Home » Life & Style » Mască de ten cu mălai – cum o prepari și la ce ajută ea

Mască de ten cu mălai – cum o prepari și la ce ajută ea

Nechifor Ioana / 26.01.2021, 14:48
Mască de ten cu mălai – cum o prepari și la ce ajută ea

Mască de ten cu mălai. Atunci când îți dorești un remediu natural pentru piele, poți să te folosești cu încredere de ingredientele pe care le găsești în propria bucătărie. În plus, pașii pentru realizarea unei astfel de măști sunt simpli, produsele sunt la îndemâna ta, iar efectele nu se vor lăsa așteptate prea mult timp. Nu strică să introduci în ritualul de îngrijire câteva soluții care se vor dovedi uimitoare pentru pielea ta.

Mască de ten cu mălai. De ce s-o folosești

Mască de ten cu mălai este des întâlnită în alegerile femeilor atunci când vine vorba de un tratament homemade. Ingredientele  pentru o astfel de mască sunt la îndemâna oricui, se găsesc la un preț accesibil, iar proprietățile cicatrizante și antibacteriene vor avea un efect extraordinar asupra pielii, ajutând-o să devină fină ca de bebeluș.

În lipsa vizitelor de la salon, poți încerca acasă simple remedii care folosite constant își vor lăsa în mod pozitiv amprenta asupra tenului.

Îți propunem în acest material masca de ten cu mălai, care este ușor de preparat și ale cărei efecte sunt uimitoare.

Mască de ten cu mălai
Mască de ten cu mălai

Obținut din măcinarea boabelor de porumb, mălaiul are numeroși nutrienți pentru piele. În compoziția sa găsim vitamina A, vitamina B6, calciu, fier, magneziu sau potasiu. Așadar, mălaiul se dovedește un ingredient minunat în cosmetică, fiind un exfoliant excelent pentru piele.

De ce să încerci o mască cu mălăi?  Acest tratament natural este indicat pentru un ten curat, sănătos, frumos, dar ne ajută și ca să ne menținem pielea tânără.

Mască cu mălai pentru tenul gras

Dacă te confrunți cu o piele grasă, cu tendință acneică, atunci nu strică să încerci un scrub pe bază de mălai. Mălaiul are efect cicatrizant, curăță și îndepărtează celulele moarte, îndepărtează excesul de sebum și ajută astfel la desfundarea porilor.

Ingrediente pentru mască cu mălai pentru pielea grasă:

  • o lingură de mălai
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță ulei de cocos

Tot ce trebuie să faci este să amesteci ingredientele menționate mai sus într-un bol, iar apoi să aplici soluția obținută pe tenul curat. Las-o timp de 2 minute, iar apoi încearcă prin mișcări circulare să masezi ușor fața.

La sfârșit, clătește cu apă, după care poți aplica pe ten crema pe care obișnuiești să o folosești. Mălaiul este foarte bun pentru tenul gras, curățând fața, iar uleiul de măsline cicatrizează pielea în profunzime.

Poți să folosești acest scrub cu mălai și pe restul corpului, în special pe coate, gât și decolteu, zone în care pielea îmbătrânește mult mai repede.

Mască cu mălai pentru tenul uscat

Atunci când vine vorba de tenul uscat, putem folosi și în acest caz o mască cu mălai. Ingredientele la care poți să apelezi sunt:

  • 1 cană mălai
  • 1 cană lapte
  • 3 linguri miere

Mălaiul curăța pielea, fără a o irita, iar restul ingredientelor te ajută să obții o piele fină ca de bebeluș. Așadar, după ce amesteci ingredientele, aplică soluția rezultată pe față. Masează ușor pielea, după care clătește cu apă.

Masca de ten cu malai
Mălai

Mască cu mălai pentru ten normal

Dacă ai un ten normal, poți încerca un tratament natural care să aibă în compoziție următoarele ingrediente:

  • o lingură cu mălai
  • o linguriță cu bicarbonat de sodiu
  • o linguriță cu miere

Ideal ar fi să introduci în ritualul tău de îngrijire aceste măști, în funcție de ceea ce crezi că ți se potrivește, și să le folosești o dată pe săptămână. Vei avea un ten mai curat, iar dacă și stilul tău alimentar este unul echilibrat, sigur te vei bucura de o piele frumoasă și sănătoasă.

Aceste măști te ajută să îngrijești pielea la exterior, dar pentru a o îngriji și din interior, este bine să ai o dietă din care să nu lipsească fructe, legume care îți dau vitaminele necesare și să eviți, spre exemplu, ciocolata, prăjelilele, sucurile acidulate.