Home » Life & Style » 5 rețete cu mentă pentru a vă bucura de frumusețea naturală a pielii

5 rețete cu mentă pentru a vă bucura de frumusețea naturală a pielii

Ileana Mladinoiu / 05.03.2021, 11:00
5 rețete cu mentă pentru a vă bucura de frumusețea naturală a pielii

Cunoscută ca planta cu multiple beneficii pentru sănătate, menta este, de asemenea, un produs minunat atunci când îți dorești să oferi o notă de prospețime și tonifiere pielii corpului. Depinde de tine să o faci “complicele” frumuseții tale, mai ales când o ai prin preajmă. Menta are calități antiseptice, antiinflamatoare, astringente și vindecătoare pentru pielea normală și grasă, precum și pentru tenul predispus la acnee.

Rețete cu mentă pentru îngrijirea pielii

1.Baia de aburi pentru pori dilatați

Pentru a face acest lucru, puneți într-o oală cu apă clocotită frunze de pătrunjel, cimbru, balsam de lămâie și mentă în cantități egale. Țineți fața deasupra acestei băi de aburi pe bază de plante timp de 5 minute și textura pielii va arăta foarte proaspătă.

2.Demachiantul cu mentă

Este suficient să tocați fin o duzină de frunze de mentă și să le lăsați să infuzeze peste noapte la frigider în 250 ml de lapte. A doua zi dimineața filtrați infuzia cu lapte pentru a termina de pregătit acest demachiant natural ce va fi păstrat la rece.

Nu conține ulei, așa că va fi mai greu să îndepărtezi machiajul rezistent la apă. Cu toate acestea, se va potrivi celor care poartă machiaj ușor și tuturor tipurilor de piele (ten mixt, ten uscat etc.), chiar și tenului sensibil și delicat. Tot ce trebuie să faceți este să-l aplicați pe față cu un disc din bumbac. Finalizați cu aplicara loțiunii de mentă, descrisă mai jos, urmată de crema hidratantă.

Rețete cu mentă
Rețete cu mentă

3.Loțiunea parfumată pe bază de mentă

Loțiunea reîmprospătează pielea și perfecționează atât machiajul, cât și demachierea. Pe scurt, este folosită dimineața ca răcoritor al pielii și ca tonic nocturn, ambele plăcute tuturor tipurilor de piele, în special celor mai capricioase (exces de sebum, coșuri acneice etc.).

Mai mult, este bună pentru pielea care suferă de arsuri solare și poate fi pulverizată pe axile pentru a le răci. Este și un produs excelent pentru picioarele grele și obosite, care adoră efectul calmant de răcire.

Puteți cumpăra direct apă florală de mentă organică sau vă puteți prepara propriul ceai cu 3 sau 4 linguri de mentă proaspătă într-o ceașcă de apă clocotită. Acoperiți, scoateți de pe foc și lăsați să se răcească. După filtrare, produsul dvs. va fi gata de utilizare.

4.Hidrosol organic de mentă

Similar cu uleiul esențial, dar fără contraindicații, această apă florală de mentă împrospătează atât la propriu, cât și la figurat. Hidrosolul de mentă are proprietăți răcoritoare și acest lucru îl face deosebit de potrivit pentru răcirea pielii atunci când este fierbinte, mai ales după expunerea la soare.

Vara, pulverizați-l doar pe fața, curățată în prealabil, și pe decolteu, pentru o senzație răcoritoare, plăcută și hidratantă. Poate avea și un efect calmant asupra mușcăturilor de insecte. Bărbații îl pot folosi după bărbierit

5.Masca purificatoare cu mentă

Pentru a prepara ușor o mască antiseptică și contra imperfecțiunilor, folosiți o loțiune care nu este decât o simplă infuzie de mentă în amestec cu argilă extrafină. Pregatiți pasta cu aceste două ingrediente. Trebuie să fie foarte netedă, nu prea groasă, nici prea lichidă. Aceast preparat este perfect pentru tenul gras sau mixt.

Pentru a satisface toate tipurile de piele, puteți să amestecați o lingură de miere pură cu albus de ou și câteva frunze de mentă mărunțite fin. Apoi aplicați amestecul pe față și lăsați aproximativ 20 de minute înainte de a clăti bine. Atunci când aplicați, evitați zona ochilor, ca să nu producă usturimi.