Home » Când, unde, cum » 8 animale înfricoșătoare care sunt însă inofensive. FOTO

8 animale înfricoșătoare care sunt însă inofensive. FOTO

Manolică Anca / 10.12.2021, 11:46

Unele animale despre care spunem că sunt înfricoșătoare pot fi chiar inofensive. Acestea nu atacă niciodată oamenii sau alte animale, în ciuda faptului că ating dimensiuni foarte mari sau au dinți și colți ascuțiți care ne dau fiori. În rândurile de mai jos vom trece în revistă câteva dintre acestea. Vei rămâne chiar surprins de unele.

Animale înfricoșătoare care sunt inofensive

Există multe animale diferite pe această planetă, toate cu înfățișări diferite. Unele dintre aceste creaturi par terifiante pentru că ele chiar mortale și terifiante. Cu toate acestea, există și anumite specii de animale care par extrem de înfricoșătoare, dar care sunt de fapt destul de inofensive. Iată câteva dintre ele.

1. Șarpe coral regal

Șarpe coral regal vs. Șarpele șobolan de coral
Șarpe coral regal vs. Șarpele șobolan de coral

Șarpele șobolan de coral (Lampropeltis triangulum) este un șarpe care seamănă foarte mult cu șarpele de coral, care este foarte veninos, dar în acest caz, această reptilă este complet inofensivă pentru oameni. El este adeseori ucis fiindcă este considerat un șarpe veninos dar, în realitate, el nu este. Locuiește în cea mai mare parte a Americii.

2. Animale înfricoșătoare care sunt inofensive. Vulturii

Animale înfricoșătoare care sunt inofensive. Vulturii
Animale înfricoșătoare care sunt inofensive. Vulturii

Vulturii sunt adesea huliți din cauza aspectului lor, a anvergurii intimidante a aripilor și a obiceiului lor de a apărea ori de câte ori există un cadavru. Dar sunt complet inofensivi, atâta timp cât ești în viață, desigur. Acești necrofagi au ciocuri ascuțite și gheare ascuțite, dar nu le folosesc pentru a-și ucide prada.

3. Miriapodul uriaș african

Miriapodul uriaș african
Miriapodul uriaș african

Cunoscut și sub numele de shongololo, uriașul miriapod african (Archispirostreptus gigas) este cel mai mare miriapod care există, ajungând până la 33,5 cm în lungime. În ciuda mărimii sale, nu ne face niciun rău nouă. Tot ce vrea să facă această insectă este să se ascundă sub pietre și să mănânce frunze moarte din pădure.

4. Liliacul vampir

Liliacul vampir
Liliacul vampir

Liliacul vampir (Desmodontinae) este singurul mamifer zburător din lume care se hrănește cu sânge. Deși dinții săi ascuțiți și fața sa îl face extrem de înfricoșător, de fapt, nu este o creatură periculoasă. De obicei, aceasta suge sângele animalelor, îndeosebi al caprelor sau vacilor, și nu beau niciodată atât de mult sânge încât să provoace moartea gazdei lor.

5. Animale înfricoșătoare care sunt inofensive. Rechinul-pelerin

Rechinul-pelerin
Rechinul-pelerin

Rechin-pelerin (Cetorhinus maximus) cel mai mare rechin și pește viu de pe planetă, după rechinul balenă. Are o lungime de aproximativ 10 metri, o greutate de 4 tone și un aspect cu adevărat înfricoșător. În ciuda mărimii și formei sale, se mișcă încet, nu este deloc agresiv și se hrănește prin filtrare.

6. Aye, aye

Animale înfricoșătoare care sunt inofensive. Aye, aye
Animale înfricoșătoare care sunt inofensive. Aye, aye

Este o primată care se regăsește cu precădere în Madagascar. În ciuda aspectului său oarecum înfricoșător, această specie este blândă și inofensivă. Din nefericire, tocmai înfățișarea lor a făcut ca multe din acestea să fie ucise de superstițiile locale care le asociază cu moartea.

7. Animale înfricoșătoare care sunt inofensive. Scorpionul cu bici fără coadă

Scorpionul cu bici fără coadă
Scorpionul cu bici fără coadă

Înspăimântător? Da! Inofensiv? Da! Scorpionul cu bici fără coadă este o specie interesantă de păianjen care poate fi găsită în locuri tropicale și subtropicale din întreaga lume. În ciuda aspectului, nu trebuie să te temi în privința acestora. Nu sunt otrăvitori și este foarte puțin probabil să muște chiar dacă se simt amenințați.

8. Peștele broască păroasă

Peștele broască păroasă
Peștele broască păroasă

Peștele broască păroasă (Antennarius striatus) are un aspect destul de înfricoșător. Forma sa rară, cu peri, poate fi regăsită în Florida, în Bahamas și în Caraibe. Acesta crește doar până la 22-25 de centimetri. Ceea ce frapează cel mai mult este coloritul său, care este mai intens la masculi. Este inofensiv pentru oameni.