Home » Life & Style » 6 rute care te scapă de aglomerația de pe Valea Prahovei. Ce trasee ai la îndemână pentru a nu mai sta bară la bară

6 rute care te scapă de aglomerația de pe Valea Prahovei. Ce trasee ai la îndemână pentru a nu mai sta bară la bară

Voicu Costin / 27.01.2022, 08:00
6 rute care te scapă de aglomerația de pe Valea Prahovei. Ce trasee ai la îndemână pentru a nu mai sta bară la bară

Weekend de weekend turiștii și pasionații de sporturi de iarnă aleg să meargă la munte pe Valea Prahovei. Bucureștenii reușesc să stea mereu la cozi interminabile în trafic când pleacă și când se întorc spre Capitală. Indiferent de drumul parcurs, bucuria este imensă, mai ales în rândul copiilor, care ajung pe pârtii. Dacă vreți să ocoliți totuși aglomerația de pe Valea Prahovei, în drumul spre Brașov, puteți alege una dintre rutele de mai jos.

6 rute care te scapă de aglomerația de pe Valea Prahovei

Ruta Bucureşti-Piteşti-Câmpulung-Bran-Braşov

Această rută alternativă este preferată de numeroși șoferi care vor să ajungă cât mai repede la Brașov sau în zone apropiate. Ruta care începe pe autostrada A1 şi trece prin Piteşti şi Câmpulung pentru a coborî în depresiunea Braşovului din Bran. Distanţa este de aproximativ 280 de kilometri şi călătoria durează în jur de patru ore în condiții normale de mers. Acest timp reprezintă întregul drum parcurs cu limita legală de viteză. Popasurile nu au fost incluse.

Ruta Bucureşti-Târgovişte-Dragoslavele-Bran-Braşov

O altă rută alternativă, dar care se termină tot în zona Rucăr-Bran înainte de coborârea în Braşov, este cea prin Târgovişte. Această distanță parcursă este de aproximativ 210 kilometri, iar durata călătoriei este de trei ore şi jumătate. Puteți faceți și popasuri pentru a admira priveliștea oferită de drumul montan, mai ales că zona Rucăr-Bran este foarte cunoscută și pentru obiectivele turistice.

Ruta Bucureşti-Târgovişte-Pucioasa-Sinaia-Braşov

Acesta rută către Braşov care trece prin Târgovişte evită aglomeraţia din zona Comarnic și coboară în Sinaia prin Pucioasa şi Moroeni. Este vorba de cunoscutul drum care urcă pe culmile Vârfului Păduchiosu. După ce ieșiți din Moroeni se va înainta un pic mai dificil, dacă condițiile meteo nu sunt favorabile. În mod normal, cei aproape 190 de kilometri dintre Bucureşti şi Braşov ce sunt străbătuţi pe această rută se fac tot în aproximativ trei ore şi jumătate.

Ruta Bucureşti-Ploieşti-Vălenii de Munte-Cheia-Braşov

Dacă va plac serpentinele și aveți și o mașină cu cutie de viteze automată vă puteți orienta către ruta prin Vălenii de Munte. Drumul spre Brașov s-ar putea să vă încânte, mai ales că traseul e plin de suișuri și coborâșuri. Traseul poate fi parcurs în mod normal de orice maşină, dar la fel ca în cazul tuturor celorlalte trasee, autorităţile recomandă constant pentru această perioadă o pregătire atentă a călătoriei şi echiparea automobilelor cu anvelope de iarnă şi lanţuri, precum şi cu lopată şi rezerve de nisip. În mod normal, traseul de 180 de kilometri poate fi parcurs în aproximativ trei ore şi jumătate.

Ruta Bucureşti-Vălenii de Munte-Tabla Buţii-Braşov

Celelalte alternative prezentate mai sus reușesc să fie parcurse de orice tip de mașină și în orice anotimp, cu o mică atenționare asupra drumului și dificultății lui. Drumul pe ruta ce traversează Tabla Buții se poate face doar de mașinile de teren bine echipate. Când se anunță ninsoare este de preferat să evitați acest drum, pentru că poate fi periculos și aveți șanse să rămâneți blocați.

În mod normal, drumul de 190 de kilometri se realizează în aproximativ cinci ore, dar nimeni care se încumetă să călătorească pe aici nu o face pentru a ajunge cât mai repede la Braşov, ci pentru că întreaga zonă vă oferă imagini superbe ale zonei muntoase. Pe culmea din Tabla Buţii, dacă cerul este senin, puteți vedea în toată splendoarea, Masivului Ciucaş, de la barajul din Măneciu până la zonele mai apropiate, precum Slon şi Ceraşul.

Ruta Bucureşti-Ploieşti-Câmpina-Valea Doftanei-Săcele-Braşov

O altă rută posibilă către Braşov trece prin Ploieşti şi prin Câmpina, dar în loc să continue către Comarnic şi Sinaia, își face drum pe Valea Doftanei pentru a coborî apoi în Săcele. Ca și precedenta rută și aceasta este destinată doar mașinilor de teren care sunt echipate corespunzător. În mod normal, cei peste 170 de kilometri din Bucureşti, la Braşov pot fi parcurşi în aproximativ cinci ore. Acest drum vă poate oferi imagini spectaculoase asupra munților și este păcat să nu faceți câteva popasuri pentru a admira priveliștea.