Home » Life & Style » 7 ingrediente dezgustătoare care se pot regăsi în cosmetice. De ce se folosește voma de balenă la fabricarea parfumurilor

7 ingrediente dezgustătoare care se pot regăsi în cosmetice. De ce se folosește voma de balenă la fabricarea parfumurilor

Voicu Costin / 04.03.2022, 07:48
7 ingrediente dezgustătoare care se pot regăsi în cosmetice. De ce se folosește voma de balenă la fabricarea parfumurilor

Produsele de înfrumusețare sunt folosite din ce în ce mai des de către persoanele de sex feminin și nu numai. În ultimii ani, acest domeniu a luat amploare, vânzările produselor de acest tip crescând într-un ritm alert. Dacă nu ați avut vreodată curiozitatea să citiți eticheta produselor pe care le folosiți, aflați că multe dintre ele au compuși care v-ar face să nu le mai cumpărați. Ce ingrediente dezgustătoare se pot regăsi în unele produse cosmetice?

7 ingrediente dezgustătoare pe care le conțin produsele cosmetice

Excremente de balenă

Când te gândești să cumperi un parfum, cu siguranță nu te-ai gândi că o să găsești printre ingredientele din compoziție și vomă de balenă. Cu toate acestea, mulți parfumieri din întreaga lume ar putea să nu fie de acord, deoarece parfumurile cu ambergris (produsul acestor creaturi) sunt unele dintre cele mai exotice și mai scumpe din lume.

Ambergris-ul proaspăt defecat este un solid ceros de culoare ușor închisă, care are în mod natural un puternic miros de fecale. Este mai puțin dens decât apa de mare, așa că se ridică la suprafața ei și plutește perioade lungi de timp, până când ajunge pe o plajă.

Secretul ambergris-ului este că trebuie să îmbătrânească înainte de a ajunge sub formă de piatră de excremente. În timp ce plutește în apă, se coace la soare, fiind oxidat de apă sărată și erodat de valurile apei. Din cauza faptului că puțini cășaloți produc ambergris, se explică și prețul său ridicat. Jumătate de kilogram poate ajunge și la 10 000 de dolari!

Carcasa de insecte sau paraziți

Carcasele de insecte sunt folosite sub formă de pudră pentru produsele de îngrijire a buzelor, dar și a rujurilor. Învelișul viermilor, paraziților sau a diferitelor insecte se numără printre compușii produselor de make-up. De ce aleg producătorii să folosească acest ingredient?

Substanța extrasă din pulberea carcaselor insectelor conține un pigment roșiatic care ajută la obținerea nuanțelor rujului sau a gloss-ului. Unele companii producătoare de băuturi au recunoscut că folosesc aceeași substanță şi în cazul sucurilor sau băuturilor energizante. Atenție la ce produse alimentare consumați!

Solzii de peşte ajung in gelurile de duş și în șampoane

Și în cazul solzilor de peşte, o pulbere este obținută pentru producerea lacurilor de unghii, dar și a rimelurilor. Este posibil că acest ingredient să îl găsiți și în șampoane, geluri de duş, dar și în cele de curățare a tenului.

Grăsime de animale

Se va găsi pe majoritatea produselor cosmetice, fie că sunt decorative sau de îngrijire a corpului.

Spermă de taur

Conținutul bogat de proteine ajută la regenerarea părului deteriorat. De aceea, producătorii de soluții și șampoane folosesc spermă de taur în compoziția lor. Nu numai șampoanele de cal sunt folosite de către persoanele care își doresc un par bogat și mătăsos, ci și cele care conțin spermă de taur. Puteți citi eticheta șamponului, balsamului sau a măștilor de păr pe care le aveți în casă!

Deodorantele conțin explozibil

Deodorantele și produsele exfoliante conțin o substanță derivată din compuși de dinamită.

Prepuțuri de sugari

Puteți găsi aceste ingrediente în unele produse anti-îmbătrânire. Complexul de recuperare comercializat de TNS SkinMedica se bazează pe celule derivate din prepuțuri infantile umane în cadrul unei linii de produse anti-îmbătrânire. Folosind o combinație de colagen solubil, antioxidanți, factori naturali de creștere și proteine, ei își doresc să încetinească procesul de îmbătrânire.