Home » Life & Style » 6 detalii nebănuite despre Adrian Văncică. Cum a ajuns Celentano din Las Fierbinți și cum arată soția lui

6 detalii nebănuite despre Adrian Văncică. Cum a ajuns Celentano din Las Fierbinți și cum arată soția lui

Bucur Ioana / 01.12.2020, 17:38

Adrian Văncică a devenit, în 2012, cel mai iubit „bețiv” din România, odată cu apariția simpaticului Celentano, în Las Fierbinți. Cu limba împleticită, dar cu replici ce descriu, în doar câteva cuvinte, realitatea din România, monologurile sale acide sunt ascultate de zeci de mii români. Însă actorul din spatele personajului ascunde o viață fascinantă! Șase detalii nebănuite despre Adrian Văncică: cum a ajuns Celentano și cum arată soția sa.

Detalii nebănuite despre Adrian Văncică. Copilul bălai care trebuia să fie preot a ales o altă cale în viață

Astăzi, este celebru în toată România, datorită lui Celentano, bețivul satului din Las Fierbinți. Doar că în spatele personajului ce ne aduce zâmbetul pe buze, dar ne și descrie, în câteva replici acide, realitatea în care încercăm să supraviețuim, se află un actor cu o poveste de viață fascinantă.

1. Adrian Văncică s-a născut pe 18 martie 1977, la Târgoviste, la doar două săptămâni după cutremurul devastator din 4 martie.

2.Când era copil, cale în viață părea că îi fusese deja aleasă, „planurile erau altele, ori să fiu popă ori avocat”, însă o compunere scrisă la școală a scos la iveală adevărata dorință a băiatului cu păr bălai: să fie actor.

3.Nu s-a lăsat descurajat de cei care îi spuneau că admiterea la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București se făcea „în ordine alfabetică” și bine a făcut! A absolvit U.N.A.T.C., la clasa marelui Mircea Albulescu. În afară de Las Fierbinți, Adrian Văncică a mai jucat în „Hârtia va fi albastră”, „Amintiri din Epoca de Aur 1: Tovarăși, frumoasă e viața!”, „Marți, după Crăciun”, „America, venim!”, „Bacalaureat” și „6,9 pe Scara Richter”.

4. În „tinerețe”, actorul avea barbă și plete. Întrebat, la „Oamenii Dimineții”, de la Digi24, dăcă era rocker sau rebel, Adrian Văncică a explicat că „în capul meu, eram erou romanic…Luceafărul lui Eminescu, nimic! Eu rupeam norii! Mi-am lăsat părul lung după ce s-a sinucis Kurt Cobain de la Nirvana”.

5. Buxelles-ul are datorie la el 1.000 de euro! Un scurtmetraj în care a jucat a fost înscris într-o competiție internațională organizată la Bruxelles. Din cele peste cincii mii de filme înscrise, Adrian Văncică a câștigat premiul pentru cel mai bun actor. Diploma a venit, însă premiul în valoare de o mie de euro se lasă așteptat, de mai bine de un an și jumătate: „Așa că nu vă mai văitați că nu vă dă Guvernul, nu dă nici Burxelles-ul!”, a glumit actorul.

Rolul bețivului Celentano, din Las Fierbinți, i-a adus celebritatea
Rolul bețivului Celentano, din Las Fierbinți, i-a adus celebritatea

Înainte de a fi Celentano în Las Fierbinți, Adrian Văncică a fost clovn în Coreea de Sud

6. Când avea 25 de ani, un casting l-a dus tocmai în Coreea de Sud, unde a lucrat pe brânci într-un parc de distracții în comparație cu care Disneyland pare o glumă. A fost clovn, a învățat să jongleze, făcea show-uri de stradă și intra în pielea diverselor personaje.

„Am stat un an de zile în Coreea de Sud. În 2002 am lucrat acolo, atunci când a fost Campionatul Mondial de fotbal. Atunci am pierdut foarte mulţi bani, pentru că se făceau pariuri pe cine va câştiga meciurile. Am lucrat într-un parc de distracţii, imens. Dacă ai fost în Disneyland Paris, ăla e pocnitoare. Am intrat în pielea mai multor personaje. Să vezi ce frumos era când eram costumat ca Zorro. Făceam clownerie, jonglerie, show-uri de stradă, intram în pielea unor personaje de basm, să se vadă că eram european. Acea experienţă mi-a folosit enorm, a fost armata pe care n-am făcut-o. A fost o socializare bruscă, pentru că eram acolo cu mai mulţi ruşi, bulgari, moldoveni. M-am întors apoi în România. În momentul în care eu plecasem din Romania, făcusem câteva filme, câteva piese de teatru, jucasem cu nume mari. Avusesem şi o mică  emisiune la Pro TV, dar care s-a terminat repede”, a povestit Adrian Văncică pentru Rock Fm, la emisiunea “Morning Glory”.

Cum a ajuns Celentano din Las Fierbinți 

Rolul lui Celentano din Las Fierbinți ar fi trebuit să fie jucat, conform planurilor inițiale ale scenariștilor, de Mihai Mărgineanu. Însă a-l juca pe „bețivul satului” nu este atât de ușor pe cât ar crede unii, așa că, în cele din urmă, a fost ales Adrian Văncică, actor de meserie și chiar unul foarte talentat. Însă nici lui nu i-a fost ușor să îl creioneze și descopere pe Celentano. Întregul proces a fost descries chiar de Văncică:

„Nu faci personaj din citit, ci din observație. (…) Am studiat, am văzut și film, am căutat să văd cum joacă unii bețivi. De asta n-a fost Mărgineanu, pentru că beția e greu de jucat pentru un actor, darămite pentru cineva care nu e actor . Și am găsit un drum. Celentano în primul sezon avea câteva apariții , apoi lucrurile au evoluat firesc. Bă, e bun, merge, hai să … și a devenit unul din personajele care duc episoade”, a declarat Adrian Văncică.

Adrian Văncică și soția sa, Elena
Adrian Văncică și soția sa, Elena

Cum arată soția lui Adrian Văncică

Cu toate că actorul a fost întotdeauna discret cu privire la viața sa de familie, acesta a oferit detalii inedite despre soția sa, Elena, ce i-a fost colegă de platou la mai multe proiecte. Cei doi au împreună două fiice, Mara și Theo.

„Cu Elena am lucrat la mai multe proiecte. Acum doi ani, am colaborat la filmul „Scurtcircuit”, unde ea a fost secretar de platou. De regulă, mă lasă pe mine să vorbesc și pentru ea. Nu prea îmi place să vorbesc despre meseria ei, pentru că e grea și eu n-aș face-o – se numește supervizor de scenariu. Fetele noastre au jucat într-un episod din Las Fierbinți. Nu le încurajez în direcția asta. E greu să facă actorie în zilele noastre” , a declarat Adrian Văncică.