Home » Life & Style » 8 comportamente care duc la despărțire. În opinia specialiștilor, schimbarea lor ar putea anula 90% din divorţuri

8 comportamente care duc la despărțire. În opinia specialiștilor, schimbarea lor ar putea anula 90% din divorţuri

Cojocaru Cristian / 03.02.2022, 17:39
8 comportamente care duc la despărțire. În opinia specialiștilor, schimbarea lor ar putea anula 90% din divorţuri

Divorțurile apar din mai multe motive. În unele cazuri, o cerere de divorț este o surpriză pentru unul dintre soți. În altele, există mai multe semne care indică faptul că un divorț se profilează, iar separarea nu este o surpriză. Află ce comportamente sunt cele care de cele mai multe ori vor duce la despărțire.

Comportamente care pot escalada cu ușurință către despărțire

Un nou sondaj efectuat pe mii de cupluri divorțate arată că există câteva semne comune care ar putea prezice un divorț. De la aventuri la minciună, ori dependența de droguri și alcool, iată care sunt cele mai frecvente comportamente care indică adesea despărțirea sau chiar divorțul unui cuplu.

Minciuna continuă

O căsnicie sănătoasă se învârte în jurul încrederii, iar orice minciună poate pune rapid în pericol o căsnicie. Mințitul despre orice, indiferent cât de mare sau mic este acel lucru, va duce la întrebarea partenerului tău dacă poate avea încredere în tine. Păstrarea unui secret este, de asemenea, un indicator al unui divorț care se profilează. Sunt șanse ca dacă un soț se implică în comportamente secrete, să facă acest lucru știind că ceea ce face este greșit.

Consum intens de droguri sau alcool

Consumul excesiv de alcool sau droguri poate afecta o căsătorie. Consumul serios de droguri și consumul excesiv de alcool pot duce la pierderea locului de muncă, comportamente abuzive, probleme financiare și alte aspecte negative care pot pune presiune asupra căsătoriei. Dacă programele de reabilitare și alte ajutoare nu funcționează, partenerul poate descoperi că nu mai poate tolera comportamentele soțului care se confruntă cu această problemă.

Flirtul

Acordarea unei atenții semnificative unei alte persoane poate duce la gelozie din partea partenerului tău. Desigur, ambii soți trebuie să aibă legături în afara căsătoriei lor, dar flirtul indică adesea că ești interesat de mai mult decât de prietenie.

Legături extraconjugale

A avea o relație extraconjugală este problematică din mai multe motive. Ele pot indica faptul că un soț s-a îndrăgostit, că se simt neapreciat sau că nu primește suficient entuziasm din căsnicia lor. De asemenea, aceste legături pot dizolva încrederea și pot duce la conflicte.

Prietenii nepotrivite cu persoane de sex opus

Credeți sau nu, un număr mare de cupluri divorțate spun că prietenia strânsă a soțului cu o persoană de sex opus a provocat conflicte în cadrul căsniciei lor. A avea prietenii este o parte necesară a vieții, dar prieteniile cu sexul opus care devin prea apropiate pot duce la sentimente de gelozie din partea partenerului tău, iar relațiile platonice se pot transforma rapid în ceva mai periculos.

comportamente despărțire
Atitudinea defensiva si abuzul pot fi comportamente care duc spre divort

Atitudinea defensivă

A fi defensiv cu partenerul tău este o cale sigură către ceartă conjugală. Starea defensivă duce la lipsa de comunicare între parteneri, o parte vitală a oricărei căsnicii sănătoase și nicio problemă nu se rezolvă. De asemenea, este de o mare importantă să comunici partenerului tău ceea ce simți și totodată să îți asumi totul pentru că altfel, lucrurile vor duce într-o direcție neplăcută și de cele mai multe ori doar în jos.

Incompatibilitate sexuală

Intimitatea este cheia unei relații de succes, dar atunci când partenerii au nevoi sau dorințe sexuale diferite, problemele tind să apară. Dacă nevoile unui soț nu sunt satisfăcute, este probabil ca acesta să le urmărească în afara căsătoriei.

Comportamente abuzive

Comportamentele abuzive includ critica, manipularea, amenințările, intimidarea și violența. Aceste comportamente nu trebuie ignorate și pot însemna că unul dintre soți este în pericol. Comportamentele abuzive pot duce la anxietate și depresie. Abuzul este un semnal roșu major că un divorț poate fi foarte aproape.

Cu toate acestea, nu este niciodată târziu în a cere ajutorul unui specialist sau a unui terapeut în cuplu. Potrivit cercetătorilor, schimbarea unor astfel de comportamente ar putea reduce rata divorțurilor chiar și cu 90%.