Home » Life & Style » 7 plante care cresc armonios în orice curte, indiferent de mediu

7 plante care cresc armonios în orice curte, indiferent de mediu

Voicu Costin / 20.04.2022, 17:49

Indiferent de zona unde locuiești, fie la deal, la câmpie sau la munte, poți cultiva câteva plante folositoare și viguroase în curte. Unele dintre ele au proprietăți farmaceutice şi te pot ajuta la prepararea unor soluții sau ceaiuri foarte bune pentru diferite probleme de sănătate, iar altele sunt doar frumoase și merită să le ai și în curtea ta. Nu au nevoie de îngrijiri deosebite, dar cresc repede și îți umplu grădina de culoare și bucurie. Haideți să vedem o listă cu plantele care cresc frumos şi repede, fără condiții speciale!

Cele mai rezistente flori de grădină

Pentru că varietatea de soiuri rezistente este atât de mare, alegerea celor mai potrivite îți poate da bătăi de cap. Noi am făcut o selecție pentru tine:

Saxifraga

Este una dintre cele mai rezistente plante la condiții climatice extreme, cum ar fi gerul sau înghețul, vântul puternic, seceta. Totuși, are nevoie de multă lumină, deci, nu o planta la umbră. Ține cont și de faptul că este o plantă târâtoare, care are nevoie de spațiu, ca să se întindă.

Lobelia

Lobelia este ideală pentru a o planta pe malul heleșteului. Dacă nu ai spațiu pentru așa ceva, dar vrei ca roșul electrizant al florilor ei să te încânte, atunci ia seama să menții solul umed acolo unde o plantezi și să o amplasezi într-un loc însorit, dar parțial umbrit.

Coreopsis

O plantă perenă rezistentă la atacurile dăunătorilor și ale agenților patogeni, Coreopsis are nevoie de mult soare. Nu o uda în exces, pentru că nu îi place umezeala. Îndepărtează florile trecute, ca să stimulezi formarea de noi boboci. Poate avea flori de culori diferite, însă varianta galbenă este cea mai apreciată.

Echinaceea, planta miraculoasă

Deja cunoaștem produsele homeopate și farmaceutice pe bază de echinaceea. Floarea aceasta frumoasă, viguroasă și rezistentă poate crește la deal sau la câmpie. Suportă bine căldura și seceta și rezistă şi la noi, chiar dacă sunt iernile mai aspre. Echinaceea înflorește toată vara, crește rapid și are nevoie de un spațiu însorit mai larg, doar pentru ea, deoarece tufele tind să se dezvolte acaparând alte flori. Nu are nevoie de îngrijiri speciale, doar de apă când ploile sunt rare. Florile ei încep să apară din iunie și rezistă până la primele brume din noiembrie. Este o floare frumoasă, dar și utilă, fiind supranumită planta imunității.

Brumărele

Brumărelele sau tufele de Phlox paniculata pot fi cultivate direct în sol ori în ghivece. Sunt rezistente la îngheț și nu suportă seceta. Solul trebuie menținut în permanență umed. De asemenea, preferă lumina directă a soarelui, deci nu le așeza/planta în locuri umbroase.

Sedum sieboldii

Plantele suculente sunt recunoscute pentru rezistența lor la condițiile climatice și pentru faptul că nu sunt deloc pretențioase, iar Sedum sieboldii nu face excepție. Asigură-i un sol bine drenat și afânat, nu o uda pe frunze și nu o ține la umbră.

Călinul sau bulgărașul de zăpadă

Dacă vrei un arbust rezistent la secetă și ger, cu o creștere rapidă și care se îmbracă în buchete mari de flori primăvara, călinul este o alegere foarte bună. Poate fi plantat pe lângă garduri sau case, pentru a-i susține ușor ramurile înalte și pline de flori. Este un arbust ornamental, dar în industria farmaceutică se folosește scoarța ramurilor tinere pentru produse cu efect calmant, laxativ și diuretic.