Multe străzi celebre din America reprezintă trecutul său și dețin un rol semnificativ în starea sa relevantă. Cu un eveniment diferit, sau un șir de, care a adus acestor străzi faima lor notorie, acum aceste străzi sunt cunoscute în întraga lume. Sute de mii de turiști ajung anual pe cel puțin una dintre ele.
Atunci când vine vorba despre vizitarea unei țări, primele obiective turistice care sunt luate cu asalt de către turiști sunt și cele mai cunoscute. Era evident că în America se întâmplă același lucru, astfel că cele mai celebre străzi sunt pline în orice perioadă a anului. Află care sunt acestea și ce povești au în spatele lor.
Renumită pentru restaurantele, barurile și cluburile de striptease, Bourbon Street se întinde pe 13 străzi prin istoricul cartier francez din New Orleans, cu fațadele clădirilor prezentând fundalul spaniol și francez al statului. Fiind o stradă destul de liniștită pe tot parcursul zilei, devine un punct fierbinte pe măsură ce soarele apune și până dimineața devreme.
Porțiunea sa cea mai populată constă dintr-o secțiune de 8 blocuri plină de atracții, cunoscută sub numele de „Upper Bourbon Street”. Cel mai popular dintre multele festivaluri din New Orleans de-a lungul anului, Mardi Gras, provoacă blocaje masive de-a lungul sărbătorilor de pe Bourbon Street, drumul devenind aproape impracticabil.
Această stradă este recunoscută în întreaga lume prin numele său dintr-un singur cuvânt, care, puțini oameni știu, are mai multe semnificații decât simbolul locației în care încep carierele multor actori. Nu o singură stradă, Broadway este compus dintr-un bulevard, o stradă și secțiuni de bulevard.
Un astfel de bulevard care traversează Manhattan este cea mai cunoscută porțiune a Broadway care vine cu toate nodurile centrale ale industriei teatrale americane și este cel mai vechi drum nord-sud din întreg orașul. Inclusiv pe acest bulevard Broadway din Manhattan sunt cele 40 de teatre profesionale, înnăscute premiilor Tony. Doar spectacolele din unul dintre aceste teatre sunt calificate pentru a fi nominalizate la premiu.
Emblematicul Fifth Avenue din New York este paradisul cumpărătorilor din lume al magazinelor emblematice, inclusiv Tiffany & Co. și Saks, împreună cu una dintre cele mai scumpe străzi comerciale de pe glob. În 2017, valoarea principală a chiriei pe stradă a constituit 3.000 de dolari pe metru pătrat, după cum a raportat agenția de servicii imobiliare Cushman & Wakefield. Traversând Manhattan, Fifth Avenue se întinde de la cartierul Greenwich Village din centrul orașului și până în Harlem. Alte magazine cu marcă de lux de-a lungul Fifth includ Prada, Gucci, Versace și Louis Vuitton.
Trebuie văzute vitrinele elaborate și scumpe, împreună cu cele mai bune atracții ale străzii. Rockefeller Center cu o punte de vizionare Top of the Rock la etajul 70 oferă o vedere de 360 de grade asupra orașului. Celebra stradă este mărginită și de celebrul Central Park, cu partea de est care trece de-a lungul Fifth Street, de la 59th Street până la 110th Street, iar Grădina Zoologică Central Park se află la East 64th și Fifth Avenue. Familiilor le place să vadă urșii polari, maimuțele de zăpadă, unele specii exotice și păsările.
Bulevardul este cel mai bine cunoscut pentru Hollywood Walk of Fame, un trotuar de peste 1,6 km cu peste 2.500 de stele gravate cu numele și amprentele de mâini ale regizorilor, muzicienilor, personajelor fictive, producătorilor și altor celebrități de la Hollywood faimoși. Zece milioane de oameni vin anual să vadă această parte specială a Bulevardului Hollywood.
Un alt loc notabil de-a lungul Bulevardului este Teatrul Chinezesc. Dacă cineva nu participă la premierele filmelor găzduite acolo, trebuie să vină măcar să vadă urmele de pași, de mâini și semnăturile celebrilor oameni imprimate în betonul intrării. Muzeul de ceară Madame Tussauds, precum și Ripley’s Believe It or Not! Odditorium face, de asemenea, parte din Bulevard, în timp ce faimosul semn de la Hollywood se află în perspectiva optimă de vizionare din multe puncte de-a lungul acestuia.
Strălucind cu luminile sale colorate și clădirile opulente ale cazinourilor, Bulevardul Las Vegas, cunoscut și sub numele de Strip, este instantaneu recunoscut chiar și dintr-o perspectivă aeriană îndepărtată. Prima sa stațiune cazinou a fost El Rancho Vegas, care s-a deschis în 1941 pentru a le imita în stil pe cei care rulau deja pe strada Fremont din apropiere în timpul construcției barajului Hoover.
Cu mai multe hoteluri și cazinouri urmând rapid exemplul, au trecut încă cinci ani până când Bulevardul a devenit ca un centru de divertisment de mare renume, stațiunea Flamingo a lui Bugsy Siegel fiind una. Pe pașii lui, alți capi ai mafiei au continuat să construiască bulevardul cu locuri mai fastuoase și aducând și mai multă strălucire.
Bijuteria istorică de pe malul mării, cunoscută sub numele de Ocean Drive, în South Beach din Miami, este o stradă de doar 2,1 km, care se întinde pe 17 străzi, plină de aproximativ 900 de clădiri de epocă bine conservate. Inaugurat în 1915, este cunoscut drept inima districtului Art Deco din Miami, cu o combinație colorată de clădiri cu stil și hoteluri cu semne neon în stil retro. Hotelul Colony din 1939 a fost construit ca un hotel de tip boutique și a fost prezentat în diverse seriale și filme TV, inclusiv „Dexter” de la Showtime. The Sunray Apartments a fost prezentat în filmul „Scarface” din 1983. Cămin al regretatului, renumit designer de modă italian Gianni Versace, conacul său este acum un hotel.
Reprezentând capitalismul american și marile afaceri și un sinonim pentru piața financiară a Statelor Unite, faimosul Wall Street, străbate 1 km prin inima districtului financiar al orașului New York, de la Broadway la South Street. Acasă la Bursa Americană, Bursa de Valori NASDAQ, Bursa Mercantilă din New York și Bursa de Valori din New York, cea mai mare de acest gen la nivel global, reprezentarea bogăției, puterii, corupției și lăcomiei nu este batjocorită. Învinovățiți de cei afectați de prăbușirea financiară și de Marea Recesiune, mulți lideri blestemă Wall Street pentru că este o cauză majoră a evenimentelor care se dezlănțuie.
În timp ce unii cred că strada a fost numită potrivit „zidului” clădirilor înalte care o înconjoară, un zid real a existat în trecut. Primii coloniști olandezi din Manhattan erau îngrijorați că britanicii sau nativii americani le vor invada terenurile, ceea ce l-a determinat pe guvernator să instaleze un zid de lemn în jurul așezării. Zidul menționat mergea de-a lungul actualului Wall Street, în care comercianții din ultimii ani s-au adunat sub un sicomor într-un bazar de-a lungul străzii, creând curând Bursa de Valori din New York în 1792.