Home » Life & Style » 5 obiecte și servicii de bază care sunt interzise în Coreea de Nord

5 obiecte și servicii de bază care sunt interzise în Coreea de Nord

Voicu Costin / 13.01.2022, 16:11
5 obiecte și servicii de bază care sunt interzise în Coreea de Nord

Statutul Coreei de Nord spune că este o republică socialistă, dar în realitate lucrurile sunt puțin mai diferite. Lucrurile de bază care lipsesc cu desăvârșire de pe rafturile magazinelor ar putea să vă uimească gândindu-vă că nu ați putea trăi fără aceste lucruri. Chiar și accesul la unele condiții de trai ar putea părea de-a dreptul revoltătoare. Haideți să vedem ce obiecte și servicii de bază sunt interzise în Coreea de Nord!

5 obiecte și servicii de bază care sunt interzise

Prezervativele

Metoda contraceptivă prin folosirea prezervativelor este interzisă. Liderul Kim Jong-un vrea să aibă controlul asupra populației. Singura metodă pe care femeile din Coreea de Nord o au la dispoziție este de a cumpăra o aspirina de la farmacie. Astfel pot scapă de sarcina nedorită, dar acest lucru nu este tocmai recomandat.

Produse sanitare pentru femei

Absorbantele sau tampoanele lipsesc și ele de pe rafturile magazinelor. În perioada menstruației, femeile folosesc astfel de lucruri pentru a opri sângerările abundente, dar se pare că nord-coreencele trebuie să folosească alte metode pentru a le înlocui. Ele taie o bucată de material dintr-o bluză din bumbac și o folosesc pe post de absorbant. Dacă nu au la dispoziție mai multe bucăți, acestea vor fi nevoite să spele bucata de material ori de câte ori este nevoie. Mai mult, femeile care sunt la menstruație stau în casă pentru a evita vreun accident jenant în văzul lumii.

Fast food

Un lucru bun pentru sănătatea locuitorilor țării este că nu au acces la fast-food. Mâncarea considerată nesănătoasă lipsește din meniul restaurantelor, iar 98% din populație nici nu știe ce gust are un hamburger cu cartofi prăjiți sau un kebap. Ei au acces doar la mâncare bio, organică, deloc procesată fără coloranți și conservanți. Acest lucru nu poate fi decât îmbucurător!

Internetul

De ani de zile avem acces la internet, dar coreenii nu pot beneficia de acest privilegiu. V-ați gândit cum e să trăiți o viață fără a putea folosi Instagram, Facebook, Tik Tok și alte aplicații sociale? Acest lucru nu este impus doar oamenilor de rând ci și bogaților, oficialilor țării sau guvernanţilor.

Însă, există o mână de oameni care au un permis special, care le permite accesul la Internet. Unul dintre aceşti oameni este Kim Jong Un şi câţiva apropiaţi de-ai lui. Ești executat dacă ești prins că ai acces la internet! Șocant, dar adevărat!

Apa caldă

Accesul la cea mai de preț utilitate, apa caldă, nu curge la robinet ca la voi acasă. Nici măcar bogaților nu le curge apă caldă la chiuvetă. Degeaba locuiești într-o vila cu 10 camere că nu vei putea beneficia de acest lucru atât de însemnat pentru oameni. Locuitorii țării sunt nevoiți să încălzească apă la aragaz sau prin alte metode pentru a se bucura de o baie fierbinte. Și mai trist este că nici măcar apa caldă nu e disponibilă 24/24.

Așadar, coreenii sunt restrânși de programul instituit de liderul țării. Chiar dacă ești turist ia-ți gândul de la o baie cu apă caldă, pentru că nici hoteluri nu beneficiază de un regim special. Poate fi greu de crezut, dar în astfel de condiții trăiesc coreenii zi de zi…

În concluzie, bucurați-vă de condițiile și sumedenia de lucruri pe care le puteți găsi pe rafturile magazinelor noastre și dacă vă planificați o vacanță în Coreea de Nord, nu uitați să fiți pregătiți pentru condițiile mai dificile de trai menționate mai sus.