Home » Life & Style » 7 superstiții din toată lumea. Ce înseamnă dacă ți se înroșesc urechile

7 superstiții din toată lumea. Ce înseamnă dacă ți se înroșesc urechile

Voicu Costin / 13.02.2022, 09:00
7 superstiții din toată lumea. Ce înseamnă dacă ți se înroșesc urechile

Superstițiile provenite de la popoarele din întreaga lume au fost împrumutate și de români. Unele din ele au fost reinterpretate și înțelese într-un alt mod decât cel original. Adesea, când ni se întâmplă ceva rău ne gândim la o superstiție legată de acel lucru, pentru a explica cumva eșecul. Ce superstiții au unele popoare din lume? Iată care sunt unele dintre cele mai cunoscute și totodată ciudate interpretări!

7 superstiții din toată lumea

Dacă strănuți, se gândește cineva la tine

Potrivit credinţei asiatice, dacă ţi se întâmplă să strănuţi destul de des, poate fi un semn că o persoană se gândeşte la tine. Acest lucru l-am auzit și noi și de multe ori și obișnuiam să spunem că ne pomenește cineva atunci când strănutăm sau că este adevărat ceea ce spunem, dacă o persoană de lângă noi strănută în acel moment. Asiaticii spun că dacă strănuți de două ori la rând înseamnă că o persoană are gânduri negative despre tine, iar trei strănuturi înseamnă că persoana care te are în minte este îndrăgostită de tine.

Ţi se înroşesc urechile

Se spune că dacă urechile şi faţa încep să roşească şi simţi o senzaţie de arsură este posibil ca o persoană să vorbească despre tine. Desigur, această credinţă este o superstiţie din popor. Atunci când trecem prin diferite medii cu temperaturi diferite, se întâmplă să ni se înroșească urechile. Cel mai adesea puteți vedea acest efect iarna, când veniți de afară și intrați în casă.

Simţi că ochiul stâng sau drept se zbate

În întreaga lume există multe superstiţii legate de această reacţie a ochilor. Una dintre ele este că o persoană se gândeşte la tine. În cazul bărbaţilor, tresărirea ochiului stâng este un semn că o persoană are gânduri negative, iar tremuratul ochiului drept semnifică gândurile pozitive. În cazul femeilor, principiul este invers.

Te confrunţi cu schimbări de dispoziţie

Schimbările bruşte de dispoziţie pot fi semnul pentru afecțiuni psihice sau probleme comportamentale. Dar daca știți că sunteți sănătoși și vi se întâmplă acest lucru este posibil că unele spirite să comploteze împotriva voastră. Unii spun că schimbările de dispoziţie reprezintă reacţia corpului de a fi în gândurile cuiva. Starea ta de spirit poate fi legată de gândurile pe care acea persoană le are despre tine.

Pisica neagră iți taie calea

În diferite colțuri ale lumii pisica neagră este considerată o ființă aducătoare de ghinion: în China – foamete și necazuri, în Italia – moarte, în Germania – veste proastă, în Statele Unite – necazuri și blesteme și în România – ghinion.

7 superstiții din toată lumea. Cifra 13
Cifra 13 este asociată cu ghinionul

Marți 13

Aparent, dacă data de 13 cade într-o vineri, spaniolii nu sunt foarte impresionați, în schimb, când a 13-a zi cade într-o zi de marți, superstițioșii tind să fie precauți și părăsesc casa. Se spune că zeul războiului, Marte/Ares, ar fi dominat marțea și având în vedere faptul că Martes (marți în spaniolă) derivă din numele său, ziua a fost legată de violență și moarte. Mai mult, se crede că Constantinopolul a căzut marți, 13 aprilie.

Trifoiul cu patru foi

Trifoiul cu patru frunze este simbolul Irlandei. Sărbătoarea celebră în toată lumea- Ziua Sf. Patrick este reprezentată de trifoiul cu 4 foi și un pitic îmbrăcat în verde cu barba roșcată. În Evul Mediu, copiii credeau că purtarea unui trifoi cu patru frunze le va oferi șansa de a vedea zâne. De asemenea, se credea că trifoiul cu patru foi oferă protecție magică și alungă răul.