Home » Life & Style » 7 soluții banale și eficiente care te scapă de mirosurile neplăcute din mașina de spălat vase în câteva secunde

7 soluții banale și eficiente care te scapă de mirosurile neplăcute din mașina de spălat vase în câteva secunde

Voicu Costin / 23.03.2022, 07:58
7 soluții banale și eficiente care te scapă de mirosurile neplăcute din mașina de spălat vase în câteva secunde

Mașina de spălat vase a luat amploare în ultimii ani. Tot mai mulți oameni preferă să achiziționeze acest electrocasnic pentru a curăţa vasele, fie din lipsa de timp, ori din pricina faptului că sunt mai economice când vine vorba de consumul apei. Dacă atunci când deschideți ușa mașinii de spălat vase miroase urât, probabil că în filtrul acesteia sunt depozitate reziduuri de mâncare și murdărie. Cum puteți scăpa de aceste mirosuri simplu și rapid?

De ce miroase mașina de spălat vase?

Acumularea de murdărie și de resturi în mașina de spălat vase poate duce la apariția unor mirosuri deranjante. Producătorii acestor tipuri de electrocasnice ne sfătuiesc să curățăm vasele murdare înainte de a le depozita în mașina de spălat vase. Resturile de mâncare sau reziduurile pot ajunge în locuri greu accesibile, iar apariția unor mirosuri urâte vor fi deranjante.

Dar există și alte motive pentru mirosul neplăcut din mașina voastră de spălat vase, cum ar fi un filtru murdar, blocaje de scurgere în mașină sau mucegai depus în interiorul acesteia. Cum puteți elimina mirosurile din interior?

Cum evităm mirosurile neplăcute din mașina de spălat vase

Pentru ca mașina de spălat vase să nu acumuleze mirosuri neplăcute, este esențial să efectuați anumite modalități de întreținere, cât de des posibil. Acestea constau în:

  • Clătiți vesela și ustensilele înainte de a le pune în mașină. Astfel, veți evita excesul de murdărie.
  • Nu lăsați niciodată vesela în mașina de spălat pentru mai mult de o zi. Dacă o faceți, etanșeitatea mașinii de spălat vase va face ca murdăria să înceapă să miroasă, apoi va fi mai greu să scăpați de ele.
  • Asigurați-vă că deschideți ușa mașinii de spălat vase atunci când ciclul de spălare este terminat. În acest fel, aburul din mașina de spălat va fi eliminat în exterior.

Se întâmplă frecvent ca mașina de spălat vase, dacă a funcționat mai mult de trei zile la rând, să înceapă să emane mirosuri neplăcute. Ce trucuri puteți folosi pentru a îndepărta mirosurile neplăcute?

  1. Odorizante

În zilele noastre, odorizantele pentru mașinile de spălat vase sunt foarte utilizate. Este una dintre cele mai convenabile opțiuni pentru a scăpa de mirosurile neplăcute. Trebuie doar să introduceți un odorizant, rulați un ciclu de spălare și ați scăpat de mirosuri. Dar odorizantele pentru mașina de spălat vase au în compoziția lor substanțe chimice. Din acest motiv, sunt persoane care vor să folosească metode naturale, pentru a nu avea probleme de sănătate.

  1. Citrice

Dacă vrei să îndepărtezi mirosul neplăcut din mașina de spălat vase într-un mod natural, citricele sunt cel mai bun aliat. Unele persoane preferă să pună o lămâie în tava superioară a mașinii de spălat vase, iar altele preferă să folosească doar coaja lămâii.

  1. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este capabil să înmoaie petele mai greu de îndepărtat. Pe lângă acest lucru, poate ajuta și la îndepărtarea mirosurilor. Puneți o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în mașina de spălat vase și porniți programul. Ceea ce este grozav la această metodă este că nu contează dacă mașina de spălat vase este plină sau goală. Astfel, în timp ce efectuați ciclul de curățare, puteți neutraliza mirosurile.

  1. Oțet alb

Această metodă este foarte eficientă, deși vă recomandăm să o faceți cu mașina de spălat vase, goală. Tot ce trebuie să faceți este să umpleți o cană de 250 ml cu oțet alb. Apoi rulați un ciclu de spălare la 60˚C.