Home » Life & Style » De ce să te speli pe cap cu bere. Efecte uimitoare pentru păr

De ce să te speli pe cap cu bere. Efecte uimitoare pentru păr

Nechifor Ioana / 15.07.2021, 16:22
De ce să te speli pe cap cu bere. Efecte uimitoare pentru păr

De ce să te speli pe cap cu bere? O întrebare care pentru numeroase femei nu mai are nevoie de niciun răspuns. Însă, probabil, aceste informații nu au ajuns la toată lumea, așa că nu strică să punctăm întrebuințările nebănuite și efectele extraordinare pe care le are berea, atunci când e utilizată în ritualul de îngrijire al podoabei capilare. Rezultatele sunt, pe scurt, extraordinare! Drept dovadă stau mărturisirile din online ale persoanelor care au adoptat această băutură ca produs de înfrumusețare al părului. Iată ce trebuie să știi!

De ce să te speli pe cap cu bere. Întrebuințări nebănuite, rezultate extraordinare

De ce să te speli pe cap cu bere? Ne-am propus să trecem în revistă beneficiile uimitoare pe care le are berea pe partea de uz cosmetic.

Sigur, băutura este apreciată îndeosebi de bărbați, care se bucură din plin de gustul ei atunci când vine vorba de relaxare. Dar ea poate fi folosită și în alt scop, iar rezultatele sunt uimitoare.

Numeroase femei includ berea în ritualul de îngrijire al podoabei capilare și se declară extrem de încântate de efectele pe care le are asupra părului.

Este bine de știut că proteinele din bere îngrijesc firul de păr și îl repară, iar mineralele îl hrănesc și tonifică scalpul. Biotina ajută la creșterea părului, echilibrează scalpul și împiedică apariția mătreții. Vezi mai jos câteva situații în care berea are beneficii uimitoare!

Clătirea părului cu bere
Clătirea părului cu bere

1. Oferă strălucire și frumusețe

Stratul superior al firului de păr, cuticula, își poate pierde din rezistență și se poate deteoriora ca urmare a unor factori externi. Soarele, clorul din apa de la piscină, sarea din apa mării, decolorarea sau vopsirea cu produse chimice, toate aceste lucruri pot face ca firele de păr să își piardă din strălucire.

Motiv pentru care este important să se intervină asupra podoabei capilare cu produse de îngrijire specifice, care pot fi cumpărate din comerț sau pot fi alcătuite din ingrediente ce se găsesc în gospodăria oricui.

Berea reprezintă unul dintre remediile simple și eficiente din acest punct de vedere. Mai exact, proteinele din bere au ca rol refacerea fibrelor capilare afectate de condițiile externe din mediu.

Prin compușii săi, berea se dovedește uimitoare pentru păr, reușind să redea frumusețea și strălucirea părului.

2. Redă elasticitatea părului

Tratamentele și produsele chimice folosite în mod repetat pot subția firul de păr, făcându-l să fie mai fragil.

Dacă obișnuiți să vă supuneți podoaba capilară la tot felul de procedee agresive, atunci e cazul să veniți și cu un ajutor care să combată efectele nefaste.

Vitaminele din bere redau elasticitatea părului, făcându-l să fie mai rezistent la rupere.

Bere, efecte uimitoare pentru păr
Bere, efecte uimitoare pentru păr

3. Te scapă de mătreață

Berea pot fi de un real ajutor și în cazul în care te confrunți cu mătreață. Alcoolul din bere distruge bacteriile de la nivelul scalpului, care pot forma mătreață.

Nu strică să încerci și acest remediu în cazul în care ai folosit tot felul de produse care nu au dat roade.

După ce îți speli părul, încearcă apoi să-l clătești cu bere. Persoane care au încercat acest truc mărturisesc că au fost extrem de mulțumite de rezultate.

4. Volum pentru părul fin

Un păr fin, fragil este lipsit de volum. Prin urmare, persoanele care au acest tip de păr caută cu mare interes o soluție care să le ajute să adauge volum părului său.

Vitaminele și mineralele din bere pot îmbunătăți circulația sanguină, ceea ce duce la creșterea părului.

În plus, alcoolul din bere are și efect purifiant, eliminând resturile produselor de styling care stopează volumul.

5. Deschide nuanța podoabei capilare

Printre întrebuințările pe care le are în ceea ce privește uzul cosmetic, berea este cunoscută ca având capacitatea de a deschide culoarea firului de păr.

Prin clătirile pe cale le faci vei reuși să oferi mai multă luminozitate podoabei tale capilare.

Alte beneficii uimitoare pentru păr

Este clar că berea are numeroase beneficii uimitoare pentru păr. Pe lângă cele menționate mai sus, această băutură se dovedește incredibil de eficientă și în alte probleme cu care se confruntă podoaba capilară.

Prin urmare, dacă te confrunți cu vârfuri despicate, textură slabă a firului de păr, nu strică să încerci și această băutură în ritualul de îngrijire al părului.

Aspectul podoabei capilare joacă un rol important în imaginea unei persoane. În plus, cu cât o persoană va fi mai mulțumită de aspectul său, cu atât acest lucru se va reflecta mai mult în starea de spirit.

Cum folosești berea în ritualul de îngrijire al părului. Trucuri de la vedetă

Berea a fost inclusă și de vedete în ritualul de îngrijire al părului. Una dintre celebritățile din România care a apelat la această metodă este Nicoleta Luciu.

Nicoleta Luciu a încercat berea pentru păr
Nicoleta Luciu a încercat berea pentru păr

Aceasta și-a povestit experiența prin intermediul unui video postat pe canalul de Youtube. Pașii de urmat sunt foarte ușori.

După ce și-a spălat părut, Nicoleta și-a turnat apoi bere pe podoaba capilară. A stat vreme de jumătate de oră cu părul prins într-un prosop, iar apoi și-a clătit părul cu apă. A ales apoi să adauge puțin balsam la vârfuri, asigurându-se astfel că va fi mai ușor de periat.

După ce și-a uscat părul, a constatat că într-adevăr berea i-a oferit un volum mare părului ei. În plus, la atingere, firul de păr se simțea fin, mătăsos.

Îmi spăl părul cu miere și bere. Miros ca un butoi cu bere după, dar face bine la păr, Catherine Zeta-Jones.

Ai fi surprinsă să afli, dar berea este folosită și de Catherine Zeta-Jones în ritualul de îngrijire al podoabei capilare. Faimoasa actriță de la Hollywood nu s-a sfiit să vorbească despre acest truc uimitor.

Măști bere pentru păr

Fie poți folosi berea pur și simplu în clătirea părului, fie alături de ea poți apela și la alte ingrediente pentru a realiza o mască mai complexă pentru podoaba capilară.

Măști bere pentru păr
Măști bere pentru păr

Mască din bere și ulei de ricin

Așa cum sugerează numele, ai nevoie de doar 2 ingrediente. Bere și ulei ricin. Îți trebuie următoarele cantități:

  • 4 lingurițe ulei de ricin;
  • 1 ceașcă de bere.

Amestecă cele 2 ingrediente, iar apoi aplică soluția integral pe podoaba capilară. Las-o să acționeze și după 30 de minute clătește părul. Rezultatele te vor uimi.

În principal această mască este recomandată persoanele care se confruntă cu căderea părului sau au un păr tern.

Mască din bere și ou

Ai nevoie de:

  • 1 pahar de bere;
  • 2 ouă.

Indicat ar fi să o lași să acționeze asupra părului vreme de 30 de minute. Această mască oferă strălucire și frumusețe părului.

Mască cu bere și oțet

Lista ta de ingrediente va cuprinde:

  • 30 ml de apă;
  • 30 ml de bere răsuflată;
  • 2 lingurițe de oțet de mere.

Această soluție se va aplica pe părul proaspăt spălat și se va lăsa să acționeze 2-3 minute. În acest timp poți să îți masezi ușor scalpul.

Această mască ajută foarte mult podoaba capilară, în special dacă te confrunți cu un păr gras.