonezi și cultura lor. Ce semnificație are numărul 39. Mesajul special pe care îl poartă

15 curiozități despre japonezi și cultura lor. Ce semnificație are numărul 39. Mesajul special pe care îl poartă

Voicu Costin / 03.05.2022, 14:21
15 curiozități despre japonezi și cultura lor. Ce semnificație are numărul 39. Mesajul special pe care îl poartă

Au trecut mai bine de 150 de ani de când Japonia şi-a deschis porțile pentru lumea occidentală, după secole de izolare, dar unele lucruri din cultura acestei ţări par neobișnuite şi în prezent. Cultura japoneză este foarte interesantă, în special pentru occidental. Mulţi se gândesc în primul rând la sushi, lupte sumo şi samurai, atunci când vine vorba de Japonia. Haideţi să aflăm câteva curiozități despre japonezi și cultura lor!

Curiozități despre japonezi și cultura lor

  1. La fel ca în tradiția noastră și japonezii au un număr ghinionist. Acesta este „893‟, un sinonim al numărului „13‟. Acest număr se citește „ya-ku-za‟ și are un trecut special. Numărul 893 a fost folosit, în trecut, de către un celebru sindicat al crimei organizate pe nume „Yukuza”. De aceea, acest număr este considerat păgubos.
  2. Jocul de Sumo în Japonia este vechi de peste 1500 de ani. Un jucător cântărește mai mult de 300 de kg. Luptătorii de sumo nu au voie să îşi taie părul, să conducă maşina şi sunt obligaţi să doarmă după masa de prânz.

Semnificaţia numărului 39

  1. Trebuie să știi că numărul 39 este o prescurtare a mesajelor de recunoștință. De pildă, dacă o persoană din Japonia îți scrie acest număr într-un mesaj, trebuie să știi că el înseamnă „îți mulțumesc‟.
  2. A te închina e o formă de artă în Japonia, copiii fiind învăţaţi să-şi încline capul la intrarea în şcoală. Durata şi unghiul de înclinare al corpului, atunci când japonezul salută, variază în funcţie de persoană căreia i se adresează.
  3. În Japonia nu se dă bacşiş la hotel, taxi sau restaurant, și nu se mănâncă pe stradă.
  4. Prin faptul că japonezii sorb supa destul de gălăgios arată aprecierea şi respectul faţă de gazdă.

Ce reprezintă steagul Japoniei

  1. Steagul naţional japonez se numeşte “hinomaru” şi înseamnă “cercul soarelui”
  2. Teritoriul Japoniei este mai mare decât al Germaniei şi aproape egal cu cel al Italiei. Populaţia Japoniei de 125 milioane de locuitori este cu puţin mai mică decât cea a Rusiei. Cea mai mare insulă din Japonia este Honshu, urmată de Hokkaido şi Kyushu.

Crăciunul este o sărbătoare romantică

  1. Creștinii în Japonia reprezintă aproximativ 2% din populaţie, astfel, Crăciunul este mai degrabă o inovaţie în Japonia decât o sărbătoare religioasă. Elaborarea instalațiilor luminoase şi pomii de Crăciun este un lucru obișnuit, dar majoritatea oamenilor sărbătoresc mai degrabă ajunul Crăciunului, decât însăși ziua de Crăciun. Ajunul Crăciunului este considerată a fi mai mult o noapte de întâlnire, ceva similar cu Ziua Îndrăgostiților, cu cupluri care ies pentru a lua masa într-un anturaj romantic şi pentru a face schimb de cadouri.
  2. În Japonia se comercializează şi pepeni verzi pătraţi. Ei sunt de fapt pepeni verzi obişnuiţi,crescuţi în cutii pătrate pentru a fi depozitaţi mai uşor. Preţul lor este totuşi de 3 ori mai mare decât ai pepenilor verzi obişnuiţi.

Carnea de cal considerată o specialitate

  1. Carnea de cal este considerată o delicatesă în Japonia. Aceasta este tăiată în bucăți subțiri și mâncată crudă.
  2. În Japonia, pisicile negre sunt considerate purtătoare de noroc.
  3. Floarea de cireș (sakura) este floarea națională a Japoniei.

Japonezii iubesc animalele de companie

  1. Japonezii au mai multe animale de companie decât copii.
  2. Japonia are aproximativ 5,5 milioane de distribuitoare automate, cu unu pe aproape fiecare colț de stradă. Există automate care vând bere, cafea, țigări, vin, prezervative, orez, umbrele, hârtie igienică, becuri, ouă proaspete etc.