Home » Life & Style » 5 idei și soluții practice care te vor ajuta să-ți mobilizezi casa eficient și inteligent

5 idei și soluții practice care te vor ajuta să-ți mobilizezi casa eficient și inteligent

Voicu Costin / 20.03.2022, 12:04
5 idei și soluții practice care te vor ajuta să-ți mobilizezi casa eficient și inteligent

Dacă vă gândiți să reamenajaţi casa sau să recondiționați unele piese de mobilier, ar fi bine să luați în seamă și sfaturile specialiștilor. Spre exemplu, piesele de calitate merită să fie recondiționate sau revopsite. De asemenea, dacă dorim să achiziționăm mobilier nou, cel mai bine este să mergem în cât mai multe magazine, pentru a vedea toate opțiunile. Inclusiv promoții puteți găsi în unele magazine de mobilă. Cum poți mobila casa eficient și inteligent?

Sfaturi de care să ții cont în reamenajarea casei

Pentru a mobila casa într-un mod eficient și inteligent, este indicat să ținem cont de câteva aspecte importante. Am pregătit o listă cu lucrurile pe care e recomandat să le ai în vedere atunci când te pregătești pentru o astfel de etapă. 1

Planul casei

Specialiștii recomandă să fim prudenți și să măsurăm dimensiunile camerei sau ale spațiului pentru mobilier. O schiță a camerei, dimensiunile mobilierului dorit și paleta de culori ne pot ajuta să găsim mai repede ceea ce ne dorim. Aveți grijă la dimensiunile mobilierului afișat în magazine şi cel ce va ocupa spațiul vostru. Diferența de proporții între spații este destul de importantă.

„Majoritatea magazinelor de mobilă au spații largi alocate show-room-urilor, ceea ce face ca simțul dimensiunilor și al proporțiilor să fie distorsionat. Un obiect de mobilier care arată bine în magazinul cu tavan la înălțimea de 4 metri nu arată la fel într-o cameră la tavan la 2,8 metri”, este de părere Mihai Șeitan, specialist în decorarea spațiului interior.

Mobila trebuie pusă în contextul încăperii

Obiectele de mobilier trebuie să se încadreze în decor. Nu putem avea un fundal care să nu fie în același ton cu mobila pe care o alegem. Unele nuanțe nu se potrivesc atât de bine, iar rezultatul final este posibil să nu fie pe placul vostru. Indiferent de pozele de pe site-urile de internet, nu vă gândiți că în aceeași manieră se va potrivi și în casa voastră, același stil de mobilă și aceleași nuanțe folosite.

„Dacă aveți deja obiecte de mobilier care conțin textile în camera respectivă, luați cu dumneavoastră o mostră de material când mergeți să alegeți noua piesă. Sau, dacă vă place un obiect de mobilier din show-room, luați mostre de culoare și/sau de textile și mergeți cu ele acasă. Culorile și texturile arată cu totul altfel în lumina de apartament față de cum arată în magazin. Monstrele vă vor ajuta să vă dați seama dacă piesa dorită se va potrivi cu nuanțele pereților și pardoselii”, explică specialistul.

Testați mobila în magazine

Specialiștii recomandă să testăm piesele de mobilier înainte să le cumpărăm. Adesea, oamenii optează să cumpere piese de mobilier de pe internet. De reținut, că piesele de mobilier afișate pe internet sunt modificate în mare parte, lumina pică altfel, iar înfrumusețarea sau schimbarea culorilor în mică măsură vă poate induce în eroare. Specialiștii recomandă că înainte să cumpărați un corp de mobilier, să îl vedeți în realitate și în magazine. Va puteți schimba părerea sau poate altă piesă de mobilier vă va atrage mai mult.

„Nu cumpărați mobilă online dacă nu ați văzut-o și în realitate. Mobilă trebuie atinsă pentru că intrăm în contact cu ea în fiecare zi și nu ne dorim să experimentăm aceleași regrete mereu, dacă ne va dezamăgi realitatea față de ce am văzut pe internet. Există detalii de ergonomie pe care ecranul unui calculator nu le poate reda”, declara Mihai Șeitan.

Alegeți formele îndrăznețe

Știai că de multe ori este suficient să ai o lustră cu dichis pentru ca întreagă încăpere să capete un cu totul alt sens și aspect? Nu te teme să alegi piese îndrăznețe, cu forme inedite, care să se transforme în elemente statement în camerele casei.

Designul interior contează foarte mult

Dacă nu ați studiat design interior sau nu activați în acest domeniu, ascultă sfaturile unui specialist, fie el și vânzător.

„Nu vorbesc aici despre depozitele de mobilă, unde absolut oricine poate funcționa ca vânzător, ci despre specialiștii din magazinele de mobilă sau bricolaj. Ei vin cu o altă viziune asupra gamei de produse și vă pot ajuta să alegeți piesa de mobilier potrivită”, susține specialistul.

Apelați cu încredere la sfaturile specialiștilor, iar dacă dispuneți de un buget mai mare, puteți chiar consulta un specialist în domeniul amenajărilor interioare. Acesta vă poate ajuta cu idei și planuri, alegerea mobilierului potrivit pentru camera voastră și pentru întreaga casă.