Home » Life & Style » Cum se piaptănă corect părul ca să nu-l rupi. Așa o să fie mereu sănătos și strălucitor

Cum se piaptănă corect părul ca să nu-l rupi. Așa o să fie mereu sănătos și strălucitor

Manolică Anca / 20.02.2022, 16:42
Cum se piaptănă corect părul ca să nu-l rupi. Așa o să fie mereu sănătos și strălucitor

Probabil pentru că actul de a peria părul pare destul de simplu, mulți nu sunt conștienți de cât de tare își agresează părul atunci când fac acest lucru. Tu îți periezi părul în mod corect? Continuă să citești pentru a descoperi cum se piaptănă corect părul ca să nu-l rupi, indiferent dacă este uscat sau umed. Te vei putea bucura astfel de un păr mult mai sănătos!

Cum se piaptănă corect părul ca să nu-l rupi

Cei mai mulți oameni nu primesc o „educație” în ceea ce privește modul în care ar trebui periat părul corect. Motivul? Probabil pentru că această acțiune pare una foarte simplă, pe care toată lumea învață să o facă foarte rapid. Se pare că cei mai mulți fac mai mult rău decât bine atunci când vine vorba de periajul zilnic al părului.

Îți perii părul de la rădăcină până spre vârfuri? Ei bine, află că nu este deloc recomandat acest lucru! Pornind de la rădăcină și trăgând părul până la vârfuri, poți smulge firele din folicul, ceea ce duce la ruperea părului. Specialiștii recomandă să începi la câțiva centimetri de la bază și să urci încet pe firul de păr, în secțiuni mici și cu mișcări scurte, pentru a scăpa de părul încurcat. Această tehnică este mult mai eficientă pentru a preveni ruperea părului sau alte probleme nedorite.

Cum să perii părul umed

Părul care este proaspăt spălar și umed este mai fragil decât cel uscat, lucru care poate duce la ruperea acestuia atunci când este periat. Ca atare, este recomandat să perii părul în stare uscată. Dacă ești pe grabă și trebuie neapărat să îți perii părul de umed, există câteva moduri de a o face pentru a ajuta la reducerea gradului de deteriorare a părului:

1. Folosește un prosop pentru a usca mai întâi părul – în loc să perii părul care este ud leoarcă, ajută-te de un prosop din microfibră și scoate cât mai multă apă din el. Recomandat ar fi să mai lași părul circa vreo 10 minute să se usuce natural, înainte de a-l peria.

Cum se piaptănă corect părul ca să nu-l rupi
Cum se piaptănă corect părul ca să nu-l rupi

2. Folosește un produs de descurcare a părului – dacă părul tău este gros, creț sau predispus la încurcături, este recomandat să folosești un spray de descurcare sau alte produse speciale care ajută la netezirea firelor de păr înainte de periaj.

3. Folosește peria de păr potrivită – crezi sau nu, există perii de păr făcute special pentru părul umed! Acestea au peri subțiri și flexibili, care sunt mai blânzi cu firele și descurcă părul fără a-l trage. Există chiar și perii care permit aerului să circule în timp ce te piepteni, ajutând la uscarea firelor pe măsură ce faci această mișcare. Un pieptene cu dinți largi este, de asemenea, o opțiune bună de folosit pe părul umed.

Cum să perii părul uscat

Dacă părul tău este uscat, ai mai multe opțiuni atunci când vine vorba de periere, deoarece acesta este mai puțin predispus la deteriorare. Urmează tehnica enumerată mai sus, cu excepția cazului în care părul tău este creț. Evită să periezi părul creț atunci când este uscat. Nu ezita să folosești în prealabil un produs de descurcare a părului pentru a face procesul mai puțin anevoios.

Partea bună a periajului părului uscat față de cel umed este că poți alege între mai multe tipuri de perii de păr. Dacă părul tău este drept sau ondulat, ia în considerare o perie tip paletă. Asigură-te doar că perii acesteia sunt moi pentru a evita ca acesta să se agațe.

Oricum ai proceda, evită să periezi părul prea mult. Concentrează-te pe calitatea periajului pentru a te asigura că ai grijă de toate încurcăturile și nodurile din păr, fără să provoci daune.