Home » Life & Style » Imagine rară cu Traian Băsescu și soția sa din ziua nunții. Ce meserie a avut Maria Băsescu în tinerețe și ce pensie a ajuns să aibă acum

Imagine rară cu Traian Băsescu și soția sa din ziua nunții. Ce meserie a avut Maria Băsescu în tinerețe și ce pensie a ajuns să aibă acum

Manolică Anca / 05.11.2020, 16:39

Îi leagă nu mai puțin de 45 de ani de căsătorie, două fete frumoase și patru nepoței de care sunt extrem de mândri. Iată o imagine rară cu Traian Băsescu și soția sa din ziua nunții, dar și amănunte mai puțin știute din viaţa fostei Prime Doamne a României.

Imagine rară cu Traian Băsescu și soția sa din ziua nunții

Traian Băsescu s-a cunoscut cu femeia care avea să-i devină soţie, Maria, în anul 1973, la o serată dansantă. În acea vreme, el era student la Institutul de Marină, iar ea era înscrisă la Şcoala de Tehnică Comercială din Constanţa. Doi ani mai târziu, aceștia s-au căsătorit, ajungând astăzi să numere 45 de ani de fericire.

Imagine rară cu Traian Băsescu și soția sa din ziua nunții
Imagine rară cu Traian Băsescu și soția sa din ziua nunții

Din mariajul celor doi au rezultat Ioana (1977) și Elena Băsescu (1980). În prezent, fostul președinte și soția lui se bucură de frumoșii ani de pensie și de creșterea celor patru nepoți, de care sunt foarte mândri. Este vorba despre cei trei copii ai Elenei Băsescu, mezina familiei, și nepoțelul din partea Ioanei.

Mariei Băsescu, alături ce cele două fete ale sale
Mariei Băsescu, alături ce cele două fete ale sale

Maria Băsescu se poate spune că a fost una din cele mai discrete Prime Doamne ale României. În perioada în care soțul său a ocupat funcția de președinte al României, ea a stat la dreapta lui mereu, evitând să vorbească, prea mult, în public. A inspirat mereu calmitate, eleganță, stil și mult bun gust.

Ce meserie a avut Maria Băsescu în tinerețe

Maria Băsescu a fost, și este, una din cele mai devotate soții de politicieni. Aceasta l-a sprijiit mereu pe fostul președinte, indiferent de cât de mult era nevoie să lipsească de acasă, fie că era vorba de meseria de marinar, fie de îndatoririle de șef de stat sau de partid.

Înainte de a se căsători cu Traian Băsescu, aceasta a lucrat în turism, pe litoral, ulterior, aceasta devenind casnică. În vremea în care soțul său era marinar și pleca mereu pe mare, aceasta a acordat un interviu în care spunea:

„Şi îmi plăcea foarte mult (n.r. să facă turism), pentru că totdeauna mi-au plăcut societatea, oamenii. Să fie mulţi oameni în jurul meu. Mai târziu am ajuns închisă între patru pereţi. Am stat foarte mult singură. E adevărat, la început am încercat să dau fetiţa la creşă, dar nu se adapta. Era mereu bolnavă şi nu mânca. Aşa că am rămas acasă. Singură. Soţul meu pleca mereu pe mare”, explica Maria Băsescu.

În plus, aceasta a dezvăluit și cât de greu îi era atunci când rămânea singură acasă, pentru că nu avea cu cine să se sfătuiască sau cui să ceară o părere.

Mariei Băsescu, alături ce cele două fete ale sale
Mariei Băsescu, alături ce cele două fete ale sale

Ce pensie a ajuns să aibă Maria Băsescu

Fosta Primă Doamnă a României ia o pensie care este de aproape zece ori mai puţin decât cea a soţului, Traian Băsescu. Fiindcă veniturile familiei sunt publice, este foarte ușor de aflat. Astfel, pentru că înainte de a fi președinte al României. acesta a fost comandant de navă și primar general al Capitalei, din 2000, până în 2004, acesta a reușit să ajungă la o pensie destul de mare.

Din declaraţia de avere, reiese că fostul preşedinte beneficiază de o pensie care i-a adus în ultimul an fiscal aproape 13.000 de euro, de aproape zece ori mai mult decât pensia soţiei de 1.350 de euro. Maria Băsescu primeşte o pensie minimă de 700 de lei pe lună.

Ce avere are Traian Băsescu

Traian Băsescu are în Bucureşti două terenuri, ambele închiriate de la Primăria Capitalei și un apartament de 250 de mp achiziționat în 2003 împreună cu soția sa, Maria Băsescu. Aceștia mai dețin și două două maşini, un Ford B-Max şi o Dacia Duster.

Pe lângă acestea, Traian Băsescu se mai laudă şi cu bijuterii, ceasuri şi tablouri în valoare de 171.000 de euro. În cele zece conturi bancare, fostul președinte deţine, împreună cu soţia lui, aproximativ 250.000 de euro. Însă, adevărata avere a acestuia se regăseşte în hârtii, datorită tilurilor de stat pe care le deține la Ministerul Afacerilor Publice, în valoare totală de 444.000 de euro.