Home » Life & Style » 7 secrete indiene pentru a-ți face părul strălucitor și des

7 secrete indiene pentru a-ți face părul strălucitor și des

Manolică Anca / 03.05.2022, 12:03
7 secrete indiene pentru a-ți face părul strălucitor și des

Un păr lung și sănătos emană încredere și frumusețe senzuală. Să ai o astfel de podoabă capilară care, pe deasupra, să crească și rapid, este idealul pentru majoritatea femeilor. Însă, trebuie să știi să îl îngrijești corect! Iată câteva secrete indiene de creștere a părului, fără a cheltui mulți bani. Sunt metode simple și foarte eficiente.

Secrete indiene pentru un păr strălucitor și des

Femeile indiene tind să aibă un păr extrem de gros, lung și sănătos, care pare să reziste chiar și la încărunțire. Deși genetica joacă cu siguranță cel mai important rol în creșterea și textura părului, există câteva metode indiene de îngrijire a părului care te pot ajuta să îți menții podoaba capilară frumoasă și sănătoasă. Le descoperi în rândurile de mai jos.

1. Clătește părul la final sub un jet de apă rece

Folosirea apei fierbinți la duș dizolvă lipidele grase care îți deteriorează pielea și părul. Apa rece este mult mai bună pentru părul tău decât cea caldă, deoarece atunci când îl clătești cu apă caldă, îndepărtezi uleiurile hrănitoare.

Aceasta este bună doar pentru faza de șamponare, sfătuiesc specialiștii indieni, iar apa rece este pentru faza de condiționare. Așadar, finalizează spălarea părului cu o clătire sub un jet rece pentru a bloca hidratarea.

2. Masează-ți scalpul timp de 4 minute în fiecare zi

Ayurvedicii recomandă un masaj cu ulei cald pe cap pentru a stimula rezistența și creșterea părului. Cu toate acestea, specialiștii adaugă că 4 minute de masaj al scalpului pe zi, timp de 24 de săptămâni, au arătat un rezultat uluitor. Cu siguranță vei găsi și tu zilnic un răgaz în care să faci acest lucru.

3. Secrete indiene pentru un păr strălucitor și des. Folosește uleiul potrivit pentru scalpul tău

Uscăciunea și mătreața sunt probleme diferite și fiecare scalp are nevoie de un tratament individual. Așadar, dacă pielea capului tău este iritată, este mai bine să eviți produsele care o pot usca și mai mult. Iată de ce ai nevoie în fiecare dintre situații:

  • pentru un scalp uscat, cu mâncărimi, folosește aloe;
  • pentru un scalp gras folosește lămâie și neem;
  • pentru un scalp iritat, folosește trandafir și lemn de santal combinate în argilă ușoară;
  • pentru a răcori scalpul folosește henna amestecată cu uleiuri bogate în nutrienți.
Secrete indiene pentru un păr strălucitor și des
Secrete indiene pentru un păr strălucitor și des

4. Folosește adaosuri florale parfumate amestecate cu apă rece

După cum am menționat anterior, folosirea apei reci pentru clătirea părului este mult mai bună decât apa caldă, dar indienii recomandă, de asemenea, adăugarea de ingrediente florale care pot calma pielea iritată, inclusiv scalpul, și pot lăsa un parfum plăcut:

  • petale de trandafir
  • muguri de iasomie
  • caprifoi
  • hibiscus

Poți face o tinctură cu floralele în apă fierbinte, care să o folosești după ce se răcește.

5. Secrete indiene pentru un păr strălucitor și des. Evită să folosești uscătorul de păr după tratament

Indienii recomandă, de asemenea, să nu îți usuci părul cu uscătorul după orice tratament, deoarece împiedică obținerea beneficiilor maxime. Lasă-ți părul să se usuce natural. De asemenea, pentru un rezultat mai bun, spală-ți părul înainte de a aplica masca.

6. Relaxează-te 20 de minute după un masaj al scalpului

Potrivit Brightside, specialiștii ayurvedici recomandă un masaj al capului cu ulei cald, dar și puțin timp de odihnă înainte de a merge la duș. Specialiștii recomandă aproximativ 20 de minute de relaxare înainte de spălare. În plus față de masajul scalpului, poți adăuga un masaj și la nivelul gâtului și al umerilor.

7. Ceaiul verde

Ceaiul verde este o băutură puternică care detoxifică organismul, dar are același efect și asupra părului tău. Cercetătorii demonstrează că stimulează creșterea. Poți amesteca pudra de ceai verde cu apă de trandafiri pentru a face formula mai bună și mai parfumată.