Home » Life & Style » 5 locuri și obiective turistice de vizitat în Ungaria. Ce trebuie să vezi neapărat dacă ajungi aici. FOTO

5 locuri și obiective turistice de vizitat în Ungaria. Ce trebuie să vezi neapărat dacă ajungi aici. FOTO

Voicu Costin / 09.01.2022, 10:53
5 locuri și obiective turistice de vizitat în Ungaria. Ce trebuie să vezi neapărat dacă ajungi aici. FOTO

Budapesta, capitala Ungariei, este foarte cunoscută pentru muzeele și mâncărurile tradiționale care sunt foarte apreciate și consumate chiar și în România. Traversată de Dunăre, capitala Ungariei atrage turiști chiar și din România pentru un weekend sau mai multe zile. Dacă îți propui să vizitezi țara vecină, te poți opri să admiri câteva dintre obiectivele turistice.

Locuri și obiective turistice de vizitat în Ungaria

Budapesta

Influențele austriece (fost imperiu austro-ungar) se resimt în țara de peste granițe. Budapesta este capitala Ungariei și este considerată una dintre cele mai frumoase orașe din Europa. Izvoarele termale, arhitectura clădirilor și muzeele atrag milioane de turiști, anual, din toată Europa. A treia cea mai mare clădire a Parlamentului din lume și a doua sinagogă cea mai mare din lume, trecerea fluviului Dunărea care continuă să străbată și România, acestea sunt considerate atracții pentru turiștii din toate colțurile Europei.

Indiferent dacă sunteți în trecere prin oraș sau dacă vă propuneți să stați câteva zile încercați să degustați dintre zecile de preparate culinare specifice zonei.

Debrecen

Înainte de Budapesta, Debrecen a servit drept capitală a Ungariei în câteva rânduri, devenind odată cu trecerea secolelor, un important centru cultural. Odată cu fondarea Colegiului Calvinist, care în zilele noastre poartă denumirea de Universitatea Debrecen, a devenit celebru pentru arhitectură lui.

Marea Biserică Reformată, Muzeul Deri și Carnavalul Florilor sunt doar câteva dintre obiectivele turistice care va așteaptă să le vizitați.

Gyor

Fanii handbalului sigur au auzit de acest oraș. Echipa de handbal din Gyor s-a întâlnit de foarte multe ori, în campionatele europene de handbal, cu echipele românești. Orașul Gyor a fost de multe ori sub conducerea diferitelor popoare, dar războiul contra otomanilor a fost cel mai important. Gyor poate reprezenta un popas în drumul vostru spre Viena, deoarece se află la doar câteva ore cu mașina.

Orașul Vechi, aflat pe dealul Kaptalan și biserica Sf. Ignatius de Loyola pot fi două dintre cele mai frumoase obiective turistice ale orașului.

Pecs

La fel ca și alte zone ale României, Pecs este un oraș care adăpostește un conglomerat de grupuri etnice fiind recunoscut chiar de UNESCO, drept Oraș al Păcii. Pe teritoriul acestui oraș, prima Universitate din Ungaria s-a înființat în anul 1367 fiind condusă de romani, creștini și otomani. Clădirile medievale, muzeele și preparatele culinare tradiționale oferă turiștilor o experiență de neuitat. Printre punctele de interes, se numără Catedrala, Szchenyi Ter, Sinagoga și moscheea Pasha Gazzi Kassim.

Heviz

Stațiunile balneare atrag mii de turiști datorită izvoarelor de apă termală care sunt transformate în locuri publice sau private de către investitori. Heviz este unul dintre cele mai mari lacuri cu apă termală din lume. Temperatura apei variază de la 24 la 37 de grade Celsius. Heviz se află lângă Balaton și e celebru pentru resorturile ce-l înconjoară, care dispun de centre spa apreciate de turiști.

După ce înoți în aceste ape termale, cu efecte curative, e posibil să-ți vină cheful de a face drumeții în pădurea din apropiere. Concertele în aer liber pot fi și ele o metodă de relaxare, mai ales că sunt sute de fani care se adună să asculte muzică bună.