Home » Life & Style » 4 mijloace de transport neobișnuite din diverse colțuri ale lumii. FOTO

4 mijloace de transport neobișnuite din diverse colțuri ale lumii. FOTO

Voicu Costin / 28.01.2022, 18:36

Când vizitați o țară, încercați să utilizați diferite mijloace de transport pentru a vă deplasa mai repede, în cazul în care obiectivele turistice se află la o distanță mai mare. Fie că luați autobuzul, metroul, tramvaiul sau un taxi, toate vă oferă aceeași experiență. Câteva dintre mijloacele de transport din lume vă oferă senzații extreme. Care sunt aceste mijloace de transport neobișnuite?

4 mijloace de transport neobișnuite

Cocotaxi — Cuba

Auto-ricșa a început să fie folosită în Havana în anii 1990. În prezent, toate orașele mari din Cuba le folosesc.

Numele nu este deloc întâmplător, deoarece seamănă cu o nucă de cocos. Aceste scutere cu gaz sunt fabricate dintr-o carcasă din fibră de sticlă de fabricație cubaneză și scaune sudate pe ea. Viteza lor de aproximativ 50 km/h ar putea fi mai mică decât o mașină obișnuită, dar sunt mici și capabile să treacă printr-un trafic mai intens.

În esență există două tipuri de cocotaxi. Cel albastru este pentru localnici, iar cel galben pentru turiști oferind o modalitate distractivă de a explora orașul. Pe lângă mijlocul inedit de transport, coco-taxi-ul poate fi o experienţă unică în viață.

Tren de bambus – Cambodgia

Un norry, numit și tren de bambus, este un vehicul feroviar improvizat în partea de sud-vest a Cambodgiei.

În ciuda aspectului său primitiv și a lipsei frânelor și măsurilor de siguranță, trenul este un mijloc de transport preferat în zonă. Și-a câștigat popularitatea datorită faptului că serviciul de trenuri este neregulat și lent.

Când au devenit mai populare, proprietarii le-au adăugat motoare de motocicletă sau de tractor și curele, pe care le-au legat de osii. Demult, ele asigurau transportul localnicilor fiindcă serviciile companiilor de căi ferate nu erau de încredere, iar trenurile erau atacate de criminali.

Maglev – Japonia

Magnev-ul japonez este un tren cu levitație magnetică, care folosește atracția magnetică, ceea ce îl face să leviteze deasupra șinelor.

Este, de asemenea, cel mai rapid tren electric comercial de mare viteză din lume. În 2015, a înregistrat 603 km/h doborând recordul anterior de viteză pe uscat pentru vehiculele feroviare.

Oficialii japonezi au decis în 2009 să înceapă să opereze trenul pe căile lor ferate. În prezent, țara construiește o conexiune între Tokyo și Nagoya, care urmează să fie finalizată până în 2027  și Tokyo –Osaka , ce are ca termen de finalizare anul 2045.

Bicicletă de petrecere — Amsterdam, Olanda

Scopul bicicletei de petrecere nu este neapărat transportul ca atare. Vehiculul servește mai mult ca un stand de băuturi răcoritoare, băutura răcoritoare fiind de obicei alcool. Dacă vă gândeați că o să stați efectiv pe un scaun şi să savurați o bere olandeză aflați că această bicicletă are și pedale, deci puteți să vizitați și orașul în acest timp.

Prima bicicletă cu bere a început să fie fabricată în Olanda în 1997. Căruciorul cu mai mulți pasageri a devenit o activitate de agrement populară pentru turiști, personal și petrecerile burlacilor. În general, designul seamănă cu cărucioarele de la începutul secolului al XX-lea cu bănci laterale pentru pedalători.

De la inventarea sa, bicicleta de petrecere s-a fabricat în mai multe țări europene și în Statele Unite.