Home » Life & Style » 7 cele mai comune greșeli de îngrijire a părului care ne împiedică să avem un păr grozav

7 cele mai comune greșeli de îngrijire a părului care ne împiedică să avem un păr grozav

Manolică Anca / 15.01.2022, 14:45
7 cele mai comune greșeli de îngrijire a părului care ne împiedică să avem un păr grozav

Părul este considerat ca fiind unul dintre bunurile prețioase de către femeile din întreaga lume. Fiecare tânjește după un păr superb, foarte strălucitor și sănătos, motiv pentru care încearcă toate modalitățile posibile pentru a spori frumusețea părului. Cu toate acestea, rezultatele nu sunt întotdeauna cele dorite. Motivul este că, în procesul de îngrijire a părului, facem, fără să știm, anumite greșeli de îngrijire a părului care îl deteriorează mai mult decât să îl hrănească.

Care sunt cele mai comune greșeli de îngrijire a părului

Simți că petreci suficient de mult timp îngrijindu-ți părul, dar el nu reflectă acest efort? Crezi că ai bifat tot ce era de bifat pe lista de lucruri de făcut în materie de îngrijire a părului, dar ceva tot nu este în regulă? Cele mai multe dintre noi credem că ne cunoaștem bine părul și că avem o rutină corectă de îngrijire a lui.

Dar îngrijirea părului tău înseamnă mai mult decât o simplă spălare. Chiar și cu spălarea, aceasta este eficientă doar atunci când este făcută corect! Iată care sunt cele mai frecvente greșeli de îngrijire a părului pe care oamenii le fac în viața de zi cu zi! Notează-le, corectează-le și vei vedea o diferență considerabilă pe părul tău!

Ce este greșit în rutina de îngrijire a părului

1. Nu îl tunzi în mod regulat

Chiar dacă te străduiești din răsputeri să îți lași părul să crească, tot este nevoie să îl tunzi de câteva ori pe an. Tunderea părului în mod regulat îi oferă un aspect sănătos, îl face să pară mai gros și este excelent pentru creștere, deoarece elimini părțile deteriorate. Tăierea unui sfert de centimetru din păr la fiecare 12 săptămâni este suficientă.

2. Greșeli de îngrijire a părului. Nu folosești balsam

Balsamul ocupă o parte din rutina de spălare a părului. Folosirea acestuia este esențială pentru că înmoaie părul, de asemenea, ajută la restabilirea echilibrului producției de sebum care poate fi suprasolicitat de șampoane și de alți factori. În timp ce balsamul este folosit de obicei imediat după șampon, se spune că aplicarea balsamului mai întâi va face ca părul să arate mai voluminos.

Greșeli de îngrijire a părului
Greșeli de îngrijire a părului

3. Folosești produse care sunt prea dure pentru părul tău

Înainte de a pune ceva pe părul tău, ar trebui să fii conștientă de ingredientele pe care le conțin aceste produse. Există unele ingrediente pe care trebuie neapărat să le eviți, cum ar fi siliconul și produsele pe bază de alcool (acestea ar putea fi adevărata cauză din spatele deteriorării părului tău). Părul trebuie tratat cu blândețe și să trebuie să folosești ceea ce funcționează cel mai bine pentru el.

4. Îl perii prea des

La fel ca orice practică de îngrijire a părului, periajul părului trebuie să fie făcut corect. Se știe că acest proces ajută la stimularea scalpului, ceea ce încurajează creșterea părului, dar experții au descoperit că prea mult periaj poate duce la căderea părului. De aceea, ei recomandă periajul părului de numai două ori pe zi, dimineața și seara.

5. Greșeli de îngrijire a părului. Dormi cu el ud

Sigur i s-a întâmplat fiecăruia dintre noi să fi ieșit din duș atât de obosit încât să fi adormit cu părul ud. Este foarte greșit și dăunător, pentru că părul este cel mai slab atunci când este ud, motiv pentru care devine predispus la deteriorare. De asemenea, căldura capului tău și umezeala prelungită a părului tău duc la crearea bacteriilor care vor cauza mătreața.

Potrivit specialiștilor, părul se periază de două ori pe zi
Potrivit specialiștilor, părul se periază de două ori pe zi

6. Folosești prea des produse de styling cu căldură

Să avem mereu o coafură nouă este tentant, de aceea este dificil să ne abținem de la folosirea echipamentelor de styling cu căldură. Cu toate acestea, putem reduce numărul de folosiri pentru a ne păstra părul cât mai sănătos. dacă observi unele semne de deteriorare din cauza căldurii, cum ar fi părul care se încurcă și se împleticește ușor și părul prea uscat, este timpul să îi aplici ceva tratamente și să eviți căldura pentru o perioadă bună de timp.

7. Greșeli de îngrijire a părului. Folosești o temperatură greșită a apei

Nu mulți știu faptul că există o anumită temperatură care se folosește în fiecare etapă de spălare a părului. Deoarece apa caldă deschide porii și curăță în profunzime, cel mai bine este să îți masezi scalpul și să îți speli părul cu apă caldă. Pe de altă parte, clătește balsamul cu apă rece, pentru a arăta mai sănătos și mai strălucitor.