Home » Life & Style » 7 plante care rezistă la secetă. Dau culoare locului și sunt cele mai rezistente pentru o vară extrem de fierbinte

7 plante care rezistă la secetă. Dau culoare locului și sunt cele mai rezistente pentru o vară extrem de fierbinte

Voicu Costin / 27.04.2022, 13:10

Vara se apropie cu repeziciune, iar odată cu ea, și dorința de a aranja grădina casei noastre. Pentru a avea o grădină cât mai verde și colorată, avem nevoie de câteva tipuri de plante care rezistă la secetă, mai ales dacă nu avem posibilitatea să o udăm foarte des sau se întâmplă să plecăm în vacanțe mai lungi. Cum transformăm grădina într-un colț de rai cu plante care rezistă la secetă?

Plante rezistente la secetă

Înainte de a începe, vă rugăm să rețineți că unele dintre aceste plante sunt otrăvitoare pentru copii și animale. Pentru orice plantă care vă interesează, asigurați-vă dacă este toxică, înainte de a face alegeri.

Salvie

Cunoscută în mod obișnuit ca „planta femeii înțelepte”, salvia a fost folosită de secole pentru a oferi un sentiment de înțelepciune și putere. Romanii au folosit-o în apa de baie pentru că ei credeau că proprietățile sale medicinale îmbunătățesc memoria. Salvia prosperă în climele mai calde și mai uscate. Este o plantă perenă lemnoasă care poate crește până la doi metri înălțime, are frunziș rar și flori mici. Pot fi plantate din butași de tulpină sau rădăcină.

Floarea de perete

Floarea de perete este un gen de plante din familia margaretelor. Fiecare floare este de fapt un ciorchine cu mai multe flori. Culoarea lor variază de la culori violet, roz, roșu și alb. Numele plantei derivă din tendința lor de a crește între ziduri și stânci.

Suculent (Planta suculentă)

Suculentele sunt printre cele mai populare plante pentru climatul uscat. Sunt foarte îngrijite, au nevoie de foarte puțină apă și există o varietate uimitoare de culori și forme.

Salvie rusească crește chiar și pe terenurile uscate

Salvia rusească este folosită pentru orice peisaj tolerant la secetă, dar se întâmplă, să fie una dintre cele mai ușoare plante pe care le puteți crește. Este rezistentă, ușor de cultivat și adaptabilă din punct de vedere al condițiilor solului, deoarece preferă solurile bine drenate, cu o bună circulație a aerului. Salvia rusească are o aromă intensă, pe care mulți o consideră un plus. Este foarte toleranta la secetă și va supraviețui cu puțină apa, astfel încât poate fi cultivată chiar și în zone predispuse la terenuri uscate sau secetoase.

Pătură de flori Gaillardia

Floarea de pătură este un arbust mic dur, care se descurcă bine în climatul uscat. Este originar din sud-vestul Statelor Unite și Mexic, dar prosperă și la altitudini mari de până la 3.000 de metri. Această plantă rezistentă la secetă poate crește într-un copac mic care atinge înălțimile de 6 metri, de unde și porecla, „copac margaretă”.

Această plantă preferă soarele din plin și solul bine drenat, dar va crește și în zone mai umbrite. Nu iubește umiditatea, deci asigurați-vă că zona pe care o plantați este pe un teren mai înalt decât alte plante din jurul său.

Agavă

Agava este una dintre cele mai populare și frumoase plante pentru climatul uscat. Sunt plante perfecte, dacă doriți să adăugați ceva culoare şi poate crește de la șase centimetri înălțime pana la 2 metri.

Lavanda utilizată pe scară largă în domeniul medicinei naturale

Plantați lavanda într-un loc cu soare sau umbra parțială. Lavanda crește bine ca o acoperire a solului, astfel încât tăierea se face de obicei prin tunderea unor tulpini și frunze din jurul ei. Planta va avea flori mai tot timpul, care pot fi culese pentru a fi folosite în stare proaspătă, transformate în uleiuri sau îmbibate în apă clocotită pentru a prepara un ceai.