Home » Life & Style » 7 cele mai frumoase locuri de vizitat la munte din România. FOTO

7 cele mai frumoase locuri de vizitat la munte din România. FOTO

Voicu Costin / 30.01.2022, 09:00

În perioada sezonului de iarnă, românii se îndreaptă spre stațiunile montane la fiecare sfârșit de săptămână. Iubitorii sporturilor de iarnă aleg să testeze pârtiile amenajate în diferite zone ale țării. Cei care vor doar să viziteze locuri inedite din România propunem câteva obiective turistice importante de la munte. Stați cu noi să vedeți ce v-am pregătit!

7 locuri de vizitat la munte din România

Stațiunea Straja

Straja este o stațiune montană din județul Hunedoara. Stațiunea se află la o altitudine de 1445 metri. Accesul în stațiune se poate face din orașul Lupeni, pe un drum montan asfaltat cu o lungime de 8 km sau cu ajutorul telegondolei. Stațiunea dispune de 7 pârtii de schi. Obiective turistice importante din Straja:

[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]
  • Schitul Straja este un schit ortodox aflat în apropierea Crucii Eroilor. Schitul cuprinde o bisericuță din lemn și câteva chilii și datează din 1999.
  • Crucea Eroilor cu o înălțime de 18 metri și o lățime de 9 metri este un monument închinat celor 800 de ostași care s-au jertfit în Primul Război Mondial.

Salina Turda

Una dintre cele mai frumoase și spectaculoase saline din România este și Salina Turda din Cluj. Pe lângă aerul curat din Salină, aici poți face diverse activități de relaxare. Găsești de la teren de minigolf, până la masă de biliard, de tenis sau te poți plimb cu barcă pe lacul mina Terezia.

Băile Tușnad

Este o importantă stațiune balneo-climaterică. Poziția sa îi conferă un cadru pitoresc, cu aer curat, bogat în aerosoli rășinoși și ioni negativi care fac ca stațiunea să dispună de un bioclimat montan tonic.

Obiective turistice în zona Tusnadului

  • Turnul Apor – (alt. 701 m) a fost construit ca punct panoramic în anul orașul Tușnad în 1883
  • Piatra Șoimilor (alt. 848 m)
  • Wellness Tușnad
  • Lacul Sfânta Ana (alt. 950 m) situat la 2 km de stațiune, lac de origine vulcanică, unicat în Europa Centrală și de Est.
  • Lacul „Tinovul Mohos” (alt. 1056 m) situat lângă Lacul Sfânta Ana declarat rezervație naturală.
  • Mănăstirea Franciscană din Șumuleu Ciuc (35 km) care deține una din cele mai rare instalații de orgă din Ardeal.
  • Odorheiul Secuiesc – cetate medievală ce datează din sec XVI.
  • Balvanyos – Ruinele cetății Balvanyos, Cimitirul păsărilor (prăpastie cu emanații de hydrogen sulfurat) din Balvanyos.
  • Cheile Varghișului – Poiana Narciselor (monument al naturii).
  • Biborțeni – Localitate cu izvoare de apă minerală.

Maramureș

O arie naturală se întinde pe o suprafață de 176,60 hectare și este inclusă în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița. Rezervația reprezintă o zonă colinară, cu izvoare, chei, abrupturi calcaroase, văi, peșteri, avene, poiene și pajiști.

Aici vei avea parte de plimbări cu Mocănița, singurul tren cu locomotivă cu abur din Europa.

După circa 200 m, apa izvorului se varsă în râul Miniș de pe un prag stâncos formând o cascadă de travertin (tuf calcaros) ce poartă numele de Cascadă Bigăr.

Parcul Național Munții Măcinului

Parcul Național Munții Măcinului se află în partea sud-estică a României, în județul Tulcea. Munții Măcin reprezintă cea mai veche formațiune geologică din țară. Izvorul de la Fântâna de Leac este unul dintre obiectivele turistice din zonă, la fel și traseul care urcă pe Piatră Râioasă, Șeaua Șerparu şi Vârful Cărămălău.

Castelul Peleș din Sinaia

Castelul Peleș este un palat din Sinaia construit între anii 1873 și 1914. Construit ca reședință de vară a regilor României, clădirea se află în proprietatea Familiei Regale a României și adăpostește Muzeul Național Peleș.

În sud-estul Munților Carpați, complexul este compus din trei monumente: Castelul Peleș, Castelul Pelișor și Cabana de vânătoare Foișor.

După formă și funcție, Peleș este un palat, dar este numit în mod constant castel. Stilul său arhitectural este un amestec de inspirație romantică neo-renascentist și renașterea gotică, similar castelului Neuschwanstein din Bavaria. O influență săsească poate fi observată în fațadele din curtea interioară.

Canionul Șapte Scări

Pârâul 7 Scări din Munții Piatra Mare a creat această minunăție, iar numele vine de la cele 7 trepte ale canionului în care ajungem folosindu-ne de scările montate. Lungimea lor este de 160 metri cu o diferență de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 948 metri. Defileul este format din șapte trepte cu înalțimi între 2,5 și 15 metri.