Home » Life & Style » 7 detalii nebănuite despre Carmen Iohannis. Imagini rare, din tinerețe, cu Prima Doamnă a României

7 detalii nebănuite despre Carmen Iohannis. Imagini rare, din tinerețe, cu Prima Doamnă a României

Manolică Anca / 16.11.2020, 13:39

Carmen Iohannis, Prima Doamnă a României, este una dintre cele mai discrete persoane ce de-a lungul timpului au avut acest statut. Iată câteva detalii nebănuite despre tinerețea lui Carmen Iohannis.

Detalii nebănuite despre Carmen Iohannis

Prima Doamnă a României, Carmen Lăzurcă, pe numele ei de fată, s-a născut pe Reghin din județul Mureș. Carmen Iohannis este descendenta unei familii române unite greco-catolice din localitatea Sântu, un sat din apropierea orașului natal. Tatăl ei se numea Ion Lăzurcă și era de meserie blănar, o îndeletnicire bănoasă în vremea comunismului.

În perioada copilăriei, aceasta a fost pasionată de artă, luând lecții de pian și de balet, având și astăzi o siluetă de invidiat. A fost mereu încurajată să își dea frâu imaginației și creativității. Prefera mereu să aibă părul mai lung, închis la culoare și cu breton, un look total schimbat față de cel actual. Este o simpatizantă a familiei regale a României și apreciază foarte mult cultura britanică.

Fotografie cu Prima Doamnă din perioada în care era elevă
Fotografie cu Prima Doamnă din perioada în care era elevă

În perioada comunistă din România a participat la slujbele clandestine oficiate de protopopul Pompeiu Onofreiu în locuința particulară a acestuia, situată în strada Șelarilor din Sibiu. La aceste slujbe a fost prezent și Klaus Iohannis.

Pe Klaus Iohannis l-a cunoscut când avea 22 de ani, pe vremea studenției, prin intermediul unor prieteni sibieni. Șapte ani mai târziu, în 1989, cei doi s-au căsătorit, ajungând să fie dascăli la liceele în care fuseseră cândva elevi, la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, respectiv la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”.

Predă, în continuare, la un liceu din Sibiu

Deși mulți se așteptau ca, devenind soția președintelui, aceasta să părăsească Sibiul pentru a se muta alături de Klaus Iohannis în București, iată că nu a fost chiar așa. Devotamentul și dragostea pentru meseria sa au determinat-o să își continue frumoasa carieră din învățământ la Colegiul „Gheorghe Lazăr” din Sibiu. Carmen Iohannis este, în prezent, profesor de limba engleză la acest colegiul, având un salariu lunar de 3.620 de lei.

Cu toate acestea, probabil cel mai mare reget al lor rămâne faptul că nu le-a fost dat să aibă copii.

Dumnezeu nu ne-a dat. Nu a fost să fie. Asta e. Nu poţi să le ai pe toate în viaţă. Ne-am împăcat cu ideea, dar nu mi-a fost uşor. Infiatul nu a fost o variantă pe care am considerat că trebuie să o luăm în considerare. De 14 ani sunt primar şi poate dacă aş fi avut copii, nu aş fi făcut acest pas”, a spus în trecut Klaus Iohannis, pe vremea când ocupa funcția de primar al orașului Sibiu.

Carmen Iohannis, în doliu

Fotografia postată de Carmen Iohannis pe pagina sa de Facebook
Fotografia postată de Carmen Iohannis pe pagina sa de Facebook

Tragedia de sâmbătă 14 noiembrie 2020, de la Piatra Neamţ, a stârnit valuri de reacții, în rândul tuturor, pe rețelele de socializare. Zece pacienţi infectaţi cu noul COVID-19, de la secția de Terapie Intensivă a spitalului Județean Neamț au murit într-un incendiu devastator. Deşi Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanţe pentru familiile celor decedaţi, soţia preşedintelui, a dorit să îşi exprime părerea de rău pentru cele întâmplate punând doliu pe pagina sa de Facebook.