Home » Life & Style » 4 destinații de primăvară din Europa. Cele mai frumoase locuri unde să mergi în acest anotimp în vacanță

4 destinații de primăvară din Europa. Cele mai frumoase locuri unde să mergi în acest anotimp în vacanță

Voicu Costin / 13.01.2022, 12:23

Sezonul de primăvară deschide apetitul iubitorilor de vacanță să își rezerve un sejur într-una dintre cele mai populare locații din Europa. Temperatura mai ridicată, peisajele naturale care revin la viață și culorile superbe ale florilor atrag anual mii de turiști în cele mai frumoase locații de pe continent. Iată câteva recomandări pentru voi!

4 destinații de primăvară din Europa

Provincii franceze și Paris, Franța

Parcul Natural Régional du Lubéron, inclus în lista UNESCO, este o zonă izolată din Provence. Orașele încântătoare ale zonei și peisajul rural nealterat superb reprezintă unele dintre atracțiile de top ale Provencei. Întregul Luberon se încadrează în limitele unui parc regional în jurul Montagne du Lubéron (lanțul muntos Luberon).

Explorarea acestei zone pitorești necesită o mașină, dar un itinerariu cu mașina este ușor de făcut, deoarece multe dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din regiune sunt la doar aproximativ 10 până la 30 de kilometri unul de celălalt. Vizitatorii se vor bucura să hoinărească pe străzile pietruite din orașele pitorești şi să se bucure de atmosfera provensală relaxantă, dar și să savureze bucătăria regională autentică.

De asemenea, nu trebuie ratate specialitățile locale cum ar fi pepenii galbeni de Cavaillon, renumiți pentru aroma lor delicată și prețuitele trufe negre – comori culinare găsite la vânătoarea de trufe în afara satului Ménerbes. Mulți turiști vor descoperi mâncăruri regionale preferate, cum ar fi ratatouille (legume înăbușite de sezon), pistou (asemănător supei minestrone), pissaladière (tartă cu ceapă), tapenade (tartină de măsline), supă de castane și clafouti de cireșe (un desert cu cremă de cireșe).

Parisul ne surprinde și el primăvara. Puteți vizita piețe, muzee, restaurante, buticuri și brutării. Atmosfera prietenoasă și intimă face ca plimbarea pe străzile orașului să fie minunată.

Valletta, Malta

Valletta este un oraș distins cu un trecut istoric ce vă poate uimi. Capitală Maltei, inclusă în Patrimoniul UNESCO, se află cu mândrie pe unul dintre cele mai mari porturi ale Europei, cu vedere la Marea Mediterană și înconjurată de unele dintre cele mai puternice fortificații din lume.

Istoria orașului este legată de Cavalerii Sfântului Ioan al Ierusalimului, un ordin din secolul al XI-lea care adăpostește pelerinii din Țara Sfântă și și-a asumat un rol militar pentru apărarea creștinismului.

Odată ce Valletta a devenit noua fortăreață militară a Ordinului Sfântul Ioan, cavalerii și-au propus să creeze o capitală regală în Europa. Arhitectura barocă reflectă statutul cavalerilor că aristocrați proveniți din cele mai nobile familii din Anglia, Franța, Spania și alte țări europene.

Astăzi, Valletta este un adevărat oraș funcțional și o destinație turistică încântătoare, plină de monumente istorice impresionante și oferte culturale vibrante. Muzică, luminile și culoarea nu vor lipsi din capitală Maltei pe 25, 26 și 30 aprilie, când are loc festivalul internațional de artificii.

Florența, Italia

Ar dura săptămâni pentru a vedea tot ce are de oferit Florența. Unele dintre obiectivele sale turistice sunt unele dintre cele mai cunoscute opere de artă din lume: Ponte Vecchio, David lui Michelangelo, Domul lui Brunelleschi. Întregul oraș este o vitrină a Renașterii italiene, mișcarea artistică umanistă care a scos Europa la lumină.

O colecție atât de ilustră de palate, biserici, muzee și repere istorice vă așteaptă să le vizitați. Pe măsură ce vă gândiți la toate lucrurile de văzut și de făcut în Florența și vă planificați zilele de vizitare a obiectivelor turistice, nu veți dori să ratați atracțiile care au făcut din Florența unul dintre cele mai populare orașe din Europa.

Sognefjord, Norvegia

Sognefjord este cel mai mare dintre numeroasele fiorduri din Norvegia și este, de asemenea, al treilea ca mărime din lume. Întinzându-se pe 204 de kilometri, de la Sygnefest până la punctul său cel mai estic, Skjolden, acest fiord spectaculos cu lățimea de 4,8 kilometri și adâncime de 6 905 metri se află la doar trei ore de mers cu mașina de orașul Bergen (la cinci ore de Oslo).

La capătul său estic, fiordul are numeroase brațe înguste cu pereți abrupți de stâncă care se ridică la înălțimi de peste 1.676 de metri. Ici și colo de-a lungul țărmurilor, la poalele munților se cuibăresc comunități pitorești de pescari. Cu combinația sa de climă de coastă și continentală, zonele interioare ale fiordului Sognefjord se bucură de ierni blânde și veri calde.