Home » Life & Style » 20 de curiozități despre animale. Lucruri care par imposibile, dar care sunt absolut adevărate

20 de curiozități despre animale. Lucruri care par imposibile, dar care sunt absolut adevărate

Voicu Costin / 27.12.2021, 15:15
20 de curiozități despre animale. Lucruri care par imposibile, dar care sunt absolut adevărate

Animalele ne surprind în fiecare zi prin comportamentul lor sau prin modul lor de viață. De când sunt pui, părinții ii învață cum să se adapteze la cele mai grele condiții și să se ferească de prădători. Sunt câteva curiozități pe care poate nu le știați despre animale și par imposibil de crezut, dar sunt cât se poate de adevărate! Stați cu noi să vedeți care sunt acestea!

20 de curiozități despre animale!

Când vorbim de animale și comportamentul lor este posibil să rămânem surprinși de ce putem afla. Fie că le vedem la televizor în emisiunile de tip documentar, fie că vrem să le vedem în realitate sau la grădina Zoo, vietățile au câteva lucruri interesante și poate nu ați aflat până acum.

  1. Caracatița are trei inimi.
  2. Șerpii sunt surzi.
  3. Știai că furnicile nu dorm niciodată?
  4. Crocodilii nu pot scoate limba.
  5. Bufnița își poate răsuci capul la 360 de grade.
  6. Elefanții plâng.
  7. Ochiul unui struț este mai mare decât creierul său.
  8. Ursul Koala are amprente asemănătoare omului.
  9. Părul ursului polar nu este alb, ci incolor. Firele groase de păr sunt transparente, iar din cauza luminii care se reflectă, pare că animalul are blana albă. Pielea lui este neagră, pentru a absorbi căldura de la soare, iar temperaturile scăzute nu îl afectează deloc.
  10. Liliecii sunt creaturi înspăimântătoare, iar imaginea lor este asociată cu sărbătoarea de Halloween. Dacă nu știați, dinţii unui liliac vampir sunt atât de ascuţiţi, încât muşcătura să nu poate fi resimţită deloc. Un liliac poate bea sângele victimei sale în mai puţin de 30 de minute.
  11. Cameleonii sunt reptile fascinante, iar Dumnezeu le-a înzestestrat cu un avantaj, pentru a se camufla în mediul înconjurător. Dar sigur nu știați că, limba unui cameleon are cel puţin lungimea corpului lui și își poate înșfăca pradă într-o secundă.
  12. Stelele de mare sunt greu de admirat pentru că sunt scumpe la vedere. Chiar dacă o stea de mare este tăiată în cinci bucăţi, atât timp cât fiecare piesă conţine o parte a discului central, atunci cele cinci părţi din steaua de mare vor supravieţui.
  13. Păsările colibri sunt cele mai mici păsări că dimensiune. Din cauza aceasta, ele trebuie să dea foarte repede din aripi pentru a zbura. Îşi pot scutura aripile de aproximativ 200 de ori pe secundă, iar viteza lor de deplasare este rapidă. Poate să ajungă la 100 kilometri pe oră!
  14. Broască ţestoasă gigant din Galápagos (Ţestoasa de Galapágos) poate ajunge la o greutate de 250 kg, similar ursului brun.
  15. Leul are cel mai tare urlet dintre toate pisicile mari și poate fi auzit de la o distanță de 5 kilometri.
  16. Veverițele pot fi numite și pionerii naturii datorită faptului că aceste gingașe animăluțe plantează anual sute de copaci, deoarece uită locurile în care își îngroapă alunele. Astfel, în diferite locuri răsare câte un alun.
  17. Câinii dalmațieni se nasc fără pete negre. Ele apar după două săptămâni de la naștere.
  18. Știai că delfinii dorm întotdeauna cu ochii deschiși?
  19. Leii, regii junglei, sunt cu adevărat regi și când vine vorba de procurarea hranei. Masculii lei nu vânează aproape niciodată, deoarece leoaicele se ocupă de asta.
  20. Melcii pot dormi și 3 ani. Ei intră în hibernare atunci când temperaturile scad sub 10 grade Celsius.