Home » Life & Style » 5 vedete din afară care au trăit la orfelinat. Povestea neștiută din spatele celebrității

5 vedete din afară care au trăit la orfelinat. Povestea neștiută din spatele celebrității

Voicu Costin / 11.06.2022, 16:24
5 vedete din afară care au trăit la orfelinat. Povestea neștiută din spatele celebrității

Marile vedete ale show-biz-ului de peste hotare nu au avut mereu cele mai bune condiții și cele mai potrivite familii pentru a le susține dorințele și talentul. Dacă unele dintre ele au avut o viață fără de griji și susținute din punct de vedere financiar, altele s-au confruntat cu probleme grave, cum ar fi creșterea în centre de plasament. Care au fost o parte dintre aceste vedete, vedem imediat!

5 vedete din afară care au trăit la orfelinat

Marilyn Monroe

Născută Norma Jeane Mortensen la 1 iunie 1926, Los Angeles, SUA, a decedat la 4 august 1962, California, SUA. A fost o actriță, model, cântăreață, sex simbol și divă pop a secolului al XX-lea. Ascensiunea lui Monroe la nivelul de celebritate a început cu selectarea ei pentru a poza în câteva reviste, asta în timp ce primul ei soț făcea parte din Marina Comercială.

Și-a început viața alături de mama ei, un părinte care încerca să-și crească singur copilul, dar boala de care suferea, a împiedicat-o pe aceasta să aibă grijă de cea care avea să devină marea actriţă Marilyn Monroe. De mică a fost plasată în orfelinat, după ce mama ei a fost diagnosticată cu o boală mentală care o făcea incapabilă să-și îndeplinească datoria de mamă. După doi ani petrecuți la orfelinat, Marilyn a stat timp de patru ani cu o familie care o luase în plasament. Monroe nu și-a cunoscut niciodată tatăl. Viața ei a fost o continuă luptă, fiind foarte mediatizată ca personalitate, dar având foarte multe probleme în viața de cuplu și nu numai.

Viața privată complicată a lui Monroe a primit multă atenție. S-a luptat cu dependența, depresia și anxietatea. Căsătoriile sale cu fostul jucător de baseball Joe DiMaggio și cu dramaturgul Arthur Miller au fost intens mediatizate, ambele sfârșindu-se cu divorț. A murit pe 4 august 1962, la vârsta de 36 de ani, din cauza unei supradoze de barbiturice la reședința sa din Los Angeles. Moartea sa a fost stabilită drept cel mai probabil prin suicide.

Pierce Brosnan

Actorul celebru pentru rolul interpretat în seria de filme James Bond, Pierce Brosnan a fost și un bărbat foarte râvnit, pentru că arată încă bine la vârstă pe care o are, 69 de ani. De origine irlandeză, Brosnan a debutat ca actor de teatru pe scenele londoneze. A început studiile de teatru în 1973 la Drama Center  London. Mai târziu, la Hollywood, își va crea propria companie de producție, „Irish Dream Time”.

A fost crescut alături de bunici de la patru ani, pentru simplul motiv că mama lui a plecat de acasă pentru a urma un curs de asistente medicale. Din păcate, după ce fusese abandonat de cea care i-a dat viață, bunicii lui au murit când Pierce avea vreo 6 ani. Mama lui nu s-a întors atunci acasă, iar băiețelul a fost trimis la diverse rude ca să aibă ele grijă de el, într-un final ajungând chiar și la orfelinat, unde a stat până a împlinit 10 ani.

Între anii 1980 și 1991, a fost căsătorit cu actrița australiană Cassandra Haris, care a decedat în urma unui cancer ovarian în 1991. S-a recăsătorit în 2001 cu jurnalista americană Keely Shaye Smith, cu care are doi copii.

Cher

S-a născut pe 20 mai 1946 sub numele Cherilyn Sarkisian LaPiere. Este o cântăreață, actriță, compozitoare, autoare, producătoare de filme și designer de modă americană de origine armeană. Printre realizările sale în muzică, film și televiziune, se numără un premiu Oscar, un premiu Grammy, un premiu Emmy și trei Globuri de Aur, printre altele. Este considerată de mulți ca fiind „Zeița muzicii Pop”. Cher este cunoscută datorită vocii sale distinctive de tip contralto dar și datorită capacității sale de a se reinventa, adoptând stiluri vestimentare diferite de-a lungul carierei sale de peste cinci decenii. După ce a devenit cunoscută în 1965 ca membră a duo-ului pop/rock Sonny & Cher, a reușit să devină o artistă solo de succes, o stea de televiziune în anii ’70 și o vedetă de cinema în anii ’80.

Georgia, mama ei, a divorțat de tatăl lui Cher când era încă gravidă cu ea. Femeia a încercat să facă rost de bani cântând la evenimente și apărând în câte o producție video cu buget redus, însă n-a reușit să ducă o viaţă mai bună. Când Cher avea vârsta de 2 ani, Georgia s-a îmbolnăvit, lucru care a determinat-o s-o trimită pe fiica ei într-un orfelinat. După ce și-a petrecut acolo o parte din copilărie, Cher s-a întors acasă unde a fost crescută de mama și bunica ei.

Eddie Murphy

Născut ca Edward Regan Murphy, la 3 aprilie 1961, este un actor, regizor, producător și cântăreț american. Se află pe locul cinci al actorilor cu cele mai mari încasări din istorie. El are o prezență constantă în spectacolul de televiziune Saturday Night Live între 1980 – 1984, și el a lucrat ca actor solo de comedie. Se află pe locul 10 în lista celor mai mari comici din toate timpurile.

Părinții lui au divorțat când el avea undeva la 3 ani, iar, cinci ani mai târziu, Eddie a rămas fără tată. După moartea capului familiei, toate grijile financiare au căzut pe mamă, care n-a făcut față și s-a îmbolnăvit, fiind spitalizată mult timp.

Atunci actorul și fratele lui au fost trimiși la orfelinat, unde au stat timp de un an. Murphy nu şi-a ascuns niciodată trecutul, susţinând că a stat la orfelinat, iar acest lucru, i-a putut dezvolta un simț al umorului

Coco Chanel

Gabrielle Bonheur „Coco” Chanel s-a născut la 19 august 1883 şi a decedat pe 10 ianuarie 1971. Este considerată una dintre cele mai mari creatoare de modă ale secolului al XX-lea, alături de nume precum Paul Poiret, Christian Dior, Christian Lacroix, Guy Laroche, Nina Ricci sau Givenchy. Publicația Time a considerat-o una dintre cele mai influente femei ale secolului al XX-lea.

La 12 ani, Coco Chanel și-a pierdut mama, iar împreună cu sora ei au fost trimise în orfelinat.